Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
20°C

100 de meșteri vin la Târgul Olarilor anul acesta

100 de meșteri vin la Târgul Olarilor anul acesta

Ediția cu numărul 53 a Târgului Olarilor se va desfășura în Piața Mare în ultimul weekend al lunii august. Evenimentul reunește meșteri din toate colțurile țării, vor fi demonstrații la roata olarului și ateliere pentru cei mai mici vizitatori ai târgului.

Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment cultural al Sibiului, ajunge la ediția cu numărul 53 și aduce în Piața Mare 100 de meșteri din Corund, Braniștea, Horezu, Vădastra, Baia Mare și Obârșa. Evenimentul are loc în data de 31 august – 1 septembrie, făcând trecerea de la vară spre toamnă. Vizitatorii vor avea posibilitatea să achiziționeze produse decorative sau utilitare specifice olăritului, precum oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței sau instrumente muzicale. Târgul Olarilor este deschis pentru vizitatori începând cu 9:00 și se închide la 21:00.

Targul-olarilor (2)

Demonstrațiile live la roata olarului vor întregi atmosfera de târg iar publicul va avea prilejul să urmărească transformarea unei bucăți de lut în vas. Pe parcursul celor două zile, artiștii ceramiști vor îndruma copii să își descopere talentul și îndemânarea, să își dezvolte imaginația și inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut și pictură pe obiecte ceramice.

Targul-olarilor (4)

Ediția 2019 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul National Muzeal ASTRA.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus