Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
21°C

Școli și licee din Sibiu fără conducători: opt demisii, două pensionări, patru contracte expirate. Doi directori și-au revizuit cererea de demisie

Școli și licee din Sibiu fără conducători: opt demisii, două pensionări, patru contracte expirate. Doi directori și-au revizuit cererea de demisie

Revenim la subiectul demisiilor fără precedent în învățământul sibian: mai multe școli și licee, precum și o grădiniță din județul Sibiu activează în prezent fără director sau director adjunct. În total, e vorba de 14 funcții de conducere vacante, iar pentru 10 dintre ele mâine la IȘJ Sibiu se organizează interviuri. Cei mai mulți și-au dat demisia. Printre aceștia se numără și Daniela Sacarelis, directoarea Liceului de Artă, care a renunțat la funcție după scandalul din luna mai legat de organizarea probei de aptitudini pentru secția instrumentală.

Pe 11 iulie scriam că mai mulți directori și directori adjuncți ai școlilor din județul Sibiu au depus, în ultima perioadă, cereri de demisie la Inspectoratul Școlar Județean, fiind vorba despre un număr de renunțări la funcții de conducere fără precedent în județ. Conform surselor noastre, directorii de la Școala gimnazială din Marpod, Liceul „Onisifor Ghibu” din Sibiu, Școala gimnazială „Bathory Istvan” din Mediaș și Școala gimnazială din Cârța au decis să plece din funcții, iar la Școala gimnazială din Șeica Mare și Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu era vorba despre director și director adjunct.

Deși nu toți cei vizați au vrut să confirme sau să infirme informațiile, astăzi acestea s-au dovedit a fi corecte, cu precizarea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu că la această listă se mai adaugă și alte instituții, iar în cazul celor doi directori ai Colegiului Național ”Octavian Goga” Sibiu, aceștia și-au revizuit dorința de demisie și sunt pe funcție.

Astfel, IȘJ Sibiu a publicat lista funcțiilor vacante de director și director adjunct în școlile din județ, fiind vorba despre 14 posturi. Astfel, Liceul de Artă, Grădinița cu P.P. „Pinocchio” Mediaș, Școala gimnazială „Istvan Bathory” Mediaș, Școala gimnazială „H. Oberth” Mediaș, Școala gimnazială Ighișu Nou, Școala gimnazială Marpod și Școala gimnazială Tilișca au rămas fără directori, iar Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu și Școala gimnazială Șeica Mare - fără directori și directori adjuncți. Totodată, funcțiile de director adjunct de la Școala gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu, Școala gimnazială Avrig și Școala gimnazială Șelimbăr au rămas vacante.

functii vacante de director de scoli

La solicitarea Turnul Sfatului, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a precizat că opt dintre conducători au demisionat prin cerere: Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” - director adjunct, Liceul de Artă Sibiu - director, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu - director, Școala Gimnazială ”Istavn Bathory” Mediaș - director, Școala Gimnazială ”Hermann Oberth” Mediaș - director, Școala Gimnazială Marpod - director, Școala Gimnazială Șeica Mare - director și director adjunct.

„Doi dintre directori s-au pensionat - cel de la Grădinița cu Program Prelungit ”Pinochhio” Mediaș și de la Școala Gimnazială Tilișca.

Iar la patru directori sau directori adjuncți le expiră detașarea în interesul învățământului pe funcție: Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu - director adjunct, Școala Gimnazială Avrig - director adjunct, Școala Gimnazială Ighișu Nou - director și Școala Gimnazială ”Mihai Viteazu” Șelimbăr - director adjunct.

Cei 2 directori ai Colegiului Național ”Octavian Goga” Sibiu și-au revizuit dorința de demisie și sunt pe funcție.

Doamna Sacarelis Daniela a depus cerere de demisie din funcția de director”, a transmis Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu, pentru TS.

Potrivit IȘJ Sibiu, 31 iulie este ultima zi de depunere a dosarelor pentru detașarea pe funcție de director sau director adjunct, iar pe data de 1 august ar urma să fie organizat interviul pentru 10 din cele 14 funcții vacante.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

un curios

Acum 3 ani

Dar avem inspector scolar pentru limba chineza
Raspunde

un pedagog de scoala ... de cartier

Acum 3 ani

Dna Sacarelis isi poate vedea de drum linistita... Dar de ce o fi demisionat dna Virca?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus