Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Ce facem un weekend? Mâncăm bine și ne bucurăm de muzică

Ce facem un weekend? Mâncăm bine și ne bucurăm de muzică

Continuăm seria de spectacole de teatru, dar adăugăm spectacolul culinar de la „Foodie” și concertele din Piața Mare.

Vineri, 13 septembrie

Chiar dacă se spune că ziua de 13 ne aduce ghinion, putem să ne încercăm norocul la Pizza by Tango! Pizzeria vă așteaptă cu drag pentru a vă face ziua mai bună prin gustul deosebit al preparatelor. Pentru a începe acest weekend cu puțin noroc, trebuie neapărat să îl începeți cu voie bună.

Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival, începe astăzi și ne încântă cu diverse preparate. Pentru cei interesați, evenimentul se desfăsoară pe Strada Mitropoliei numărul 6, până duminică seara. Doritorii de a participa la master class vor plăti o taxă de 100 lei.

456

Sibiu Book Festival – OPEN MINDS ne invită să ne delectăm cu o carte. Festivalul doreşte stimularea interesului pentru lectură şi muzică de calitate ca mod de petrecere a timpului liber. Puteți intra în lumea cărților dacă mergeți în Piața Mică, în perioada 12-15 septembrie în intervalul orar 10:00 - 20:00.

383

Ajungem și la unul dintre cele mai așteptate evenimente din acest weekend, Foodie - Street Food Cuisine. Toți pofticioșii sunt invitați să deguste mâncarea preparată pe Strada Cetății. Evenimentul culinar are loc în aceste trei zile în intervalul orar 11:00 - 23:15. Așa cums e laudă și organizatorii, acesta va fi „condimentat” cu concerte, dar și multe surprize și pentru cei mici. Cei care îi vor încânta pe vizitatori cu puțină muzică vor fi DJ FunkyDrop și concerte cu ROA, Grimus, Gramofone, The Mono Jacks, NoruNegru, Satellites, Mădălina Pavăl și The Putreds.

212

Scimbăm puțin stilul muzical și mergem la Festivalul - concurs de folk și cântece de cătănie în perioada 13-15 septembrie. Festivalul aflat la prima ediție are loc la Muzeul ASTRA și îi incurajează pe participanți cu premii de 8000 lei.

268

Muzica vă va însoți la fiecare pas, evenimentul SIBIU - ORASUL BUNELOR MANIERE  aducând ritmuri de jazz pe străzile din Terezian. Începând cu ora 17, sunteți invitați la un spectacol de neuitat.

562

Ne facem puțin timp și pentru teatru, fugim la Teatrul BIS pentru a viziona piesa de teatru „A fost doar un vis”. Deși să sperăm că nu a fost doar un vis participarea voastră, vă invităm să vă bucurați de cea mai veche producție BIS TEATRU. Spectacolul va începe la ora 19:00, iar vârsta minimă recomandată este de 16 ani.

275

Nu putem rata spectacolul FAUST care se joacă în acest weekend vineri și sâmbătă. Piesa va începe la ora 19:00 și nu este un spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani. Acesta va avea supratitrare în limba engleză și vă așteaptă în număr cât mai mare.

Sâmbătă, 14 septembrie

Ne trezim cu poftă de sport și participăm la Turneul International de Judo "Cupa Temerarul". Evenimentul va avea loc la Sala Transilvania, începând cu ora 9:30, atât sâmbătă, cât și duminică. Este ediția aniversară de 25 de ani a turneului și vom avea participanți din  Austria, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Ucraina, și Italia.

503

În acest an, Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP) se desfășoară sub tema „Biblioteca, arhiva – trezorieri de patrimoniu cultural”. Evenimentul începe la ora 10:00 la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. La 150 de ani de la emiterea actului de funcţionare al celei dintâi biblioteci publice româneşti din Ardeal, sediul istoric al bibliotecii – Palatul Asociațiunii, își va deschide porțile pentru toți cei care doresc să cerceteze colecțiile din patrimoniul propriu. Sâmbătă, între orele 10:00 și 17:00, oaspeții care vor trece pragul bibliotecii vor fi îndrumați în Compartimentul Colecțiilor Speciale, în Muzeul Asociațiunii sau în Sala Festivă (prima sală de spectacol destinată reprezentațiilor teatrale în limba română din Transilvania), spații care găzduiesc remarcabile obiecte și documente, toate cu valoare de patrimoniu.

565

Sâmbătă se pare că e ziua destinată sportului, avem din nou un eveniment, Sibiu Open. Este cel mai important turneu de tenis masculin din România și singurul turneu de nivel ATP Challenger din țară. Pentru cei interesați, locația turneului este Calea Șurii Mici și începe la ora 10:00.

451

Ne întoarcem la preferata noastră, mâncarea, participând la Dine Out Sibiu. Evenimentul gastronomic are loc în Piața Albert Huet, începând cu ora 10:00. Invităm gurmanzii să dea o tură pe la standuri pentru a se convinge de bunătatea produselor.

269

Încheiem seara cu un concert al artiștilor pe care îi auzim zilnic la radio. Este vorba de Carla's Dream, Feli, Dorian Popa, Lino Golden, BiBi și AYA. Concertul va avea loc în Piața Mare, de la ora 19:00.

315

Duminică, 15 septembrie

Ultima zi din weekend ne invită să ne relaxăm la piesa de teatru „Damen vals”. Teatrul Național „Radu Stanca” ne așteaptă de la ora 19:00 cu bucurii, tristeţi, uimiri, răbufniri, gingaşe aduceri aminte sau cinice constatări şi dure contestări ale prezentului unei femei.

019

Duminică mergem și pe la Muzeul ASTRA pentru evenimentul intitulat Cultură și gastronomie locală de pe Valea Hârtibaciului cu participarea comunității din Vurpăr și Chirpăr. Sunteți așteptați începând cu ora 10:00 pentru a descoperi cultura și gastronomia locală.

thumbnail

Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus