Chef Florin Dumitrescu lansează o carte despre bucătăria românească modernă în Sibiu pe data de 2 septembrie. Este prima carte lansată de un chef despre bucătăria românească dar și prima dată când un chef cu trei stele Michelin semnează prefața pentru un autor român.
Lansarea cărții "Românește. Punct și de la capăt" va avea loc la Sibiu, distins anul acesta cu titlul Regiune Gastronomica Europeana 2019. Este o oportunitate de a face cunoscută regiunea la nivel european prin produsele tradiționale și locale, pe care autorul le-a cuprins în cartea sa.
Chef Florin Dumitrescu prezintă peste 60 de rețete romanești, pe care le-a descoperit în călătoriile sale culinare prin diferite regiuni din țară. "Bucătăria românească are multe de spus. Și cred că noi toți, atât noul val de bucătari tineri, care deja aduc schimbări în peisajul culinar romanesc, cât și orice om care gătește cu bucurie acasă, putem să păstram gustul autentic al preparatelor noastre și să prezentam lumii bucătăria românească într-o nouă formă", a declarat Chef Florin Dumitrescu.
Fiecare preparat este prezentat împreună cu povestea sa, iar printre cele mai inedite se numără balmoșul din Bucovina, storceagul din gospodăriile pescarilor dar laptele de bou din Țara Moților. Cartea va fi disponibilă doar în magazinele Lidl.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1700
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Sibianul vesel
Acum 6 ore
Unsibian
Acum 7 ore
PUTEREA
Acum 7 ore
La noi la sat reactionam, nu preintampinam
Acum 9 ore
Sibian