Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
22°C

Zilele satului Hunedorean în Muzeul ASTRA: preparate tradiționale, spectacole și ateliere

Zilele satului Hunedorean în Muzeul ASTRA: preparate tradiționale, spectacole și ateliere

„Zilele Satului Hunedorean” sunt celebrate în Muzeul ASTRA în perioada 23-25 august. Vizitatorii sunt așteptați să descopere secretele meșteșugurilor tradiționale și să deguste deliciile pregătite după rețete păstrate din bătrâni. Spectacolele vor fi susținute de ansambluri folclorice prestigioase.

Evenimentul „Zilele Satului Hunedorean” se va desfășura în Muzeul ASTRA în perioada 23-25 august în zona târgului de țară. Programul începe de la ora 10:00 și se încheie odată cu închiderea muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, ora 18:00. Vizitatori sunt așteptați să descopere secretele prelucrării lemnului, picturii, broderilor, cusăturilor, împletiturilor și a mult altor îndeletniciri mai vechi sau mai noi în cadrul atelierelor organizate de meșterii și artizanii populari din județul Hunedoara.

muzeu astra (5)

Spectacolele vor fi susținute de ansamblurile folclorice „Hațegana”, „Junii Petrileni”, „Ritmuri Zărăndene”, a grupului de Tulnicărese din Bulzeștii de Sus, a îndrăgitului artist Bogdan Toma împreună cu „Grupul Instrumental Hunedorenii”, a poetului popular Cornelia Neaga și a marelui maestru al taragotului Pera Bulz, numit de UNESCO „tezaur uman viu”. Cultura gastronomică autohtonă va fi promovată prin preparatele tradiționale ale producătorilor locali participanți la eveniment. Astfel, vizitatorii vor putea gusta mai multe sortimente de virșli, pâine, miere, siropuri, dulcețuri, cozonaci, zacuscă, brânză, plăcinte pădurenești și multe alte delicii pregătite din ingrediente naturale și după rețete păstrate cu grijă.

sursa: Muzeul ASTRA sursa: Muzeul ASTRA

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Sibiu reprezintă un reper în păstrarea și conservarea spiritului popular românesc, atrăgând, în fiecare an, un număr impresionant de vizitatori, atât din țară, cât și din străinătate. Prin organizarea „Zilelor Satului Hunedorean” în acest cadru atât de reprezentativ în spațiul culturii și civilizației rurale românești promovează potențialului natural, cultural și turistic al tuturor zonelor etnografice din județul Hunedoara. Accentul se pune pe autenticitatea obiceiurilor, diversitatea culinară, creativitatea meșteșugurilor și măiestria artiștilor populari.

Evenimentul este susținut de Consiliul Județean Hunedoara în parteneriat cu Complexul Național Muzeal Astra Sibiu și Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a Județului Hunedoara.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus