Marţi,
02.06.2020
Parțial Noros
Acum
9°C

CJ Sibiu: Oamenii vor putea suna la un număr de telefon gratuit pentru a semnala cazurile de șpagă

12 August 2019 21:08

CJ Sibiu: Oamenii vor putea suna la un număr de telefon gratuit pentru a semnala cazurile de șpagă

În aproximativ două săptămâni, sibienii ar urma să aibă la dispoziție un număr de telefon la care vor putea apela în mod gratuit pentru a semnala cazuri de corupție, așa cum sunt momentele în care li se cere șpagă la spital, anunță reprezentanții Consiliului Județean.

Un robot va răspunde la un număr de telefon, ce urmează să fie pus în funcțiune în aproximativ două săptămâni, atunci când o persoană va dori să sesizeze un caz de corupție. Discuția a pornit de la subiectul privind doi medici de la Chirurgie II, secție a SCJU Sibiu, care ar fi luat șpagă. Programul ar avea rolul de a facilita legătura dintre cei care doresc să facă o astfel de plângere și reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

„Un număr de telefon gratuit va fi pus în funcţiune în maxim două săptămâni, unde toţi cei care vor să sesizeze o faptă de corupţie sau un comportament nelalocul lui, al unui funcţionar public sau al unui angajat al Consiliului Judeţean sau din orice instituţie subordonată, inclusiv Spitalul Clinic Judeţean. Va fi un robot. Se va înregistra vocea, după aceea va fi transcrisă şi acea sesizare va merge pe circuit la preşedinte. Este o linie a Consiliului Judeţean special gândită pentru fapte de corupţie", a transmis Oana Popa, din partea CJ Sibiu.

Deocamdată numărul de telefon nu este cunoscut, însă va fi anunțat în viitorul apropiat.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Eu, sibianul

Acum 9 luni

Robotul are rolul de a tine de 6?!? Este foarte greu de realizat un flagrant, la acest moment, in cazul medicilor care iau spaga, pentru ca mereu se gaseste cineva... binevoitor (procuror, judecator, etc.) care sa-i atentioneze! In alte cazuri, treaba functioneaza piramidal, cam cum era la Vama, deci cine sa-i prinda, aia la care ajunge, de fapt, o buna parte din spaga?!?
Raspunde

maria

Acum 9 luni

BRAVO!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus