Luni,
05.12.2022
Parțial Noros
Acum
6°C

Un sibian vindea droguri și obliga o minoră să se prostitueze: era nemulțumit de încasări

Un sibian vindea droguri și obliga o minoră să se prostitueze: era nemulțumit de încasări

Un bărbat domiciliat în Sibiu a obligat o minoră să se prostitueze timp de mai mult timp. Nemulțumit de încasări, acesta a lovit-o, tânăra având nevoie de îngrijiri medicale timp de o săptămână. Cazul a ieșit la iveală recent, iar procurorii români mai spun că acesta, împreună cu alți trei bărbați, se mai ocupa și cu vânzarea drogurilor pe care tot el le-a adus din Olanda.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa, procurorii au reținut pentru o perioadă de 24 de ore patru bărbați pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

„În fapt s-a reţinut că, în cursul anului 2019, inculpatul D. A.-R., în vârstă de 29 de ani, a recrutat, determinat şi exploatat sexual o minoră, în vârstă de 16 ani, pe raza judeţelor Sibiu şi Constanţa, în vederea obţinerii de foloase materiale.

Minora a fost transportată la domiciliul inculpatului D.A.-R., în municipiul Sibiu, unde a fost determinată să practice prostituţia timp de aproximativ 2 săptămâni, în folosul inculpatului.

Ulterior, victima minoră a fost transportată şi adăpostită într-un apartament închiriat din municipiul Constanţa, unde a continuat să practice prostituţia. După o săptămână, nemulţumit de încasări, inculpatul D. A.-R. i-a propus victimei să revină în municipiul Sibiu, iar la refuzul acesteia, inculpatul a recurs la agresiuni fizice, provocându-i leziuni ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.

În vederea exploatării sexuale a victimei minore, inculpatul a publicat mai multe anunţuri pe diferite site-uri de profil”, descriu procurorii.

Mai mult decât atât, pe 11 septembrie, procurorii au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa (3 în localitatea Techirghiol şi una în oraşul Eforie), cu ocazia cărora la locuinţele inculpaţilor au fost identificate şi ridicate 276 de comprimate ecstasy, 565 grame de cannabis, 35 de plicuri conţinând substanţe cu efect psihoactiv, 8 telefoane mobile şi 7 cartele SIM, 2 grindere, 2 cântare electronice, suma de 2.300 lei, precum şi documente cu valoare probatorie.

Aceștia au constatat că inculpatul D. A.-R a procurat din Olanda şi introdus drogurile în ţară, fără drept, în cursul anilor 2017 - 2019, pe care ulterior le-a comercializat pe piaţă ilicită din judeţul Constanţa atât personal cât şi prin intermediul celorlalţi inculpaţi, obţinând astfel foloase materiale injuste.

Joi, 12 septembrie, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a celor patru bărbați pentru o perioadă de 30 de zile, care până la pronunțarea sentinței beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

...

Acum 3 ani

Un gainar de 2 bani(in lei vechi)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus