Vineri,
30.10.2020
Ploi Scurte
Acum
10°C

Maraton de tatuaje. 24 de ore non-stop pentru copiii din Săcădate

05 Septembrie 2019 11:29

Maraton de tatuaje. 24 de ore non-stop pentru copiii din Săcădate

Patru artiști vor tatua timp de 24 de ore fără pauză pentru o cauză nobilă. Banii strânși din donații și tatuaje vor fi înmânați Asociației „Vatra Satului – Săcădate”, care se preocupă de educația copiilor din Săcădate. Intrarea este liberă. Vineri, 6 septembrie, la ora 10:00  începe maratonul la Mon Cafe din Vasile Aaron.

Asociația „Vatra Satului-Săcădate” își propune conștientizarea sătenilor în vederea menținerii valorilor tradiționale, a patrimoniului arhitectural, a tradițiilor și meșteșugurilor din zonă. Asociația se preocupă și de identificarea potențialului de dezvoltate a turismului rural și a agroturismului.

În acest moment membri asociației sunt implicați în susținerea educației copiilor și tinerilor din sat. Intenționează să construiască o bază sportivă cu dotări minime și au contribuit la amenajarea parcului de recreere din Săcădate. De asemenea, lucrează la completarea unei biblioteci pentru școală care să conțină volume interesante pentru copii.

„Cauza aceasta este foarte importantă pentru noi și va fi întotdeauna, nefiind primul eveniment de acest tip pe care îl facem sau la care participăm. Noi ne dorim ca fiecare dintre acești copii să poată beneficia de tot ce au nevoie în creșterea și dezvoltarea lor. Puțin cu puțin devine mult”, spune Geanny Tattoo.
Cei patru artiști care vor tatua sunt Zugravescu Daniel, Daniel Coltea, Cristi Nițu și Tarkan Krb. În cadrul evenimentului se pot realiza tatuaje temporare colorate sau negru-gri pentru copii. Curioșii pot experimenta pe pielea sintetică tehnici de tatuare.

„Se fac și tatuaje permanente la eveniment, programările sunt făcute cu cel puțin jumătate de an înainte. În momentul acesta nu avem locuri disponibile. La eveniment se plătește doar 50% din prețul tatuajului, iar acești bani sunt donați asociației.”, explică organizatorul.

În cadrul evenimentului vor fi puse la dispoziția participanților tricouri, maiouri, stickere și alte accesorii inscripționate. „La restul articolelor fiecare donează cât consideră pentru un articol, toți bănuți vor merge în aceeași direcție”, au spus tinerii implicați.

Atmosfera va fi întreținută de artiștii - Jay Ko, Jayraa, Mihai Mikhy, Sebi Drişcu, Roberto Crăciun, iar evenimentul va fi transmis live pe rețele de socializare.

Sursa foto principal: Geanny Tattoo

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Cititescu

Acum 1 an

Mi se pare o prostie mediatizarea unei astfel de practici - tatuajul - chiar daca e facuta cu un scop nobil. Si mai mult, prin faptul ca e practicata pe niste copii (din mediul rural!) poate fi definita ca ticalosie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus