Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Cartea de cântece a UE: Care sunt șase piese reprezentative pentru România?

Cartea de cântece a UE: Care sunt șase piese reprezentative pentru România?

Românii sunt invitați să voteze, începând de astăzi și până pe 16 septembrie, pentru a alege șase piese care să le reprezinte țara într-o carte a Uniunii Europene.

Până în prezent 65.000 de persoane din 26 state şi-au votat favoritele. România este a 27-a ţară a Uniunii Europene care votează.

Potrivit organizatorilor, Colecția de melodii ale UE, o organizație non-profit, cântăreții de cor români din Asociația Națională Corală din România și studenții și profesorii de muzică de la trei instituții de profil - Universitatea Națională de Muzică din București, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și Facultatea de Muzică de la Universitatea Transilvania din Brașov - au nominalizat 54 de cântece din care românii își pot vota favoritele.

Piesele sunt împărțite în șase categorii, care au fost create prin cooperarea a 17 academii și facultăți de muzică din 14 state europene: cântece de dragoste; natura și anotimpurile; libertate și pace; cântece populare; cântece despre credință și cântece pentru copii.

Prima carte de cântece a UE va aduna în total 162 de piese atât în limba de origine, cât și în limba engleză, alăturat, iar publicarea acesteia se așteaptă să aibă loc de Ziua Europei, 9 mai 2020.

Cântecele nominalizate la cele șase categorii pot fi votate aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Drag de Sibiu

Acum 4 ani

Refren: Tu Sibiu, suflet viu Pentru tine o să fiu Fiul bun ce-l meriți ne-ncetat. Am să lupt ani și luni Pentru oamenii tăi buni Să fii cel mai mândru cu adevărat. Dar anii au trecut și-acum bărbat Vin către voi să-mi țin promisiunea. Să lupt cum am promis, neapărat. Să promovez Sibiul mi-e misiunea. Cu voi alături știu ce pot să fac Știu clar ce vreau și ce o să fie. Reprezentând Sibiul n-o să tac, Îi voi cinsti mereu memoria vie.
Raspunde

S

Acum 4 ani

La primul, ăla cu cântece de dragoste, am pus Iris-Baby. Prea adevărat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus