Miercuri,
23.09.2020
Cer Senin
Acum
23°C

Vocea stadionului din Sibiu: Nu este o meserie, ci o pasiune

02 August 2019 14:04

Vocea stadionului din Sibiu: Nu este o meserie, ci o pasiune

Călin Anton este crainicul stadionului din Sibiu. El este cel care prin pasiunea lui pentru fotbal aduce împreună jucătorii și suporterii. Prin atmosfera pe care o creează, reușește să ridice moralul jucătorilor în fiecare minut. Reporterul Turnul Sfatului a vorbit cu el atât despre public, cât și despre echipă și stadion, pentru a afla informațiile care nu se aud pe stadion în timpul meciurilor.

De când practicați această meserie și ce înseamnă pentru dumneavoastră?
Pentru mine nu este o meserie, mai degrabă o pasiune virală. Am fost contactat de reprezentanți ai clubului în 2017, iar de atunci am rămas pe Municipal. La început a fost o misiune grea, deoarece publicul nu prea era educat în ceea ce privește meciurile. Greu a fost și să reunim suporterii care nu s-au atașat foarte ușor de echipă la început. Când am venit eu, erau câteva sute de suporteri în tribună, dar odată cu evoluția echipei a crescut și interesul publicului. Am ajuns să jucăm cu stadionul plin, ce a mai rămas din el.
Cum se vede echipa din punctul dumneavoastră de vedere?
Văd acum o echipă mult mai puternică, deja se văd schimbări majore. Cred că le priește noul antrenor și că vor avea rezultate mai bune ca în sezonul trecut. În schimb aștept să îi văd mai mult la treabă pe cei tineri. Căbuz este o mare pierdere pentru club, dar din ce am văzut se descurcă destul de bine și portarii aduși acum. Chiar și Biel Company cred că l-ar fi ajutat mult pe Enache dacă îl avea disponibil. În orice caz, jucătorii sunt în stare să se ridice la un nivel foarte bun și cu ajutorul antrenorului vor ieși lucruri frumoase.
calin anton crainic stadion
Cum simțiți din cabina dvs. atmosfera de pe Municipal? Se simte susținerea oamenilor?
Putem vorbi de cea care a fost la ultimele meciuri din sezonul trecut când au jucat acasă. Atmosfera este incredibilă, jucătorii chiar se simt susținuți. Îi admir mult și pe cei de la D'acii 2017 Sibiu, care încearcă mereu să fie lângă echipă și la meciurile din deplasare. Suporterii și-au pus amprenta foarte mult în meciul sibienilor și îi ajută în continuare să evolueze. Au un procentaj mare în reușitele lor din campionat. Aceștia nu trebuie susținuți doar când marchează, o scandare la momentul potrivit, atunci când ratează, poate schimba multe. Acesta e rolul suporterilor, de a reda încrederea jucătorilor atunci când nu le iese totul cum vor.
De ce credeți că nu se mai termină problemele acestea?
Cred că birocrația e cea mai mare problemă în general. Am ajuns să ne rugăm să nu existe contestații la licitație doar ca să se înceapă lucrările mai repede. Ca să nu mai vorbim de faptul că stadionul oricum e greșit. Dacă se termină lucrările la stadion si să zicem, avem toate locurile disponibile, gândiți-vă că persoanele care vin cu mașinile personale să susțină echipele adverse nu au locuri de parcare. Oricum Sibiul este un oraș aglomerat, dacă se mai întâmplă și asta va fi o problemă serioasă. Cel mai bine cred că ar fi să se construiască un stadion cu parcare de la 0, spre ieșirea din oraș, unde nu încurcă nimic, asta chiar dacă la cum merg lucrările probabil că va fi gata peste 10 ani. Și aceste meciuri de la Mureș, sunt mult mai costisitoare decât meciurile jucate în deplasare.
Care jucător este preferatul suporterilor, având în vedere reacțiile acestora?
Cu siguranță preferații sunt printre cei mai vechi la echipă precum Blănaru, Dâlbea, Tătar și Petrescu. În schimb, dintre cei noi Tsoumou este destul de apreciat de suporteri.
În afară de stadionul de la Hermannstadt, ați mai fost crainic și pe alte stadioane? Puteți face o comparație?
Nu am mai fost crainic la alte echipe de fotbal, doar la handbal și din când în când la BC CSU Sibiu. Sunt diferențe destul de mari între aceste sporturi în legătură cu spectatorii. Pot spune ca la baschet nu am avut mult de lucru pentru că susținătorii erau deja mobilizați, poate și constanta asta a meciurilor jucate acasă contează mult. Pe de altă parte, regulamentul este diferit de la un sport la altul, la unele e mai permisiv în legătură cu ce avem voie să spunem și când, iar la altele mai strict.
fotbal hermannstadt dinamo stadion (4)

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Zod

Acum 1 an

Publicul nu era educat în ce privește meciurile?! Nu știu, domnul a fost prin 2005 pe stadion, când juca FC Sibiu? Sau la Voința, 2011?Dacă ar fi fost, ar fi știut de la început ca tribuna da startul la scandare, nu announcer-ul. Când încerca sa se bage cu Si-bi-u, Si-bi-u (sau bătutul în microfon, wtf) , lumea era prea jenata de cât de jenant era dumnealui. Pana la urma am văzut ca în astea ultime 5 meciuri a învățat sa ne respecte și sa ne indemne altfel, nu ca pe copiii prosti, cu exact ce scandări sa folosim. Pe alte stadioane o fi altfel, noi nu suntem oi. Suntem ciobani :) Iar dacă sta acolo după termopane e clar ca i se părea mai putina gălăgie.
Raspunde

Valjan jan

Acum 1 an

Cand vor incepe lucrarile la gazon si la incalzirea acestuia ...poate ne spune cineva din primarie s au de la echipa ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus