Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Protecția Consumatorului a verificat locurile de joacă din Sibiu. Primăria: Deficiențele constatate sunt minore

Protecția Consumatorului a verificat locurile de joacă din Sibiu. Primăria: Deficiențele constatate sunt minore

Angajații de la Protecția Consumatorului a verificat zilele trecute o parte dintre locurile de joacă din Sibiu. În urma controlului au fost descoperite câteva nereguli, însă reprezentanții Primăriei Sibiu spun că este vorba despre deficiențe minore.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au dat sancţiuni de peste 320.000 de lei în urma unor controale făcute la spaţii de joacă pentru copii din toată ţara, inclusiv în Sibiu. La unele dintre acestea, s-a constatat că nu se respectau cerinţele de siguranţă, fiind găsite echipamente sparte, frânghii rupte, podeţe cu bucăţi de lemn putrezite, cuie ruginite, care reprezentau un pericol pentru copii.

Astfel, au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale, din care 103 avertismente şi 65 de amenzi contravenţionale, în valoare de 324.000 de lei, se arată într-un comunicat al ANPC.

În urma verificărilor, la 70 de operatori economici s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciului, până la remedierea neconformităţilor, iar trei dintre ei au primit sancţiuni complementare: interzicerea utilizării echipamentelor de agrement amplasate pe spaţiile de joacă până la eliminarea deficienţelor constatate în judeţul Brasov şi oprirea definitivă de la exploatare a unor echipamente cu probleme la rampele de acces şi paviment, până la remedierea defecţiunilor, evaluarea conformităţii acestora şi emiterea unui certificat de conformitate de către un organism de certificare.

Exemplu de tobogan cu deficiențe, din afara Sibiului Exemplu de tobogan cu deficiențe, din afara Sibiului

Abaterile constatate în timpul controalelor au vizat calitatea serviciilor prestate în spaţii de joacă, respectarea prevederilor legale referitoare la spaţii de joacă (conformitate din punct de vedere tehnic a echipamentelor şi respectarea cerinţelor esenţiale de securitate).

Potrivit ANPC, deficienţe în această privinţă au fost înregistrate la verificarea a 47 parcuri de joacă din judeţul Vaslui, dar şi la alte parcuri de joacă pentru copii din judeţele Hunedoara, Cluj, Braşov, Covasna, Mureş, Sibiu, Satu Mare, Prahova, Argeş, Călăraşi, Sălaj, Neamţ, Ilfov, Timiş, Caraş-Severin, Galaţi, Tulcea, Gorj, Vâlcea, Giurgiu, Bihor, Satu Mare, Constanţa şi Maramureş.

"Controlul a depistat echipamentele de agrement rupte, cu elemente sparte, ciobite, frânghii rupte, podeţe cu dale din lemn putrezite sau lipsă, cuie ruginite etc, elemente menite a pune în pericol integritatea utilizatorilor, respectiv a copiilor, în judeţele Arad, Mehedinţi, Argeş, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Braşov, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Bacău, Neamţ şi Municipiul Bucureşti", scrie în comunicat.
Alte probleme se referă la liste cu tarife aşezate în locuri greu accesibile sau fiind greu lizibile, toalete ecologice neigienizate, lipsa afişării regulamentului de funcţionare al locului de joacă.

La solicitarea Turnul Sfatului, reprezentanții municipalității sibiene au detaliat concluziile inspectorilor ANPC în urma controalelor din oraș.

”În data de doi iulie ANPC Sibiu a efectuat controale în șapte din cele 48 de locuri de joacă publice din Sibiu. Au fost aplicate doar avertismente în cazul a 5 locuri de joacă pentru câteva deficiențe minore constatate, care nu pun în pericol siguranța utilizatorilor. Spre exemplu, s-a constatat lipsa afișajului prevăzut de HG 435/2010 precum și alte câteva deficiențe punctuale, precum un laț rupt dintr-un gard împrejmuitor sau un coș de gunoi care lipsea de pe suport, aceastea fiind remediate imediat de către firma contractată de municipalitate”, explică reprezentanții Primăriei Sibiu.
În plus, reprezentanții municipalității dau asigurări că sunt foarte atenți la siguranța copiilor și monitorizează constant starea locurilor de joacă.
”Precizăm că Primăria Sibiu pune un accent deosebit pe siguranța și întreținerea acestor locuri de joacă, un inspector din cadrul Biroului Gospodărire deplasându-se săptămânal  în teren pentru constatări cu privire la starea echipamentelor din aceste spații, dispunând imediat reparațiile și remedierile necesare firmei contractate. Trebuie precizat însă că, din păcate, continuăm să înregistrăm și cazuri de vandalizare, cheltuindu-se sume importante din bani publici pentru reparații”, concluzionează reprezentanții Primăriei Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

???

Acum 4 ani

Putem trimite poze sa aratam atat inspectorului care face verificari saptamanale cat si celor de la Protectia consumatorului cum arata unele locuri de joaca, bineînțeles nu cele din centru care au o importanta sporita?
Raspunde

LaFlemme

Acum 4 ani

Da, puteti trimite. Dar din pacate nimeni nu le va lua in seama pentru ca e vacanta. De ce credeti ca cei de la protectia consumatorului au facut acum verificari? Pentru ca sa bifeze ceva inainte de a pleca in concediu la Mamaia, cu bonurile de vacanta ...
Raspunde

EU

Acum 4 ani

Puteti trimite,SI VOR FI SOLUTIONATE,CA E PERIOADA ELECTORALA ,nu se risca sa aiba greutati la alegeri ptr un amarat de topogan defect ! Este singura perioada cand sunteti luati in seama si chiar isi dau interesul sa rezolve.Asa ca,daca aveti ceva probleme de rezolvat,acum e momentul.
Raspunde

Patria

Acum 4 ani

Ce bine că în cartierul Lazaret,nu exista locuri de joaca,au scăpat de amenda.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus