Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Ansamblul Folcloric Studențesc ,,Ardealul” va reprezenta România în Slovacia

Ansamblul Folcloric Studențesc ,,Ardealul” va reprezenta România în Slovacia

Casa de Cultură a Studenților Sibiu, prin Ansamblul Folcloric Studențesc ,,Ardealul”, va reprezenta România în perioada 09-12 august 2019 la a 60-a ediție a Festivalului Folcloric Zemplínske Slavnosti din Michalovce, Slovacia.
Pe lângă spectacolele și paradele din cadrul acestui eveniment, participanții vor putea gusta porumbei tradiționali, care vor fi pregătiți de grupurile folclorice din regiune și vor participa la atelierele creative de meșteșuguri tradiționale. Tinerii din Ansamblu, alături de orchestră, au pregătit și un concert de muzică tradițională românească, care va fi susținut duminică, în Biserica Romano-Catolică ”Nașterea Maicii Domnului” din Michalovce.
ARDEALUL 008
Programul ce va fi prezentat pe scenele festivalului include suite de dansuri din diverse zone etno-folclorice ale României, coregrafia fiind semnată de Sorin Bădiță, iar orchestra este condusă de dirijorul Doru Sava.
„Este o onoare pentru Casa de Cultură a Studenților Sibiu să fie invitată la acest festival, unul dintre cele mai longevive festivaluri de gen din Europa. Studenții sibieni percep acest festival de talie internațională ca o poartă deschisă spre extinderea relațiilor de cooperare și ca o apreciere directă a sutelor de ore petrecute în sala de repetiții”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.
ARDEALUL 004
ARDEALUL 000

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus