Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Cartea de cântece a UE: Care sunt șase piese reprezentative pentru România?

Cartea de cântece a UE: Care sunt șase piese reprezentative pentru România?

Românii sunt invitați să voteze, începând de astăzi și până pe 16 septembrie, pentru a alege șase piese care să le reprezinte țara într-o carte a Uniunii Europene.

Până în prezent 65.000 de persoane din 26 state şi-au votat favoritele. România este a 27-a ţară a Uniunii Europene care votează.

Potrivit organizatorilor, Colecția de melodii ale UE, o organizație non-profit, cântăreții de cor români din Asociația Națională Corală din România și studenții și profesorii de muzică de la trei instituții de profil - Universitatea Națională de Muzică din București, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și Facultatea de Muzică de la Universitatea Transilvania din Brașov - au nominalizat 54 de cântece din care românii își pot vota favoritele.

Piesele sunt împărțite în șase categorii, care au fost create prin cooperarea a 17 academii și facultăți de muzică din 14 state europene: cântece de dragoste; natura și anotimpurile; libertate și pace; cântece populare; cântece despre credință și cântece pentru copii.

Prima carte de cântece a UE va aduna în total 162 de piese atât în limba de origine, cât și în limba engleză, alăturat, iar publicarea acesteia se așteaptă să aibă loc de Ziua Europei, 9 mai 2020.

Cântecele nominalizate la cele șase categorii pot fi votate aici.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Drag de Sibiu

Acum 2 ani

Refren: Tu Sibiu, suflet viu Pentru tine o să fiu Fiul bun ce-l meriți ne-ncetat. Am să lupt ani și luni Pentru oamenii tăi buni Să fii cel mai mândru cu adevărat. Dar anii au trecut și-acum bărbat Vin către voi să-mi țin promisiunea. Să lupt cum am promis, neapărat. Să promovez Sibiul mi-e misiunea. Cu voi alături știu ce pot să fac Știu clar ce vreau și ce o să fie. Reprezentând Sibiul n-o să tac, Îi voi cinsti mereu memoria vie.
Raspunde

S

Acum 2 ani

La primul, ăla cu cântece de dragoste, am pus Iris-Baby. Prea adevărat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus