Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

FOTO Proiectil din al Doilea Război Mondial, găsit la 50 km de Sibiu. ISU reamintește: Nu atingeți munițiile neexplodate

FOTO Proiectil din al Doilea Război Mondial, găsit la 50 km de Sibiu. ISU reamintește: Nu atingeți munițiile neexplodate

Un proiectil neexplodat din al Doilea Război Mondial a fost găsit la aproximativ 50 km de Sibiu, în apropiere de localitatea Sărata. Acesta a fost distrus de specialiștii pirotehnicieni.

Obiectul care datează din anii celui de-Al Doilea Război Mondial a fost descoperit, luni, de un locuitor al satului Sărata, care face parte din comuna Porumbacu  de Jos. Acesta a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu. Proiectilul neexplodat a fost identificat într-o zonă împădurită lângă localitatea Sărată.

„Specialiștii pirotehnici s-au deplasat prompt la fața locului unde s-a efectuat cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a unui proiectil exploziv, calibrul 100 mm”, a anunțat ISU Sibiu. Reprezentanții instituției au precizat pentru Turnul Sfatului că e vorba despre o muniție din al Doilea Război Mondial, care la momentul identificării era în stare de degradare a avansată.

proietil 1

În acest context, pirotehnicienii sibieni le reamintesc cetăţenilor cum să se comporte în situația în care găsesc astfel de muniții:

- să nu atingă aceste elemente;

- să nu le lovească;

- să nu le mişte din locul în care au fost găsite;

- să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

- să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus