Miercuri,
14.04.2021
Innorat
Acum
8°C

VIDEO Cum îți protejezi plantele din grădină pe timp de caniculă

VIDEO Cum îți protejezi plantele din grădină pe timp de caniculă

Apă la primele ore ale dimineții și umbră pe timp de soare dogoritor. Sunt două dintre “secretele“ protejării plantelor pe vreme caniculară.

Jurist de profesie, Diana Mihalache și-a transformat pasiunea, cea a grădinăritului, în afacere. Legumele și plantele aromatice din serele Grădinii verzi, amenajate de Diana și familia sa în Șelimbăr, sunt căutate atât de bucătarii restaurantelor, cât și de sibienii care doresc plante proaspete.

Pentru sibienii care și-au amenajat o “grădină de oraș“ Diana Mihalache are câteva sfaturi pentru protejarea plantelor pe timp de caniculă. “Ideal ar fi ca udatul plantelor să fie făcut cât mai devreme, în jurul orei 05:30 – 06:00. Iar pe timpul zilei să aveți o plasă de protecție a plantelor – sunt plase speciale – sau să reușiți să umbriți plantele, chiar și cu o umbrelă de soare. Mai ales în cazul roșilor, ca exemplu, nu este indicat ca soarele puternic să bată direct pe plante“, arată Diana.

Ea arată și ce fel de plante pot fi crescute pe balcon și vorbește și despre alte mici “secrete“ pentru a avea o grădină roditoare. Aflați mai multe din materialul video de mai jos.

Acesta este un material publicat în cadrul proiectului “Grădina mea de la oraș“, inițiat de Turnul Sfatului cu susținerea administrației locale. Scopul proiectului este acela de a determina cât mai mulți sibieni să își amenajeze o grădină de legume în balcon sau în jurul casei. 

sigla PMS redimensionata

“Grădina mea de la oraș“ este o acțiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Logo-CJ-Patrat-Color

“Grădina mea de la oraș“ este o acțiune cofinanţată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Comunității.

Logo - Oasis

Sponsor principal: Oasis

Print

Sponsor: Soma Sibiu

gradina verde

Partener: Grădina Verde Sibiu

Citește și Concurs. 4.000 de lei pentru cele mai frumoase grădini din Sibiu

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus