Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

După zece ani, ANL lansează construirea a două noi blocuri pentru tineri în Sibiu

După zece ani, ANL lansează construirea a două noi blocuri pentru tineri în Sibiu

Agenția Națională pentru Locuințe a lansat procedura de atribuire a unui contract de proiectare și execuție a două noi blocuri de locuințe pentru tineri în municipiul Sibiu.

La 8,47 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului de proiectare și execuție a celor două blocuri, ce urmează a fi ridicate pe strada Viitorului, din cartierul Reșița (vezi foto principală), tot acolo unde cu greu au mai fost finalizate acum doi ani alte patru blocuri de locuințe ANL.

“Obiectivul specific al proiectului constă în construirea a două blocuri de locuințe destinate tinerilor ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în condițiile pieței. Locuințele pentru tineri ce vor fi construite în cadrul obiectivului de investiții vor fi amplasate pe un teren în suprafață de 3.212 mp, situat în municipiul Sibiu“, se arată în studiul de fezabilitate anexat documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție.

Două tipuri de locuințe

Cele două locuri vor avea un regim de înălțime S+P+3E. “Însumează 44 de unități de locuit, din care 28 de apartamente cu o cameră și 16 apartamente cu două camere, destinate tinerilor. Locuințele pentru tineri sunt construite prin ANL, care asigură finanțarea proiectării și execuției, iar după finalizarea lucrărilor sunt predate autorităților publice locale, în vederea administrării și repartizării către tinerii care îndeplinesc criteriile de acces la astfel de locuințe“. Apartamentele cu o cameră vor avea o suprafață utilă de 43,08 mp, iar cele cu două camere – 55,24 mp. Din cele 44 de locuințe, două garsoniere și un apartament cu două camere vor fi amenajate pentru persoanele cu nevoi speciale. La subsol vor fi amenajate adăposturi de apărare civilă.

Studiul de fezabilitate elaborat de Sfera Con SRL, din Sibiu, prevede că blocurile vor fi acoperite cu țiglă, vor avea termo-sistem exterior din polistiren de cinci cm, iar locuințele vor fi predate “la cheie“ (cu zugrăveli lavabile, parchet laminat, gresie și faianță, uși de acces metalice, uși din MDF la interior).

Cele două blocuri vor fi însoțite de amenajarea unor spații verzi cu o suprafață de 470 de mp, a unor alei pietonale de 420 de mp și a unui loc de joacă de 125 de mp. De asemenea, este cerută amplasarea de rastele pentru biciclete, coșuri de gunoi, iluminat public cu lămpi LED

Când?

Procedurile pentru cele patru blocuri care există în prezent pe strada Viitorului au fost demarate în urmă cu zece ani. Proiectul a fost unu dintre cele mai greu de implementat, în sensul că lucrările au fost finalizate cu o întârziere de cinci ani, după care finalizarea amenajării zonei s-a prelungit și ca urmare a lucrărilor de asfaltare a străzilor, aflate în sarcina administrației locale.

De această dată, potrivit graficului de execuție, blocurile ar trebui să fie gata în decurs de aproximativ 22 de luni. Însă și acestea sunt “sub semnul întrebării“. Și asta deoarece în primele 30 de zile de la emiterea ordinului de începere este solicitată realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție. După care, în sarcina Primăriei Sibiu cade obținerea certificatului de urbanism și a autorizației de construire “deoarece UAT Sibiu are calitatea de beneficiar“, după cum se arată în documentația de licitație. Iar acest termen de obținere a autorizației de construire nu poate fi aproximat de către cei de la ANL. Ulterior emiterii autorizației, alte aproximativ 70 de zile vor fi necesare celor de la ANL pentru verificarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție. În fine, mai apoi cei de la ANL se angajează că vor emite ordinul de începere a lucrărilor, dată de la care în termen de cel mult 18 luni va trebui semnată recepția la terminarea lucrărilor.

Firmele interesate de această lucrare au termenul limită de depunere a ofertelor ziua de 28 august 2019. Reprezentanții ANL speră ca până cel mai târziu în luna decembrie să desemneze oferta câștigătoare. Care va fi selectată în funcție de patru criterii: 80% va conta prețul cel mai mic, 10% - experiența persoanei propusă ca manager de proiect, 5% experiența arhitectului propus, respectiv 5% - experiența urbanistului peisagist propus.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Grama

Acum 4 ani

care ajutor ? care tineri care nu își permit ? Treziți-va !! In ANL-uri stau numai baștani , doctori , polițiști , angajați in instituțiile statului , continentalisti , care toți au salarii de peste 5000 lei . Amărâții Iar contracte date pe șpagă și prietenii ! “Succes ‘“
Raspunde

Un PSDist mandru

Acum 4 ani

Eu sunt curios cat costa metrul patrat construit la cheie.
Raspunde

Unu

Acum 4 ani

Oameni super bogati locuiesc acolo! Pilosi!
Raspunde

ANL e coruptie

Acum 4 ani

ANL-urile sunt hotie, nu sunt locuinte sociale..... sunt acolo o gramada de parveniti care stau in locuinte mari pe chirie de nimic si caldura subventionata ca vezi doamne sunt oropsiti ai societatii !!! Cand investigheaza cineva ce se petrece ? Sau e de neatins chestia aia ? Sunt acolo locatari care mai au proprietati dar stau la ANL pentru ca e sueper ieftin, iar cei care ar trebui sa beneficieze de acele locuinte se se descurca cum pot, sau nu. Asta e, daca nu cunosc pe cine trebuie ! Anl-urile sunt alta gaselnita a mafiei sa isi "rezolve" pilele, beizadelele, etc etc. Dar, aparent treaba asta nu intereseaza pe nimeni, au ajuns la concluzia ca mai au nevoie de mai multe... probabil vor sa-si rezolve si din amante cu un "cadou", locuinta ANL, trai mocca, pe spatele fraierilor.
Raspunde

Pileville

Acum 4 ani

Aha... probabil alt contract cu dedicatie sa construiasca apartamente pentru pilosi si corupti ! Sub masca protectiei sociale se ascunde multa mizerie. Comunism 2.0, mare cat blocurile ANL dar nu-l observa nimeni.... tare ciudat !
Raspunde

Manole

Acum 4 ani

Ca sa ne intelegem, ANL a fost conceput pentru a adaposti pe cei ce au fost evacuati din casele facute cadou de comunisti, case furate de la fostii proprietari care si le-au recuperat. Ideea a fost rezonabila, la timpul ei, dar acum, actualii lucratori la stat s-au gandit sa continue programul si sa isi reconstruiasca visul comunist, cel putin pentru ei, de a avea apartamente babane, in oras si cu chirii/intretinere de nimic (costul real fiind suportat din buget), pe care apoi, peste ani sa faca o manarie si sa si le si insuseasca printr-o lege cu dedicatie de la ei pentru ei ! Cam asta e ANL-ul acum, o noua mare teapa in devenire, data noua, tuturor care pentru a avea un apartament in Sibiu trebuie sa scoatem zeci si sute de mii de euro, in timp ce ei isi construiesc pentru beizadele, pe banii bugetului, viitoarea furaciune. Asta este ANL, va creste mare mare mare, iar apoi vor da o lege 12 si toti locatarii vor cumpara locuintele cu mai nimic. Altfel de ce nu verifica nimeni cine sta acolo si daca chiar are nevoie sau e abuz ! Pentru ca in multe cazuri e abuz, cel putin jumate din cei ce stau acolo nu reprezinta o problema sau au un risc social, locuintele alea sunt pure cadouri de la ei pentru ei, iar timpul va rezolva si proprietatea... din pix, se asteapta doar momentul potrivit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus