Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

VIDEO Toate trupele Sibiului se reunesc în același loc:  “ieșim la lumină, la propriu și la figurat“

VIDEO Toate trupele Sibiului se reunesc în același loc:  “ieșim la lumină, la propriu și la figurat“

Sibiu Sounds Festival aduce pe scena din Piața Huet cele mai îndrăgite trupe din oraș. Pe lângă trupele proaspăt ieșite din sala de repetiție, vin și zece trupe și cântăreți consacrați deja în mentalitatea sibiană.

În acest final de săptămână, 19 -21 iulie, Piața Huet se transformă în centrul muzical al Sibiului. Pe scenă vor urca peste 15 trupe și cântăreți, opt dintre aceștia sunt proaspăt ieșiți din sala de repetiţii iar restul sunt deja nume cu rezonanță. De la metal până la rap, festivalul acoperă toate gusturile publicului cu trupe precum Wildchild, Onenightstand, Suburbia11și rapul propus de Suspect și Esu. Aeon Sun

aeon-sun-sibiu-sounds Aeon Sun este o trupă de gotic metal și simfonic metal, înfiinţată în 2008. Membrii formației sunt Virineia Pîrnău, vocal, Andrei Marinică, clape și voce, Christian Sopa, chitară și voce secundară, Cipri Loghin, chitară, Alin Federiga, basist și Alex Barac este toboșar. Fosta solistă a trupei, Monica cu care trupa s-a prezentat anul trecut, a devenit mamă între timp. Pentru că ea este din București, a devenit imposibilă colaborarea. Astfel, Virineia Pârnău a preluat acest rol, studiind conservatorul în București. Aeon Sun susține că vocea este memorabilă și o fie poate elementul care îi va evidenția. Ciprian Loghin este noul chitarist, el face naveta din Mediaș. O să ascultăm o piesă nouă a trupei la Sibiu Sounds.

„Avem mare noroc cu Sibiu Sounds, pentru că ne dă ocazia să mai ieșim la lumină, la propriu și la figurat, și pentru că oferă publicului posibilitatea să descopere trupele locale. Venim anul acesta cu de două ori mai multă energie față de anul trecut și sperăm să vă convingem că metalul extrem se poate face cu gust și rafinament”, spun reprezentații Aeon Sun.

BasilVio

basilvio-sibiu-sounds BasilVio face parte din scena de rap din Sibiu de câțiva ani. La Sibiu Sounds o că cânte alături de Esu și Fiul Risipitor. Muzica lui se poate asculta pe YouTube, unde în ultimul an a mai scos câteva materiale. În momentul acesta lucrează la un mixtape. Basilvio descrie scena muzicala din Sibiu ca fiind extraordinară, pentru că oamenii vin la concerte și susțin ariștii locali iar trupele sunt multe.

„Salutare Sibiu, vă așteptăm în Piața Huet la festival, să veniți în număr cât mai mare, o să fie foarte tare, muzica bună și oameni faini. Ne vedem acolo”, spune rapperul
Sergiu Bolotă

sergiu-bolota-sibiu-sound Sergiu Bolotă nu mai are nevoie de introducere, este unul dintre cei mai activi cântăreţi din Sibiu.Chiar dacă anul trecut a cântat cu negative, anul acesta a găsit o echipă de instrumentiști cu care s-a pregătit pentru acest moment. De doi ani locuiește în București dar nu refuză niciodată oportunitatea de a reveni acasă. Sibiu Sounds Festival o să fie o premieră pentru artist, va ieși prima dată la lumină cu noua trupă. Despre muzica din oraș el spune că este orientat pe rock ceea ce este excelent dar zona în care el performează, pop este puțin neglijată. Din nefericire lipsește infrastructura, studiouri de înregistrări, radio și televiziune iar într-un oraș ca Sibiul, orientat spre cultură și artă, este trist.

„Publicul de la Sibiu Sounds este publicul de la alte festivaluri locale, publicul din puburile unde se cantă live în Sibiu. Oameni faini, care iubesc muzica și pentru care e o reală plăcere să cânt”, spune Sergiu Bolotă.
Esu

esu-sibiu-sounds Esu este rapper și lucrează la Linia de Producție, un proiect care reunește mai mulți artiștii locali de rap, se pot găsi pe YouTube. De anul trecut lucrează la proiect „Freestyle din Ardeal”, care promovează acest gen de muzică și ariști locali. În acest moment lucrează la primul album solo semnat Esu. Despre muzica rap din Sibiu, el spune că este slab dezvoltată, iar oamenii preferă să asculte muzica în on-line. Acesta este un lucru care trebuie schimbat.

„În general mesajul e cam același din partea tuturor celor care fac asta: Susțineți artistul! Noi în rap avem mai multe mesaje în texte, deci: să vină să ne asculte. Vă aștept vineri și sâmbătă împreună cu Fiul Risipitor si BasilVio pe scena Sibiu Sound”, spune Esu

EvergreeD

evergreed-sibiu-sounds EvergreeD este o trupă de Death Metal, înfiinţată în 1998. Trupa este formată din Sebastian, Boke, care este vocalist și chitarist. Sergiu, Seu, chitară și voce, Petre, Pyt, chitară și Cipi la bas. În ultimul an au pregătit două piese noi, Youth of Damnation, care a fost deja înregistrată și Forest of Thorns care a fost prezentată doar live. Despre scena muzicală din oraș, EvergreeD spune că se bucură de o nouă generație în publicul tânăr care încep esă apară la concerte.

„Vă așteptăm vineri la ora 20:00 la un concert energic, sperăm noi memorabil în special pentru cei ce nu ne-au ascultat până acum”, spun EvergreeD
Onenightstand

onenightstand-sibiu-sounds Onenightstand este o trupă de high voltage rock 'n' roll, înfiinţată în anul 2012. Membrii trupei sunt Diana, voce, Dragoș, chitară, Andrei, chitară, Mihai, bas și Alex la tobe. Anul 2019 înseamnă pentru Onenightstand, Hartbreaker Tour, un proiect ambițios ce reunește 30 de apariţii în concerte. Urmează ca trupa să lanseze două albume live, Breaking Zalau și Next Stop: Iashington, care vor putea fi ascultate pe toate platformele on-line. Ei definesc sena muzicală din Sibiu ca „o paletă de culori completă pentru un tablou sonic complex”.

„Publicului Sibiu Sounds Festival nu-i putem dori decât distracție la maxim. Să se bucure de fiecare secundă din show-urile noastre. Trupele fără public nu există, așa că le mulțumim în avans pentru susținere. You are the real rock n' roll junkies”, spune Onenightstand
Suburbia11

suburbia11-sibiu-sounds Suburbia11, promovează muzica ska-punk și reggae, reușește să mențină o prezență activă și în afara Sibiului, având constant concerte în orașele mari din țară și la festivaluri diverse. În ultimele șase luni, odată cu venirea lui Claudiu Fălămaș în rolul de vocal, trupa a petrecut mare parte a timpului în studio, înregistrând piese noi și dând un suflu nou celor vechi. Trupa îi are în componență pe Claudiu Fălămaș, voce, Bogdan Muntean la bas, Dragoș Pătrău la chitară, Alexandru Ciobotariu la tobe și Medve Sandor care face schimb între trompetă, trombon, melodică, fluier și acordeon. Băieții cred că scena muzicală din Sibiu e în creștere însă o problema cu care se confruntă toate trupele este lipsa locațiilor care să aibă infrastructura și capacitatea de a organiza constant concerte live. Chiar dacă există aparent multe locații în care au loc concerte, Sibiului îi lipsește un club cu sonorizare și condiții bune, unde să poată veni trupele din țară pe tot parcursul anului, așa cum există în aproape toate orașele mari. Existența unui astfel de loc ar expune și artiștii locali dar și publicul la o mai mare diversitate de stiluri și trupe și toată lumea ar avea de câștigat. Unul dintre singurele locuri care oferă această deschidere este în prezent Faust Cafe un Disko, unde Suburbia11 se simte mereu ca acasă.

”Abia așteptăm să ne întâlnim cu publicul de la Sibiu Sounds pentru că am cântat destul de puțin acasă în ultima vreme și suntem siguri că îi vom surprinde. Primim atât de multă energie bună de fiecare dată când cântăm aici iar concertul de anul trecut de la Sibiu Sounds a fost unul la care reacția publicului ne-a surprins și pe noi, a fost tare frumos”, transmit cei din Suburbia11.
Wildchild

wildchild-sibiu-sounds Wildchild a trecut prin mai multe schimbări, în acest an, pentru a ajunge la componența actuală a trupei. Ștefi Popa, voce și chitară, Emil Dorian, chitară solo, Nicu Baciu, bass și Bodgan David, cel mai nou membru al trupei, la tobe. Anul acesta o să auzim piese de pe albumul „Gates of Expression”. În acest moment trupa lucrează la un nou album care va îmbina mai multe elemente din stoner-rock și psychedelic stoner. În ceea ce privește muzica în Sibiu, Wildchild spune că este foarte variată, dovadă stă posterul festivalului. Deși au apărut trupe noi în Sibiu, puține au reușit să își lase amprenta în muzica din România.

„Dragi sibieni, vă mulțumim pentru susținere și vă așteptăm în număr cât mai mare la concerte. Suntem mândrii că reprezentăm acest oraș, oriunde vom ajunge”, spun copii rebeli.
Suspect

suspect-sibiu-sounds Suspect este Macrea Lucian Teodor, are 22 ani și este sibian. Face muzică de aproximativ patru ani și speră ca mesajul său să ajungă la cât mai mulți oameni. Despre scena muzicală din Sibiu, Suspect spune că orașul are nevoie de mult mai multă promovare în ceea ce privește acest domeniu. Din nefericire nu există o infrastructură aferentă.

„Vreau să chem tot orașul la festival, și vreau să avem parte de susținerea necesară pentru proiectele viitoare, abia aștept să ne vedem în Piața Huet”, spune Suspect.
Vlad Pârău

vlad-parau-sibiu-sounds Vlad Pârău este muzicianul de la farmacie, care ne bucură după-amiezile cu cover-uri de la trupe consacrate de folk românesc. Artistul o să deschidă seara de vineri, 19 iulie cu clasicul set de melodii folk și compoziții proprii.

“Vă aștept la Sibiu Sounds Festival, un festival care promovează artiștii locali printre care, voi cânta și eu vineri, 19 iulie. Ne vedem acolo”, spune Vlad.

Citește și Antract și Riff au urmași. Vă prezentăm  cele mai noi opt trupe ale Sibiului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus