Miercuri,
27.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

Actualizare. Șofer Tursib amendat pentru o frână bruscă: „Vreau să trimit o petiție guvernului”

Actualizare. Șofer Tursib amendat pentru o frână bruscă: „Vreau să trimit o petiție guvernului”

Un șofer al firmei SC Tursib SA din Sibiu a fost amendat pentru o manevră bruscă făcută la volan care a pus în pericol un pasager. Mihai Rădescu, șoferul, a fost nevoit să frâneze pentru a evita coliziuna cu un alt autoturism.

Actualizare.  Șoferul Tursib a contactat redacția Turnul Sfatului pentru a clarifica situația semnalată de fiica bărbatului implicat în accident. Mihai Rădeanu a vorbit cu bărbatul de 87 de ani și asistentele din spital, astfel el susține că bărbatul i-a spus că nu are copii în țară și are o pensie mică. Șoferul l-a vizitat și i-a lăsat  200 de lei pentru un guler cervical și câteva alimente.

„Bătrânul mi-a spus că nu are copii aici, că ei sunt plecați în Germania și că soția i-a murit de 15 ani. A spus că are pensia mică, iar eu i-am dus banii ca să îl ajut. Asistenta mi-a spus că are nevoie de un guler cervical. Au fost cazuri la noi în care bătrâni s-au aruncat pe jos și au cerut despăgubire, eu am generalizat în declarațiile inițiale. Fiica lui s-a supărat din cauza gestului meu și pentru că am spus asta. Îmi cer mii de scuze. A fost un om cumsecade, a vorbit frumos cu mine și nu mi s-au cerut bani. Fata a înțeles greșit situația. Îmi cer scuze față de familia lui, eu am generalizat, nu a fost cazul meu și recunosc”, explică șoferul Tursib, Mihai Rădeanu.
Reporterul Turnul Sfatului a încercat să o contacteze pe fiica bărbatului dar până la ora actualizării acestui articol nu a fost primit un răspuns.

Știre inițială. Mihai Rădeanu a fost amendat sâmbătă, 7 septembrie la ora 16:24 după ce un bătrân, în vârstă de 87 de ani, a căzut. Bătrânul se deplasa în autobuz și nu se ținea de nimic în momentul în care șoferul a fost nevoit să frâneze brusc. Incidentul s-a petrecut în stația „Cimitir” iar șoferul autobuzul spune că a evitat coliziunea cu un alt autoturism în timpul încadrării pe banda de mers.

„La plecarea de la cimitir am închis ușile și fiind o stație cu alveolă teoretic am prioritate la ieșire. Am lăsat să treacă patru mașini și când am văzut un microbuz de Germania am considerat că o să mă lase să ies din stație. Când m-am apropiat să intru pe banda de circulație, microbuzul a accelerat fiind la volan o femeie în jur 55-60 de ani. Am fost nevoit să frânez să evit coliziunea, la o viteză foarte mică pentru că abia plecasem de pe loc. În stația <<Cireșica>> un pasager mi-a spus că atunci când am frânat un călător s-a dezechilibrat și a căzut. Am sunat la 112, a venit poliția și salvarea. Am mers la poliție cu un martor din autobuz și printre altele doamna călătoare i-a spus agentului, Petre Adrian, că în picioare erau aproximativ 40 de călători și nu a căzut nimeni. Acel bătrân probabil nu s-a ținut de bară. Agentul a întrebat dacă ne cunoaștem sau suntem rude. Doamna a răspuns că nu și că ea ține cu adevărul. Decretul circulației spune - evitați pe cât posibil orice accident sau pericol eminent cu toate mijloacele posibile. Eu asta am făcut. Ce lege am încălcat? Să merg eu să îl pun pe călător să se țină de bară? Dacă frânezi cade călătorul, iar dacă nu frânezi produci un accident. Cum este mai bine? Mi s-a luat permisul de conducere, eu am o familie cu doi copii. Fetița cea mare, Rădeanu Iulia Maria este la medicină în anul cinci în Sibiu. Este unul dintre cei mai buni studenți, a câștigat bursă de merit și face practică în Franța. Ce să îi spun că nu mai am bani să o întrețin pentru că am evitat un accident și un călător de 87 de ani nu s-a ținut și a căzut? Mă consider o victimă și nu am să mă opresc aici”, detaliază Mihai Rădeanu pentru Turnul Sfatului.
Șoferul își dorește să pornească o petiție împotriva a ceea ce consideră el abuzurile poliției. „Mâine merg la poliție să fac copii xerox după procesul verbal și apoi vreau să fac o petiție cu semnăturile tuturor șoferilor să o trimit la secretariatul guvernului pentru că situația a scăpat de sub control. Pentru banii pe care îi cer despăgubire de la șoferi, bătrânii sunt în stare ca la orice frână a autobuzului să se arunce pe jos ”, spune Mihai Rădeanu pentru Turnul Sfatului.

Șoferii de mijloace de transport în comun susțin inițiativa lui Mihai. El urmează să se înscrie pentru audiere la comandamentul poliției rutiere din Sibiu. „Foarte bună inițiativa. Sunt convins că se fac abuzuri din partea poliției pentru a nu lărgii ancheta. Se rezumă scurt în a lua dreptul conducătorilor auto. De multe ori găsim agenți slab pregătiți”, scrie Alin Poabar, liderul de sindicat Tursib,  într-un comentariu de pe Facebook.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

30 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ardeleanul

Acum 1 an

Cum se poate realiza "coeziunea" dintre autovehicule, ca nu prea am priceput!?
Raspunde

Dr.Scridon

Acum 1 an

Mai dati va Castile jos din urechi si lasati telefoanele din maini cand conduceti autobuze cu zeci de calatori... Sunteti toti pusi pe petitii dar permisele de soferi profesionisti au niste clauze pe care nu le respectati.Voi si taximetristii...toti o apa si un pamant!!
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Poate învață și ei regulile de circulație, nu se asigura niciodată când e sa iasă din stație nici nu mai au nevoie de semnalizare
Raspunde

...

Acum 1 an

Au prioritate la ieșirea din statie, prin Codul Rutier. Dar cu obligația de a semnaliza, desigur !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ardeleanul

Acum 1 an

Dupa cateva ore de la aparitia articolului, "coeziunea" a devenit "coliziunea". Mi-ar placea sa cred ca au fost greseli de dactilografiere si nu de "stiinta de carte" ...
Raspunde

werner

Acum 1 an

prietene....... guvernului PSD exact de asta i pasa...de TURSIB linisteste te si plateste amenda condu prudent daca esti sofer de autobuz nu esti la tine pe ogor.. circuli pe drumurile publice,,,,respecta regulile de circulatie
Raspunde

Simona

Acum 1 an

Mai lăsați comentariile ăstea de doi bani , noi călătorii nu suntem educați sa circulăm cu transportul in comun, suntem buni numai să aducem acuzații ,dar de obligațiile care le avem atunci când ne suim într-un autobuz nu le știm , nu suntem Civilizați ca în alte țări, acolo se suie pe o singură ușă și se coboară numai pe ușile de coborâre , mai vedeți-vă de ale voastre , nu șoferii sunt de vină ci noi călătorii needucați , iar bătrâni să rămână în casă dacă nu sunt capabili sa se țină de bară sau nu sunt capabili
Raspunde

Vio

Acum 1 an

Draga Simona , corect ar fi fost sa scii : se urca , nu se suie si mai doresc sa te intreb : cum ramane cu usile din fata , pe care marea majoritate a soferilor nu le mai deschid sau le -au obturat cu tot felul de asa zise cabine ( care sa fim sinceri arata si sunt de fapt niste cotete ) si care din punct de vedere legal , nici nu au ce cauta acolo pentru simplul fapt ca nu au fost prevazute de fabricant. Oare au omologare acele asa zise cabine , si cine le-a omologat ? Sa nu mai vorbim de comportamentul si competenta multor soferi TurSib , care este mult sub cea a unui simplu tractorist de C.A.P. Apropo de educatia calatorilor, stii sau ai auzit de baiatul acela nevazator care a fost prins intre usi in timp ce urca in autobuz in statia Parcul Tineretului ( si asta din cauza ca soferul era "foarte atent la convorbirea telefonica pe care o avea in timp ce era la volan ", in loc sa fie atent la ceea ce trebuia sa faca si pentru ce este platit ( din bani pe care-i primeste si de la noi calatorii , de a caror siguranta este platit sa raspunda) Ce mai zici ? Continuam cu polemica ? Eu personal , circul zilnic cu autobuzele si pot sa-ti spun sigur ca personalul si conditiile oferite de TurSib sunt mult sub 2ron per abonament. Ce zici de instalatia de incalzire pornita in plina vara , ca sa poata sa scoata un consum mare de motorina si la urmatoarea alimentare sa "doseasca"acea cantitate de motorina ? Ce zici de programul pe care ar trebui sa-l respecte si care in afara de cei de pe traseul 17 si 11 , nu-l respecta nimeni ( invocand mereu traficul mare) ? Pai 11 si 17 circula pe cele mai aglomerate trasee si totusi pot sa respecte graficul cu o diferenta de maxim1-2 minute in timp ce restul nu respecta absolut nimic , venind si cu intarzieri de 15-20 minute sau chiar ne mai venind . Eu personal , locuiesc in zona Resita si pot sa iti spun ca spre exemplu autobuzul 14 a plecat de la cap de linie cu o intarziere de 7 minute pe motiv ca soferul vorbea la telefon si nu-i pasa de programul pe care il avea si pe care trebuia sa-l respecte . Culmea este ca in momentul in care l=am atentionat ca trebuia sa plece de 7 minute din statie , tot el a avut tupeul sa=mi spuna ca daca nu imi convine ,pot sa merg cu un taxi ca el pleaca la cat vrea el ( asta in conditiile in care acel sofer este platit si din banii pe care eu ii dau pe abonament ) . Ce zici , mai continuam cu buna educatie ?
Raspunde

Nc

Acum 1 an

Pasagerii nu sunt saci de cartofi iar când il vezi ca se apropie de autobuz, il astepti nu-i inchizi usa in nas. Daca ar fi unul din parintii tai si ar fi tratat precum ii tratati voi pe pasageri, cei drept nu toti șoferii sunt “nepoliticoși”, cam ce comentarii ati avea? Tursibul, prin voi, conducătorii mijloacelor de transport in comun, sunteti in slujba călătorului, el plătește. Nu uitați.
Raspunde

Simona

Acum 1 an

Conducerea Tursib ar trebui să impună niște reguli stricte asupra celor care circulă cu transportul în comun, să facă reguli in privința urcării și coborârii a călătoriilor , să le interzică intrarea în autobuz cu trotinete , biciclete și multe altele, să nu se mai permite intrarea in autobuz dacă autobuzul este plin și călătorii nu mai ai posibilitatea de a se ține de bare, oricum vine următorul , pentru că din tot haosul acesta și ce se întâmpla ar trebui sa fie vina lor , nu a șoferilor , ei au deja prea multe responsabilități pe cap, și până la urma urmei cine nu poate să respecte anumite reguli de transport in comun , să comande in taxi sau sa găsească alta posibilitate de a ajunge la destinație , șoferul este angajat pentru a conduce autobuzul nu pentru a instrui călătorii needucați care nu știu să se țină de bară ,apoi vin cu pretenții grele și dorința de a mai câștiga un ban de pe urma șoferilor !!!
Raspunde

kokos

Acum 1 an

N-am inteles de ce e vinovat soferul ca pensionarul nu s-a tinut de bara si a cazut in autobuz cand a pus o frana.
Raspunde

Simona

Acum 1 an

Dacă șoferii iar sta după fiecare întârziat ce s-ar întâmpla Dl NC??? S-ar găsi alți ,ca dumneata ,să comenteze ,să arate ceasul că a întârziat autobuzul , nici așa nu vă convine pe voi nu vă mulțumește nimic. Transportul în comun circulă după un anumit program Dl sau nici asta nu o știți.Dacă ar sta conducătorul autobuzului după fiecare moșmondel
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

CI

Acum 1 an

Daca "mosondelul" ar fi tatal tau la fel reactionai? Si daca soferul detine "adevarul absolut" de ce a mers la "mosondel" la spital sa-l mituiasca?
Raspunde

Marti Simona

Acum 1 an

Batranelul din articolul de mai jos este TATAL meu ! Are 86 de ani si zilnic face 10 km pe jos. Nu a deranjat niciodata pe nimeni si este un om cu bun simt. Este in spital si si-ar dori sa nu deranjeze pe nimeni, dar....."Mă consider o victimă și nu am să mă opresc aici”, detaliază Mihai Rădeanu pentru Turnul Sfatului.( text preluat din articolul din 8.08.2019 Turnul Sfatului) 1. Asa se considera soferul autobuzului care a condus acel autobuz din articol. Se mai spune că "în picioare erau aproximativ 40 de călători și nu a căzut nimeni. Acel bătrân probabil nu s-a ținut de bară" spune tot soferul. Probabil dar nu sigur (PROBABIL- Care se poate întîmpla (v. posibil); care poate fi adevărat (v. plauzibil); care este nesigur (v. îndoielnic)) . Dat fiind faptul ca este un autobuz nou inseamna ca are si camere de filmat. O sa fac o cerere sa vad aceasta filmare. 2. O sa fac o cerere sa vorbesc si cu doamna care a fost martor sa imi spuna si mie in fata cum de 40 de persoane erau in picioare , insemna ca era inghesuiala mare in autobuz, sambata la ora 16. ( text preluat tot dintr-un articol de pe Turnul Sfatului din data de 22.05.2019 "Autobuzele oferă 28 de locuri pe scaune și încă 73 în picioare, inclusiv un loc pentru un scaun cu rotile. Noile mijloace de transport sunt echipate cu GPS, astfel că pot fi monitorizate în timp real pe traseu, iar pentru siguranța călătorilor acestea sunt dotate cu 6 camere de supraveghere." ) 3. Cum de cei 40 de pasageri care stateau in picioare au semnalat cadera pasagerului doar in statia Ciresica (Itinerar traseu 1. Dus: Cimitir - Calea Dumbravii - str.Siretului - Calea Cisnadiei - text preluat de pe site-ul TURSIB ) - " În stația <> un pasager mi-a spus că atunci când am frânat un călător s-a dezechilibrat și a căzut".....timp cel putin 2 statii nimeni nu a fost deranjat ca un pasager a cazut si este vizibil ranit ..... 4."Șoferul își dorește să pornească o petiție împotriva abuzurilor poliției. „Mâine merg la poliție să fac copii xerox după procesul verbal și apoi vreau să fac o petiție cu semnăturile tuturor șoferilor să o trimit la secretariatul guvernului pentru că situația a scăpat de sub control. Pentru banii pe care îi cer despăgubire de la șoferi, bătrânii sunt în stare ca la orice frână a autobuzului să se arunce pe jos ”, spune Mihai Rădeanu pentru Turnul Sfatului.( text preluat din articolul din 8.08.2019 Turnul Sfatului). Cum se face ca simtindu-se victima , dnul Radeanu a mers la spital la tatal meu si l-a mituit cu fructe, alimente, apa, suc si 200 de lei ?????....ca sa poata sa spuna exact ca in articol , ca i s-au cerut bani drept despagubire si de aceea s-a aruncat pe jos. NU, acele alimente si acei bani o sa ii duc dimineata ( dupa ce o sa imi vizitez tatal la spital si o sa vorbesc cu doctorul despre stare lui de sanatate ) direct conducerii TURSIB. PS cum se face de ati scris articolul luând declaratii doar șoferului? Il cunoașteți ? Nu este un articol corect!
Raspunde

Sfatul turnului

Acum 1 an

"Reporterul Turnul Sfatului a încercat să o contacteze pe fiica bărbatului dar până la ora actualizării acestui articol nu a fost primit un răspuns." De ce nu i-ai raspuns? Referitor la mita, zice că s-a plâns bătrânelul de bani si de ficele lui care l-au părăsit... Ai citit tot articolul? Sau nu mai știi să citești românește?
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Cand scrii un articol de presa cere si opinia celeilalte parti implicate... daca nu mergi la fabrica si lasa presa...
Raspunde

Lorelei Bunea

Acum 1 an

Al cunosc pe batran si nu e cum spui tu, el a vrut sa se tina dar un hipster nu la lasatca trebuia sa se tina de bara ca sa nu ai cada trotineta electrica din mana! Asa ca numai mintiti voi soferi mandrii de autobuz
Raspunde

xyz

Acum 1 an

Sunt soferi de autobuz care probabil au venit direct din tractor de pe camd, dar sunt si foarte multi foarte ok. De asemenea, exista calatori si calatori. In primul rand, o persoana in varsta, nu trebuie lasata sa stea in picioare. Indiferent ca ai 20 sau 40 de ani, te ridici si cedezi locul. Pe de alta parte, daca chiar nu exista si nu se face loc pe scaune pentru cei mai in varsta, acestia au obligatia sa se tina de ceva, si nu ca de cana de cafea, pentru ca nu sunt la ei acasa in sufragerie si nici in parc la o poveste pe o banca. Am vazut persoane in varsta, in autobuz, cu plasele in maini, fara sa se tina de nimic sau spijiniti de o bara. Cine-i de vina? Soferul? Stiu ca suna nu tocmai civilizat, dar in asemenea cazuri, mai bine stati acasa pe fotoliu, ca este mai sigur. La volan se afla un sofer, nu un magiciam, ghicitor in stele sau Mama Omida, iar in trafic, oricand pot aparea situatii neprevazute, iar legile fizicii, nu tin cont de nepasarea celor care se reazama de o bara in autobuz, indiferent de varsta acestora.
Raspunde

periscop

Acum 1 an

Mai este un aspect privind calitatea autobuzelor. Au un demaraj prost și o transmisie aidoma. De aici mersul ”zmucit” al acestora (autobuzelor). La care se adaugă, desigur, și felul agresiv de a conduce al unora dintre șoferi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Piticu

Acum 1 an

Mă îngrozește lipsa de empatie al acestui șofer .Cu câtă ușurință transformă o victimă într-un profitor.
Raspunde

Iooo

Acum 1 an

Din puntul meu de vedere sunt soferi buni si soferi indolenti pe Tursib. Dar, cred ca mai problematici sunt pasagerii si ceilalti participanti la trafic. Civilizatia pasagerilor o vezi cand vrei sa cobori din autobuz si te lovesti de un "zid" de indivizi. Participantii la trafic vor doar sa "castige" un loc mai in fata, se baga brutal in fata autobuzului fara sa se gandeasca ca in autobuz sunt 10 de calatori pe care soferu ii pune in pericol cand franeaza brusc. Ca o concluzie, cazuri de genul o sa mai fie atata timp cand nu exista civilizatie si benzi doar pentru autobuze.
Raspunde

Acum 1 an

Mai bine lucrezi cu fiare,decit sa lucrezi cu oameni.
Raspunde

un sibian

Acum 1 an

si numai pentru cum il numeste ... "acel batran"...ca si cum el nu are pe nimeni acasa mai in varsta sau EL n-o sa imbatraneasca niciodata...si numai pentru aia si tot merita amenda!!! si daca vrea, da, sa trimita petitie la "veorica"...sunt cam in aceiasi categorie...
Raspunde

un sibian

Acum 1 an

soferul asta n-ar trebui lasat de cei de la Tursib sa bata campii prin ziare!!! daca avea sefi adevarati era pe drumuri de mult!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Român

Acum 1 an

Aici ceva este cusut cu ață albă.1.ÎN PICIOARE ERAU 40 DE OAMENI ȘI NU A MAI CĂZUT NIMENI.2.PROBABIL BĂTRÂNUL NU SE ȚINEA DE BARĂ.3.ÎNTÂRZIEREA CU CARE A FOST ANUNȚAT INCIDENTUL,ADICĂ DOAR ÎN STAȚIA CIREȘICA.Deci e greu de crezut ca de la stația CIMITIR să fie așa multe persoane în autobuz î ncât să fie 40 de persoane în picioare.greu de crezut că o persoană de peste 80 de ani nu se ține de bară.La așa de multe persoane în autobuz reacția să fie așa de târzie.Declarația este a unei singure persoane.Deci eu vă spun cu mâna pe inimă că martora denaturează adevărul.Dacă vor fi găsite și alte persoane care au fost în autobuz se va afla adevărul.Dacă întradevăr au fost mulți în autobuz sunt ușor de găsit și vă garantez că nu va mai fi nici o petiție,mai ales că șoferul declară că EL A CONSIDERAT CĂ VA FI LĂSAT SĂ TREACĂ.Deci OBLIGAȚIA de a se asigura a fost faptul că așa a considerat el.Mie mi se pare că își taie singur craca.
Raspunde

Manitiu Tudor

Acum 1 an

Parca avem mijloace de transport in comun dotate cu camere video. De ce atata tevatura daca se pot vedea filmarile de pe acele camere?
Raspunde

Haos

Acum 1 an

Dragnea e de vina , că la Sibiu sau cumpărat autobuze turcești , mai proaste ca, cele vechi nici in scaune la viteza mai mare în curbe sau sensuri giratorii nu-ți poți ține echilibru, cele mai proaste autobuzeeeeeeee
Raspunde

Un ceteatean

Acum 1 an

Calmati-va-ti ca nu e chiar asa. Un "batran" plictisit a cazut ca nu se tinea de bara cand soferul a incercat sa evite o coliziune. Ce atata tam-tam? Si alta plictisita, fiica-sa Marti Simona incearca acum sa profite cum poate, poate iasa ceva, ca deh, de ce nu?
Raspunde

Simona

Acum 1 an

Dragă Vio
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus