Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Cum încearcă o comună din județul Sibiu să își țină tinerii acasă

Cum încearcă o comună din județul Sibiu să își țină tinerii acasă

Primăria Sadu a anunțat începerea demersurilor privind elaborarea și aprobarea planului urbanistic zonal pentru proiectul „Cartierul Tineretului”. Acesta va putea găzdui 100 de familii de tineri din comuna Sadu și posibil din Sibiu.

Evoluția demografică este pozitivă în comuna Sadu din acest motiv primarul a început elaborarea unui plan urbanistic zonal – „Cartierul Tineretului” din Tocile. Zona este împărțită în 100 de parcele destinate tinerilor, una dintre condiții fiind ca acestea să fie primele domicilii în Sadu.

„Condiția principală este ca acesta să fie primul domiciliu în Sadu. Costurile depinde de materialele utilizate de fiecare în parte, nu pot spune un preț exact. Vrem în primul rând să stabilizăm tinerii locali și apoi să atragem tineri din Sibiu. În primul rând cred că peisajul va atrage un public urban, liniștea și priveliștea de dimineață sunt foarte importante. Facilitățile de acces cred că sunt la fel de importante, accesul este rapid la autostradă iar Tocile este un sat dezvoltat. Suntem aproape și de Sibiu”, spune Ivan Dumitru, primarul comunei Sadu.
sursa: Primăria Sadu sursa: Primăria Sadu

Primăria anunță că va construi și o grădiniță în viitorul cartier pentru a facilita atragerea tinerilor. În plan ceva mai îndepărtat se regăsește și construcția unui centru comercial sau a spațiilor comerciale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

4 comentarii

Roland

Acum 4 ani

Minciuni,din partea primarului vis-a-vis de dezvoltarea Tocilelor,nu exista apă curentă, canalizare , dejecțiile se fac în râul Tocile drumurile de acces sunt făcute doar pe jumătate ,toate aceste sunt verificabile....la fata locului
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Ar fi interesant daca se va face tot ceea ce este mentionat. Sper sa nu fie doar gogosi in vederea pregatirii campaniei electorale.
Raspunde

Acordeoane

Acum 4 ani

Ideea e buna dar... cati din tocile au fose septice ?! Daca nu au canalizare, nu au nici fose, atunci unde isi arunca rahatul ?! Faceti niste verificari acolo, ca e jale.
Raspunde

mug

Acum 4 ani

Nu se specifica in articol nimic relevant, de ex, parcelele vor fi date tinerilor gratis sau vor primi finantare pentru constructie, valoare, etc???????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus