În prima zi de vineri a lunii octombrie a fost fixat termenul limită de depunere a ofertelor pentru reconfigurarea Căii Cisnădiei, pe ultimii 366 de metri înainte de ieșirea din oraș, de la două la patru benzi de circulație. Lucrarea este estimată la 4,49 de milioane de lei, fără TVA.
Primăria Sibiu a scos la licitație execuția lucrărilor de reconfigurare a Căii Cisnădiei, pe porțiunea cuprinsă între sensul giratoriu de la intersecția cu străzile Gh. Dima și Rahovei și până la limita administrativă a orașului. Lucrările vizează atât mărirea numărului de benzi de circulație de la două la patru, cât și reconfigurarea trotuarelor, a spațiilor verzi, a rețelelor de iluminat public, cablaj metropolitan și apă-canal. Cu această lucrare, administrația locală speră să mai elimine din ambuteiajele formate dimineața și seara din cauza traficului generat de dezvoltarea cartierului Arhitecților.
În Sibiu se va intra pe două benzi dinspre Cisnădie. Sursa foto: documentația de licitație
Ieșirea din Aleea Șteaza (la fel ca și cea din Aleea Streiu) va mai fi permisă doar la dreapta
Lucrările au în vedere și reproiectarea sensului giratoriu existent
Un viitor ”lejer”
Potrivit studiului de trafic care face parte din documentația de atribuire a lucrărilor, principala disfuncționalitate a zonei o reprezintă accesul în Sibiu dinspre Cisnădie, ”artera fiind solicitată în medie cu circa 35% peste capacitatea orară maximă”. Traversările pietonale, care nu mai sunt controlate în acest moment, contribuie la blocarea intersecțiilor, din cauza șoferilor indisciplinați care, în contextul unui trafic ridicat, blochează, spre exemplu, sensul giratoriu de la intersecția cu strada Gh. Dima, atunci când circulația este oprită pentru a da prioritate pietonilor.Implementarea acestui proiect va duce la o calmare a traficului, pe cei 366 de metri pe care se va interveni Calea Cisnădiei urmând a deveni una cu un trafic sub capacitatea străzii, se arată în studiul de trafic. ”Datorită vitezei de circulație relativ reduse, media estimată fiind de circa 30-35 de km/h, capacitatea maximă teoretică de circulație este redusă, nivelul acesteia atingând aproximativ 730 de vehicule etalon / oră și bandă pentru secțiunea arterei Calea Cisnădiei, în cazul fără proiect. În situația cu proiect, capacitatea de circulație va crește la circa 770 de vehicule etalon/oră și bandă”, se arată în studiul de trafic elaborat pentru această zonă. Practic, capacitatea zonei se va dubla și va determina chiar ”o rezervă de capacitate”. Adică, dacă în prezent respectiva arteră este folosită în proporție de aproape 137%, după implementarea proiectului de lărgire a benzii strada va fi folosită la o capacitate de puțin sub 65%. Aceste calcule au fost realizate luând în calcul un număr de 18.200 de vehicule aflate, zilnic, în trafic pe porțiunea respectivă.
Estimările din studiul de trafic elaborat pentru acest proiect
Spațiu verde, cât se mai poate
Porțiunea pe care se va interveni are o lungime de 366 de metri. Spațiul verde va mai fi menținut acolo unde mai permite terenul, în final urmând a mai rămâne aproximativ 2.700 de mp de spații verzi, la fel ca și suprafața trotuarelor. Potrivit proiectului, arborii existenți afectați de lucrările de modernizare vor fi tăiați și înlocuiți cu alții noi.Noul sens giratoriu, înlocuit cu o intersecție cu bandă de încadrare
Reconfigurarea Căii Cisnădiei are în vedere și crearea unui acces către viitorul hipermarket, proiect inițiat de către cei de la Total NSA (detalii aici). Inițial, pentru accesul în zona viitorului magazin a fost propusă amenajarea unui sens giratoriu. Însă conform proiectului scos acum la execuție, accesul în parcarea viitorului magazin va fi făcută printr-o intersecție simplă, la nivel, cu bandă de încadrare pentru virajul la stânga pe sensul de ieșire din oraș. Cei care vor dori să iasă din parcarea viitorului hipermarket o vor face respectând regulile indicatorului ”Cedează trecerea” (vezi foto 1 din articol).Termenul limită pentru depunerea ofertelor de către firmele interesate de această lucrare a fost fixat pentru ziua de 4 octombrie 2019. Durata de execuție a lucrărilor este de șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, termenul de garanție solicitat fiind de cinci ani de la recepția la terminarea lucrărilor. Cel mai probabil, ordinul de începere a lucrărilor va fi emis anul viitor, după încheierea sezonului rece.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Aleea Streiu , Primăria Sibiu , Calea Dumbrăvii , Aleea Şteaza , Calea Cisnadiei , În Sibiu , Căii Cisnădiei , Execuție Lucrări , Pentru Sibiu , reconfigurare , Reconfigurarea Căii Cisnădiei
Vizualizari: 8770
Ultimele comentarii
Acum 33 minute
A
Acum 50 minute
Sparrow
Acum 1 oră
@@atentie
Acum 1 oră
A
Acum 1 oră
Avrigean