Miercuri,
29.09.2021
Ploi Moderate
Acum
11°C

Încă un șef pleacă de la FC Hermannstadt. ”Și-a înaintat demisia de onoare”

Încă un șef pleacă de la FC Hermannstadt. ”Și-a înaintat demisia de onoare”

La două zile de la plecarea ”în tăcere” a lui Teodor Birț de la conducerea AFC Hermannstadt, reprezentanții clubului sibian de fotbal anunță și plecarea lui Marius Lungu.

Team-managerul echipei sibiene de fotbal a plecat din proprie inițiativă, se lasă înțeles dintr-un anunț scurt publicat pe pagina de Facebook a FC Hermannstadt. ”După Teodor Birț, o altă persoană care a fost alături de AFC Hermannstadt încă din momentul înființării clubului, Marius Lungu, a decis să renunțe. Team managerul echipei sibiene și-a înaintat demisia de onoare. Cu o vastă experiență în fotbal, atât ca jucător, cât și ca arbitru și, în cele din urmă, în administrarea unei structuri sportive, Marius Lungu a hotărât că e mai bine să părăsească echipa”, este conținutul anunțului publicat la puține minute după ora 13:00 a zilei de duminică.

La fel ca și Teodor Birț, căruia nu i-a mai fost prelungit mandatul de președinte al AFC Hermannstadt și nu a dorit să facă declarații pe această temă, și Marius Lungu s-a ferit de precizări. ”Știți, astăzi este duminică... Deci nu vreau să fac niciun fel de declarații”, a spus Lungu, contactat de Turnul Sfatului.

Presa sportivă centrală a speculat faptul că actuala situație are legătură cu planurile lui Iuliu Mureșan, noul președinte al clubului sibian de fotbal, care ar avea parte de susținerea a doi dintre principalii finanțatori ai clubului pentru a schimba conducerea executivă a clubului de fotbal.

Sursa foto: FC Hermannstadt

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Cine semneaza comunicatele clubului FC Hermannstadt ? Am ajuns si noi la Sibiu sa conduca clubul un clujean? Sau santem la fel de prosti ca cei de la Medias ? In ce priveste povestea cu membri consiliului de administratie am dori sa stiu cine reprezinta in acest asa zis consiliu Primaria Sibiu? Sau ne credeti pe toti cretini care nu stiu ca Primaria este principalul sponsor al acestui club. In ce priveste cei doi care fac cartile la club respectiv reprezentanti de la Natur Hause si cel de la Terra Building acestia impreuna nu sponsorizeaza clubul cat Primaria. Ca sa nu spunem ca de fapt banii de la Terra Building vin tot de la Primarie. Deci doresc ca acest club asa zis privat dar care traieste mai mult din drepturile de la televiziune si din banii municipalitatii sa prezinte public sursele de finantare sa stim si noi cum cei care au infintat clubul si sunt sibieni pot fi dati efectiv afara de sponsori nesemnificativi. Deasemenea avand in vedere ca Primaria Municipiului Sibiu asigura o mare parte din bugetul clubului doresc un punct de vedere al doamnei primar Astrid Cora Fodor. Sa stim si noi daca magaria facuta de asa zisi membri ai consiliului de administratie a avut aprobarea doamnei primar.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 2 ani

Oare pe cine intereseaza ce doresti tu?!? De asemenea: da, trebuie sa conduca clubul altcineva decat Birt (nu ma intereseaza cine, poate sa fie si din Botswana, nu din Cluj, dar sa fie priceput...), la halul in care a condus acesta - nu e posibil ca in ultimul an, cu performante aproape zero, cu sustinere destul de buna, sa acumulezi peste 8 mil. RON datorii -. Cat despre sursele de finantare, sunt afisate pe site-ul echipei, iar aia cu primaria las-o mai usor, ca-i bagi pe aia in kkt, ca nu au voie sa sustina echipe private...
Raspunde

McD

Acum 2 ani

Pentru cei care posteaza pe aici doar asa ca sa se afle in treaba...dl. Muresan este de mult timp in fotbal, de pe vremea cand fostul presedinte al FC Hermanstadt vindea casete video si masini SH...asa ca nu are mare importanta ca este din Cluj, Craiova sau Cairo...important este sa-si cunoasca bine meseria si sa se implice total in eforturile pentru a mentine echipa in Liga1 si pentru a face rost de finantare pentru proiectele viitoare care tin de club. PUNCT! Degeaba avem la club 3-4 sefi sau directori care nu au nicio parere sau idee pozitiva si participa la sedinte doar ca sa umple sala...speram doar ca actualul antrenor sa-si incheie mandatul la echipa doar la finalul contractului sau si sa nu paraseasca echipa mai devreme pentru alta echipa mai titrata.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Pentru Eu sibianul inclusiv pe site cei de la FC Hermannstandt recunosc ca Primaria Sibiu asigura cam 50 % din sumele totale care sunt varsate de sponsori restul din buget fiind asigurat din drepturile de televizare. Deci nu pare normal ca doi din acesti sponsori sa hotarasca plecarea unor sibieni care au infintat aceasta echipa. Cat priveste datoriile clubului ar trebui sa sti ca Muresan a fost ejectat de la CFR Cluj clubul avea cam 200 de milioane datorii. Probabil se vrea sa ajunga si acest club in insolventa. Deci e logic sa credem ca conducerea primariei din Sibiu da girul pentru aceste schimbari ca doar nu crezi chestile cu demisii.
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Anul trecut primaria a asigurat 2.4 milioane lei prin agenda sportiva, iar veniturile totale ale AFC Hermannstadt au fost de 7.8 milioane lei , adica a asigurat 30% din buget.Anul acesta nu au dat niciun leu . Asa ca daca tot nu mai dau niciun ban e normal sa nu mai aiba niciun cuvant de spus la club. https://www.oradesibiu.ro/2018/06/12/fc-hermannstadt-primeste-2.4milioane-lei-de-la-primaria-sibiu-se-dau-bani-si-la-handbal/ http://www.turnulsfatului.ro/2019/05/20/88-milioane-de-lei-pentru-agenda-sportiva-si-cea-comunitatii-au-fost-selectate-86-de-proiecte/
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 2 ani

Asa este, anul trecut, Primaria a asigurat cam jumatate din buget, dar anul asta, AFC Hermannstadt NU a depus dosar/proiect pentru banii alocati prin agenda sportiva. Mai mult, acum ceva vreme, intrebat despre banii publici, Muresan a cam exclus aceasta varianta (spunea ca sunt bani greu de obtinut, dar si mai greu de cheltuit - banii vin atunci cand este posibila locarea si nu pot fi cheltuiti decat pentru utilitati, hrana si mai stiu eu ce, NU pentru salarii, transferuri, etc. -). Sincer, nu ma intereseaza de unde sunt banii, atat timp cat sunt cheltuiti pentru echipa, nu pentru salariul de peste 10000 E al lui Birt, care a condus clubul asta ca un diletant!
Raspunde

vivi dragan pentru #

Acum 2 ani

Cred ca nu ai inteles despre ce vorbim. Veniturile totale cuprind si drepturile din televizare. Eu vorbeam de sumele varsate de sponsori asa ca daca calculezi sar putea sa iti dea mai mult de 50 %. Deci putina atentie cand scrieti.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sfarcoleta Bugneriu

Acum 2 ani

Trebuie schimbat numele sa fie romanesc, sa fie pentru sibienii ca suntem romani si iubim tara si neamul!
Raspunde

Pisti

Acum 2 ani

Bovino
Raspunde

scena 9

Acum 2 ani

mái dragá "Sfárc" dacá nuti place denumirea echipei, poti sá te muti ín sudul sau este tárii... Si fá bine si mai terminá cu nationalismul táu ála ieftin si rasist. Vezi cá páná si rusii au un PETERSBURG (unde s-a náscut Putin) si un ORENBURG !!! La fotbal, handbal, tenis de masá... Dar de fapt pe tine íncá nu te-a dat inteligenta afar´ din casá azi dimineatá!
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

pe vremuri era fc sibiu da nu da bine afara la ue cu m in fata
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

A mai plecat un lingau care incasa salariu degeaba!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus