Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Olivia Taverna... Dacă-mi aruncau o cană de apă sărată în față era perfect!

Olivia Taverna... Dacă-mi aruncau o cană de apă sărată în față era perfect!

Aș putea să zic d-alea grele, cu dieta mediteraneeană care-i cea mai sănătoasă din lume, despre cum trăiesc grecii și italienii cu cel puțin zece ani mai mult decât românii pentru că mănâncă sănătos și fără grăsimi, dar n-are niciun rost. Ca tot românul, sunt sigur că ați băut măcar o Mythos pe plajă în Thassos ori Corfu. Altfel spus, nu m-am dus la restaurantul Olivia Taverna cu aspirații înalte, ci doar ca să-mi aduc aminte de vară.

N-am pretenții ieșite din comun, știu foarte bine că dimineața la 7 pe strada Turnului nu vine un pescar cu o lădiță în care aduce capturile zilei din mare și în funcție de care bucătarul pregătește meniul zilei. Evident că peștele e înghețat și a stat câteva săptămâni țeapăn până să ajungă în farfuria mea. Nici Jamie Oliver nu mai poate face calamarul să aibă textura aceea crocantă gătită proaspăt în Grecia, iar caracatița se pleoștește toată când o pune pe grătar. Cred că dacă mergi la un restaurant grecesc în Sibiu n-ai cum să găsești aceeași mâncare, e imposibil, chiar dacă respectă rețeta întocmai pentru că ingredientele sunt diferite.

Dar atmosfera... atmosfera aia de dolce far ninete, de a freca menta ciugulind câte-o măslină cu feta, uitându-te la valuri în timp ce simți mirosul de apă sărată de mare... atmosfera aia face toți banii. Și Olivia Taverna are mai mult din atmosfera unei taverne grecești decât are din bucătăria greacă. Ceea ce e mult mai greu, deci bravo lor!

WhatsApp Image 2019-09-15 at 20.15.00 (3)

Meniul, în schimb, mai degrabă m-a dezamăgit. Vreo trei pagini sunt numai cu gyros, de parcă nu e Sibiul plin de fast-food-uri ieftine și șaorme la tot pasul. Apoi, în salate am văzut rucola, ceea ce n-am văzut niciodată la vreo tavernă în Grecia. Doar la all inclusive. De fripturi de porc și cârnați afumați nu mai zic nimic! Și aș mai putea enumera câteva neajunsuri, însă o să trec direct la ce au.

WhatsApp Image 2019-09-15 at 20.15.00 (1)

Știu sigur că au rondele de calamar prăjit că am comandat. Mai au fava – un fel de pastă de mazăre galbenă servită cu ceapă caramelizată și capere, cremă de brânză cu ulei de măsline extravirgin și măsline verzi, pita și cantități uriașe de cartofi prăjiți la orice comanzi. Plus o portokalopita la desert, un fel de baclava însiropată cu arome intense de portocală și citrice.  Am rememorat vara stropind masa cu vin roze ușor înfrigurat și bere Mythos rece. N-o să mă apuc acum să fac comparații între ce am primit la Olivia Taverna și ce am mâncat eu prin tavernele grecești autentice. V-am zis deja că mâncarea nu o pot replica întocmai, orice i-ar face. Sincer vă spun că m-am bucurat de atmosfera de vacanță. Puteam mânca într-o jumătate de oră și să mă întorc repede la lucru. Dar nu, nu și la Olivia. În jurul meu, la mesele vecine se vorbea spaniolă, germană și engleză, cuvintele ieșeau lejer și amplu, soarele mângâia călduț și nimeni nu se grăbea nicăieri. Alături de compania potrivită, am stat mai bine de o oră și jumătate și m-am simțit exact ca-n vacanță.

Nu m-am simțit ca-n excursie când a venit nota. Echivalentul a vreo 25 de euro pentru două persoane care mai bine de o oră și jumătate au mâncat, au băut și s-au simțit ca într-o vacanță. O bucurie...

WhatsApp Image 2019-09-15 at 20.15.00

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Calin

Acum 4 ani

Esti mai sus cu 5 metrii de "La pasaj" :) Hai sa o luam ca "dolce far ninete" .... la ce te astepti ?
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Hai sa ne intalnim toti si sa mergem intr-o locatie demna de un articol pe Turnul Sfatului :) Va incumetati ? PS ! Nu vreau sa fac reclama .. sunt un cititor ca si voi restul de aici :)
Raspunde

Chirau Grigore gr

Acum 4 ani

Am ales din nou Taverna Olivia,ne-am simțit puțin în Grecia,mâncare gustoasă, servire promptă iar muzica greceasca in surdină completa atmosfera.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus