Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
8°C

Casa „Sus Inima” își deschide porțile pentru bolnavii de cancer

Casa „Sus Inima” își deschide porțile pentru bolnavii de cancer

Primul centru de suport oncologic din Sibiu se deschide în această sâmbătă, cu ajutorul Asociației „Sus Inima”.

Proiectul are o vechime de trei ani, timp în care inițiatorii, Carmen Chindriș, președintele asociației, preotul Constantin Necula și Marieluise Knobloch, vicepreședinte, au încercat să strângă suma necesară pentru a începe demersurile înființării. Este vorba de o organizație de caritate nonguvernamentală, care își dorește să susțină persoanele afectate de cancer, atât cele diagnosticate, cât și a familiilor și îngrijitorilor lor.

O mare parte din suma care era necesară au încercat să o obțină prin Maratonul Internațional din luna iunie.

„99,318 lei s-au strâns cu ajutorul maratonului, iar acești bani ne ajută la plata chiriei spațiului, la oferirea suportului psihologic pentru persoanele afectate de cancer (pacienți și aparținători), la posibilitatea de a organiza conferințe tematice, suport în nutriție si terapie prin artă. Considerăm că e foarte benefic acest centru, pentru a putea crea un spațiu sigur și cald pentru persoanele afectate de cancer. Putem trage concluzii după șase luni și vedem în ce fel i-a ajutat acest centru”, a transmis Carmen Chindriș.
WhatsApp Image 2019-09-17 at 13.29.29

De serviciile acestui centru pot beneficia toți cei care vor avea nevoie de ajutorul centrului, indiferent dacă sunt din Sibiu sau alte județe din România. În plus, din momentul aflării diagnosticului, în timpul tratamentului și ulterior se oferă pacienților care nu domiciliază în Sibiu, dar care urmează un tratament radioterapeutic în Sibiu, posibilitatea de a fi cazați în spațiul „Casa Sus Inima”.

„Momentan, avem 22 persoane care au beneficiat/beneficiază de suport psihologic la cabinetul psihoterapeutului nostru colaborator Oana Vasiu, urmând să organizăm grupurile de suport, terapiile ocupaționale prin artă și ateliere de nutriție după deschiderea centrului”,a completat aceasta.
WhatsApp Image 2019-09-17 at 13.29.08

Printr-un comunicat de presă, inițiatorii proiectului explică scopul întemeierii unei asemenea instituții: „Misiunea noastră este aceea de a elimina efectele cancerului ca o problemă majoră de sănătate, prin prevenire, informare și diminuarea suferinței legate de boală. Asociația va desfășura conferințe de informare, grupuri de suport (pentru pacienți și aparținători), terapie ocupațională prin artă, suport psihologic, suport nutrițional. Centrul de suport oncologic va oferi totodată și posibilitatea de a întâlni diverși specialiști: oncologi, radioterapeuți, fizioterapeuți, psihoterapeuți și de a discuta cu ei în detaliu anumite aspecte legate detratament și procesul de recuperare ulterior. Scopul proiectului este crearea unui spațiu în care pacientul sau aparținătorul să se simtă în siguranță și înțeles, prin facilitarea întâlnirilor cu alte persoane aflate în aceeași situație, dezvoltarea de noi relații personale și evitarea izolării sociale, crearea posibilității de a împărtăși informații despre diferite subiecte de interes, prin îmbunătățirea stării de spirit și a calității vieții”.

WhatsApp Image 2019-09-17 at 13.28.31 (1)

Cu toate acestea, centrul are o nevoie constantă de susținere financiară. Reprezentanții lucrează și acum pentru amenajarea spațiului pentru ca pacienții să beneficieze de condiții bune: „Mai avem nevoie de câteva obiecte pe care le vom achiziționa pâna la finele lunii septembrie (mașina de spălat haine, uscator de haine), iar apoi, de suport pentru a asigura funcționalitatea centrului în perioada ce urmează”.

WhatsApp Image 2019-09-17 at 13.38.20 Imagine a proiectului finalizat

Reprezentanții acestui proiect doresc să le mulțumească celor care i-au ajutat și au înțeles cât este de greu pentru pacienți să treacă prin asemenea momente.

„Suntem foarte recunoscători tuturor celor care au susținut în orice fel acest proiect: prin formularul 230, prin donații directe în contul asociației, prin alergarea sau susținerea unui alergător la Maratonul Internațional Sibiu și celor trei companii din Sibiu, Cluj și Borsa MM, care au direcționat cei 20% din impozitul pe profit/venit, către asociația noastră.Totodată, suntem recunoscători celor care au apelat cu încredere la serviciile pe care deja le putem oferi”.

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Const@ntin

Acum 2 ani

Tot respectul pentru astfel de oameni.Oameni care vor sa aline suferinta celor in cauza. Rusine celor care ne guverneaza sau celor ce au posibilitatea sa o faca dar nu o fac si nu au inteles ca la un moment dat in viata cu totii vom ajunge sau trece prin clipe grele. E bine sa te pregatesti sau sa faci ceva pentru ca acea suferinta sa fie cat mai putin dureroasa.Mult succes celor implicati in acest proiect. Uniti, fara arogante, ambitii prostesti am putea face mult mai multe pentru noi. Important e sa ne schimbam putin mentalitatea si felul de a vedea licrurile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus