Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
8°C

Europarlamentar, despre optimismul lui Cuc: Aștept să conducă pe autostradă de la Sibiu la Nădlac fără lotul 2 finalizat sau să-și dea demisia

Europarlamentar, despre optimismul lui Cuc: Aștept să conducă pe autostradă de la Sibiu la Nădlac fără lotul 2 finalizat sau să-și dea demisia

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost criticat pentru declarația sa optimistă, potrivit căreia până la sfârșitul acestei luni se va putea circula în regim de autostradă de la Sibiu la Nădlac. „Aștept să-l văd cum conduce (...) fără lotul 2 finalizat sau să-și dea demisia”, a scris europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Mureșan îl critică pe Cuc pentru că a promis finalizarea unei autostrăzi înainte de începerea lucrărilor. „Haosul de la Transporturi trebuie stopat prin demiterea acestui ministru incompetent”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

„Domnul Răzvan Cuc a promis ieri că, până la sfârșitul lunii iulie, se va putea circula în regim de autostradă pe tronsonul A1 dintre Sibiu și Nădlac. Domnul ministru ori minte, ori a uitat că, acum nici două săptămâni, în 28 iunie, Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR) a transmis spre publicare în cadrul platformei de achiziții publice anunțul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții Autostrada Lugoj - Deva (A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220 - Secțiunea E și finalizare Secțiunea D” în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat. Autostrada Lugoj - Deva face parte din tronsonul A1 dintre Sibiu - Nădlac.

Valoarea acestui contract este de 296 de milioane de euro fără TVA, iar termenul de depunere a candidaturilor este sfârșitul lunii august”, a comentat europarlamentarul român.

Acesta a mai afirmat că segmentul de drum este deosebit de complicat de construit, mai ales că trebuie construiți 2,13 km de tunel forat. „În cel mai fericit caz, vom avea lotul 2 complet peste 4 ani”, crede Mureșan.

„Așa că aștept ca domnul ministru Cuc să se urce în mașină pe 31 iulie și să arate românilor cum va conduce în regim de autostradă de la Sibiu la Nădlac fără lotul 2 finalizat sau să-și dea demisia”, a conchis Siegfried Mureșan.

Amintim că ministrul Transporturilor a dat asigurări că la sfârșitul lunii iulie, dacă vremea va permite, se vor deschide tronsoanele 3 și 4 Lugoj-Deva. Acesta a făcut promisiunea în studioul Antena 3.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

SK

Acum 4 ani

De ce atata agitatie? A spus omul - "...daca vremea va permite..."! Si cu siguranta vremea nu va permite. Asa ca - ce vina are saracul daca vremea nu tine cu bunavointa lui?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus