Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
29°C

Sibienii sunt principalii vizitatori ai Aqua Park-ului din Orăștie

Sibienii sunt principalii vizitatori ai Aqua Park-ului din Orăștie

Investițiile făcute recent în aqua park-ul din Orăștie, Arsenal Park, sunt amortizate de către sibieni. Frații Marius și Emil Cristescu, proprietarii resortului susțin că majoritatea clienților provin din județul Sibiu, în special datorită autostrăzii care face ca distanța să fie străbătută în aproximativ 40 de minute. Investitorii așteaptă acum să se deschidă și porțiunile de autostradă spre Timișoara, astfel încât numărul vizitatorilor să se dubleze. „Vrem să atragem cât mai multe familii cu copii, pentru că acesta este viitorul, și de aceea am dezvoltat zona de agrement destinată celor mici. Sperăm să se deschidă bucata de autostradă care leagă Orăștie de Timișoara și să se dubleze numărul de clienți care vin din Timișoara. Dacă se deschid cele două loturi care completează segmentul de autostradă care leagă Orăștie și Timișoara, distanța dintre cele două localități poate fi parcursă cu mașina într-o oră și jumătate. Acum, se fac două ore și jumătate. Guvernul a promis că acest segment va fi gata până la sfârșitul lui iulie. Când s-au deschis tronsoanele spre Cluj, anul trecut, s-a dublat numărul de clienți din această zonă la Arsenal Park, pentru că acum se face o oră și jumătate din Cluj, față de două ore și 15 minute înainte”, a declarat Marius Cristescu, citat de Capital.ro.

Cu noua investiție în zona pentru copii, capacitatea totală a aqua parcului s-a extins de la 1.500 la 2.000 de persoane. Totodată, a fost mărită cu 200 de locuri parcarea, iar suprafața destinată șezlongurilor a fost dublată, pentru a spori confortul. Noua investiție a inclus și o tiroliană din cinci tronsoane la care au voie copiii peste 12 ani.

Arsenal Park este un complex cu 250 de locuri de cazare în care turiștii pot practica diverse activități, printre care instrucție militară, lupte de airsoft și paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft și paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul șenilat, concursuri de drezină, închiriere mașini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze și cu infraroșu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă și cu înot contracurent, o cameră de relaxare și camere pentru masaj și tratamente corporale. Complexul are cea mai mare tiroliană formată dintr-un singur segment, pe o lungime de 700 de metri.

Sibiul a găsit terenul pentru un aqua-park

Povestea construirii unui complex de piscine și tobogane cu apă în municipiul Sibiu este veche de mai bine de 10 ani, însă până acum nu s-a decis decât locația. Inițial, investiția urma să se facă în Pădurea Dumbrava, apoi s-a mutat pe Calea Poplăcii. În acest an, primarul Astrid Fodor a anunțat că complexul de agrement și sport, care va conține și bazine de înot se va construi în Lunca Cibinului.

Investiție de 2 milioane de euro și în Brașov

Paradisul Acvatic, complexul de agreement din municipiul Brașov, s-a extins cu 7.000 de metri pătrați în acest an, în urma unei investiții de circa două milioane de euro. Noua zonă de distracție are tobogane mari și un lazy river, anunță presa locală din Brașov. Omul de afaceri Dumitru Ioan Puchianu, cel care deține compania care administrează complexul, spune că din luna august noile tobogane vor putea fi utilizate. Paradisul Acvatic este una dintre principalele atracții de agreement din județul Brașov, ajungând la un număr de 340.000 de vizitatori anual. Parcul se întinde în prezent pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați, a fost înființat în 2007, în urma unei investiții de 12 milioane de euro, din care 10 milioane de euro au fost credite bancare. Compania DIP&GIP, cea care administrează compexul, dar și hotelul Alinalex, a încheiat anul trecut cu afaceri de 24,21 milioane de lei (5,1 milioane de euro), profitul ajungând la 1,05 milioane de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

cucubau

Acum 4 ani

dar oare ce e cu poza aia din articol, care e de la Nyphaea Oradea? macar sa fi pus o poza de la Orastie, poate se trezeste si dna Fodor.... se pare ca doarme. mai stim unul care acum a ajuns presedinte si promitea aqua-park-uri prin Sibiu.
Raspunde

simona r

Acum 4 ani

baba merge la ocna, nu ii mai trebuie aquapark.
Raspunde

Jon Leon

Acum 4 ani

Ce le mai place oamenilro sa faca baie unii in zoaiele altora... piscine aqua park-uri. Daca i-ai pune pe toti sa stea in aceeasi cada, majoritatea n-ar accepta.... cum domnule, sa ma spal eu cu aia !
Raspunde

Astrid depasita de situatie

Acum 4 ani

Contructiile, dezvoltarea, sunt apanaje specific barbatiilor, femeile, genetic sunt altfel structurate. Niciodata o tara nu s-a dezvoltat condusa de o femeie; acestea au cu totul alt rol...
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Nu sunt de acord cu tine!Indira Gandhi,Golda Meir,Margaret Thatcher sau Angela Merkel sunt doar cateva exemple de femei care au o mare anvergura politica si nu doar in tarile lor de origine!Si la noi avem multe femei cu realizari profesionale de exceptie.Ganditi-va doar la sporturile individuale unde realizarile lor depasesc net pe cele ale barbatilor!La Sibiu,insa,e altceva:nu doar Fodor ci intreaga echipa e responsabila de lipsa de locuri de agrement!Nu avem o sala de sport ca lumea, nu parc acvatic,patinoar sau un strand ca lumea.Nici macar locuri de parcare sau trotuare amenajate nu sunt!In schimb avem promisiuni(pe care nu le mai crede nimeni!) si bani necheltuiti ramasi de pe un an pe altul.In locurile pe care le avem (parcul Dumbrava si Ocna Sibiului)gospodari lacomi au grija sa ne tina la distanta prin preturile foarte mari.Asta-i motivul pentru care mii de romani ies saptamanal spre Valea Oltului,Victoria,Talmaciu,Targu Mures sau Geoagiu Bai!
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Erata - mii de sibieni.
Raspunde

O perioada glaciara......

Acum 4 ani

Lasaturile d-lui Presedinte, el le a lasat, le a promovat cu mesajul "pentru continuitate", fara sa-i pese ca sunt niste nulitati si mai mult a tranformat institutia in matriarhat, pentru ca ele sunt mai ascultatoare mai harnice mai devotate etc, iar la plecarea lui mai erau vreo 2 sefi barbati. Chiar nu se vedea ca nu avem nicio sansa, aici era nevoie de curaj, de initiativa si mai ales de implicare.....nu la barfe si susoteli ci la proiectele pe care le-am visam noi si pentru care am mers la vot.
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Io creca aic, pe Forum,i se confunda banul public cu cel privat. Daca citesti atent, iti dai seama ca proprietarii Arsenal Park din Orăștie sunt Emil și Marius Cristescu, care nu-s primarii Orastiei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus