Miercuri,
03.06.2020
Parțial Noros
Acum
12°C

Cele mai scumpe case din Sibiu. „Prețuri peste nivelul pieței”

10 Iulie 2019 18:44

Cele mai scumpe case din Sibiu. „Prețuri peste nivelul pieței”

După ce stau câțiva ani în chirie, tot mai mulți tineri trec la pasul următor și se mută în propria casă. Însă acest lucru nu este unul atât de simplu. Majoritatea cumpără apartamente noi, cu două sau trei camere însă cei care-și doresc mai multă libertate se mută la casă. Iar asta nu este deloc ieftin. La o simplă privire pe site-urile de anunțuri, prețurile la case în Sibiu pot depăși chiar și un milion de euro.

Să cumperi o casă, în Sibiu, a devenit, zilele acestea, aproape imposibil pentru cei cu salarii modeste. Asta pentru că prețurile la case sunt destul de „piperate”. Mai jos, am realizat un top al celor mai scumpe proprietăți scoase la vânzare din Sibiu.

1.130.000 este prețul pe care îl cere un proprietar pentru o casă ce vine la pachet cu o pensiune cu 12 camere. Acestea se află în cartierul Ștrand, iar casa are o suprafață totală construită de 370 mp și are șapte camere, două băi, o bucătărie și un balcon.

Sursa: OLX Sursa: OLX

La același preț și în aceeași zonă întâlnim o ofertă asemănătoare. O casă cu 260 mp utili și o pensiune cu 12 camere.

Puțin sub un milion de euro, se vinde o casă chiar în centrul vechi al orașului. „Avantajul principal al acestei proprietăți este dat de locația unică unde se află aceasta, cu acces direct de pe unicul bulevard pietonal care face legatura cu Piața Mare a Sibiului. Conceput pe patru niveluri, D+P+E+M, imobilul solid construit în jurul anilor 1900 se află la stadiul de roșu ( pregatit pentru finisare ) și are o structură a celor 17 camere foarte avantajoasă” , este descrisă proprietatea de 999 mii de euro pe site-ul de anunțuri.

Sursa: OLX Sursa: OLX

În Turnișor, se vinde o casă cu 10 camere la prețul de 825 000 €. „Cu o suprafață utilă de 400 mp, pretabilă atât ca locuință pentru o familie pretențioasă cât și pentru amenajare ca spațiu de cazare sau birouri”, este descrisă locuința.

Sursa: OLX Sursa: OLX

La intersecția străzilor Nicolae Titulescu și Frații Grachi este pus în vânzare o vilă contra 759 770 €.

În zona Turnișor, la 750 de mii de euro se vinde o casă cu șase dormitoare. În plus, locuința este prevăzută și cu o piscină acoperită și un garaj pentru trei mașini.

Pe Calea Poplăcii, este scoasă la vânzare o vilă cu 11 camere. „Situată în imediata apropiere a Parcului Sub Arini într-o comunitate formată exclusiv de case și vile de mare ținută, proprietatea propusă la vânzare deține o suprafață de 1000 mp de teren”, scrie în anunțul casei de 600 de mii de euro.

Sursa: OLX Sursa: OLX

În zona Dioda este scoasă spre vânzare o vilă cu 550 de mii de euro. Aceasta a fost cosntruită în 2005, iar terenul pe care este amplasată proprietatea are 318 mp.

Ce spune specialistul?

În această perioadă, piața imobiliară din Sibiu este pe un făgaș normal. Însă, la mare căutare sunt apartamentele.

„În Sibiu, casele se vând într-un ritm lent. De obicei, proprietarii cer prețuri peste nivelul pieței, iar cumpărătorii de casă preferă să-și construiască o casă nouă într-o zonă de la marginea orașului decât să cumpere o casă foarte scumpă din oraș. Proprietarii nu ascultă, de obicei, sfatul agentului imobiliar atunci când fac politica de preț a casei și merg pe un preț pe care îl consideră ei corect. Cumpărătorii preferă să-și facă o casă nouă, la un preț mai rezonabil, cu totul nou, unde își fac compartimentarea așa cum vor”, explică Adrian Vasiu, manager al unei agenții imobiliare.

Prețul rămâne în continuare cel mai important crieteriu în alegerea unei locuințe, însă este urmat de compartimentare.

„Aș putea spune că acest spect este mai important decât locația. Fiecare familie este diferită, unele vor camera copilului lângă dormitorul lor, alții o vor la etaj. Însă, prețul este cel mai important. Nimeni nu vrea să arunce cu banii. Cumpărătorii sunt foarte atenți, mai ales dacă cumpără cu finanțare. Aceștia ncep să fie din ce în ce mai atenți. Știu ce vor, au acces la informație, înțeleg mai ușor anumite aspecte. Se simte o maturizare pe piața cumpărătorilor. Nu mai vor case cu 20 de camere, merg pe modren, optim, eficient”, mai spune Adrian Vasiu, adăugând că majoritatea cumpărătorilor de case au peste 40 de ani.

Unul dintre motivele care-i detrmină pe oameni să-și cumpere o casă este curtea. „Fără amprenta casei, curtea ideală pe care oamenii o cer este între 200 și 400 de mp. Asta văd ei ideal. Iar ca teren de casă, majoritatea oamenilor optează la o medie de 500 de metri pătrați”, completează Adrian Vasiu, managerul agenției imobiliare.

Comentarii

22 comentarii

Adriana

Acum 10 luni

Gogule, Contează în ce crezi tu. Nu judeca ce face altul, cât are ce-l de lângă tine.Exista vorba aceea: Fa ce zice popa, nu fa ce face popa! sau Vezi paiul din ochiul vecinului și nu vezi barna din ochiul tău! Nimeni nu este perfect!
Raspunde

Gogu plimbaretu

Acum 10 luni

Adriana : 11 iulie 2019 la 16:54 - Raspunde "Ateii sunt legați strict de partea materială. Pentru ei nu există viața spirituală, lipsește credința în existența vieții de după moarte,unde contează doar acumularile de ordin spiritual. Pentru atei totul se trăiește acum, doar aici, deci să agoniseasca cât mai mult.Păcat!" CATA DREPTATE AI, ACESTA ESTE MOTIVUL PTR CARE BISERICILE SUNT TOATE 4X4 SI DIN LEMN
Raspunde

Adriana

Acum 10 luni

Ateii sunt legați strict de partea materială. Pentru ei nu există viața spirituală, lipsește credința în existența vieții de după moarte,unde contează doar acumularile de ordin spiritual. Pentru atei totul se trăiește acum, doar aici, deci să agoniseasca cât mai mult.Păcat!
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 10 luni

al dracului ortoxi
Raspunde

Cris

Acum 10 luni

Cineva mi- a spus odată : plimba- te prin cimitir si ai sa vezi ce îți aparține cu adevărat pentru vecie si atunci ai sa înveți sa prețuiești ce înseamnă viața. Si dreptate a avut.Nu casele, nu mașinile, nu averile si bunurile materiale însemna bucurie sau viața bine trăită , numai un om cu suflet gol , minte simpla si fără talent de fantezie si imaginație poate prețui așa ceva. Asta sunt casele mele, astea sunt mașinile mele, astea sunt averile mele. O iluzie tragică-comică. Mormântul ne aparține numai noua, nimic altceva. Dar se pare ca este greu pentru foarte mulți sa înțeleagă asta si ca atare mult succes in colectarea bunurilor mai departe .
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 10 luni

@Cris numai un om cu suflet gol , minte simpla si fără ”talent de” fantezie si imaginație poate prețui viața de după moarte...
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 10 luni

adriano mamă, ce-o să faci tu când ajungi la 120 de ani?
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 10 luni

ai dreptate !
Raspunde

HOP

Acum 10 luni

filozofii de 2 bani ,sa inteleg ca nu ai constr. nici macar o magazie ptr. ca n-o poti lua cu tine la cimitir !???(sa nu mai vorbesc de-o casa )
Raspunde

Mhircia

Acum 10 luni

reclama ascunsa pe fata la taboo :)
Raspunde

jonyjon

Acum 10 luni

"La același preț și în aceeași zonă întâlnim o ofertă asemănătoare. " -uitati-va la camerele pensiunii, ati putea sa va dati seama ca de fapt e alt anunt pentru FIX aceeasi proprietate.
Raspunde

Vasile Trihenea

Acum 10 luni

Pentru sibienii adevarati, nimic nu e imposibil! Eu am doua si ma gandesc la a treia, stiu oameni care au si 6! Dar daca esti vinitura, se schimba socotelile. Cei care nu pot sa deie bani pe o casa adevarata sa isi ieie la Avangarden garsoniera!
Raspunde

Un PSDist mandru

Acum 10 luni

Bravo! Sa stii ca avem ceva in comun, eu, tu si alti cateva milioane! Toti ne gandim la o casa si-l stim pe ala cu 6 case! Ce oameni faini suntem!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus