Duminică,
05.07.2020
Partial Noros
Acum
26°C

Începe Cibinfest: „Ne așteptăm la 3.000 de persoane în fiecare seară”

17 Septembrie 2019 11:35

Începe Cibinfest: „Ne așteptăm la 3.000 de persoane în fiecare seară”

Începe Cibinfest, un Oktoberfest în Piața Mare. De joi, 19 septembrie, de la ora 12:00, timp de două weekend-uri sibienii se vor bucura de atmosfera bavareză. Se mai pot face rezervări on-line, iar trupele invitate în acest an sunt „Die Dorfer” și „Die Spatzen 2000”.

Cibinfest se deschide pentru publicul larg joi, 19 septembrie, de la ora 12:00, în Piața Mare din Sibiu. Anul acesta organizatorii au planificat două weekend-uri de distracție bavareză. În primul final de săptămână atmosfera va fi întreținută de trupa austriacă „Die Dorfer”, trupă cerută de publicul sibian. În 26, 27 și 28 septembrie la Cibinfest vor reveni „Die Spatzen 2000”, trupă de muzică bavareză. „Este cel mai lung weekend de muzică pe care îl organizăm și sperăm ca publicul să se simtă bine pe muzica bavareză”, spune Andrei Drăgan, organizatorul festivalului.

CibinFest 2016 © dragos dumitru (7)

În cort, accesul este gratuit, însă cei care doresc să aibă un loc asigurat la anumite mese, special amenajate în apropierea scenei, pot face rezervări contracost. În fața scenei o masă costă 250 de lei (se pot rezerva doar mese nu și locuri individuale). A doua categorie costă 150 de lei pentru o masă și este poziționată relativ mai în spate. Momentan sunt ocupate aproximativ 50% din mesele puse la dispoziție de organizatori.

„Toată lumea își face rezervarea cu câteva zile, chiar ore înainte. Ne așteptăm ca vineri și sâmbătă mesele să fie ocupate în proporție de 100%. Rezervările se pot face doar on-line până în data de 18 septembrie la ora 18:00 sau până la epuizarea meselor disponibile”, explică organizatorul Cibinfest.
De asemenea, se pot achiziția on-line și pachete preplătite în valoare de 140 de lei. Acestea vin direct sub forma unor token-uri cu care clienții își pot achiziția orice din interiorul cortului, mâncare sau băuturi. Ele sunt gândite în special pentru firmele care își doresc să răsplătească angajații print-un weekend la Cibinfest în stilul Oktoberfest.

piata mare, cort, cibinfest (Copy)

 

„Nu avem bere artizanală din nefericire, firmele sunt în plină dezvoltare dar nu au logistica necesară pentru un astfel de eveniment. Ne așteptăm la aproximativ 3.000 de persoane în fiecare seară. Necesarul de bere nu este niciodată sigur, într-o zi se poate consuma mai mult, iar în alte zile mai puțin. Luând în considerare toți acești factori am preferat să lucrăm cu furnizori de bere mari. Nouă ne place ideea de bere artizanală și ne bucurăm că se dezvoltă, dar momentan nu au o capacitate atât de mare, poate în următorii ani”, conchide Andrei Drăgan.
Una dintre noutățile acestui an a vizat gastronomia. Mâncarea va putea fi procurată și va fi gătită într-un cort anexat cortului mare. În acest fel mirosul de mâncare nu se va împrăștia în tot cortul. Iar cele 30 de căsuțe amenajate în jurul cortului vor fi pline de bunătăți.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

9 comentarii

Radu

Acum 9 luni

Mancarea se serveste in plastic?
Raspunde

realistul

Acum 9 luni

O sa se vanda iar ciolanul cu os la 100 de lei /kg. Halal sarbatoare!
Raspunde

@ToTo

Acum 9 luni

...ein Prosit auf die Gemütlichkeit ! daca nemtesste - atunci corect ! VERSTANDEN ?
Raspunde

Mihai R

Acum 9 luni

Am fost la munchen în 2017 și în piața mare în 2018. Am fost și la oktoberfest din Budapesta. Diferența dintre cel din Budapesta și cel din sibiu e ca diferența dintre o bere bună artizanala și o bere de aia puturoasa cu 2 lei petul de 2 litri.
Raspunde

S

Acum 9 luni

Pai pe cei cu berea artizanala puteați să-i luați auxiliar, cu cat puteau duce. am mai văzut eu festivaluri cu bere artizanala romaneasca (și nu ma refer la festivaluri speciale pt bere artizanala)
Raspunde

mihai

Acum 9 luni

Daca nu ai norocul sa lucrezi la vreun sponsor si sa faci rost de invitatii, ai 99% sanse sa mananci si sa bei in picioare - bine-nteles mancarea la suprapret si berea, acelasi ursus care numai "rege" nu e.
Raspunde

Adevarul despre Cibinfest

Acum 9 luni

Grobianism, produse slabe calitativ, reduse numeric, la preturi astronomice, de neam prost. Berea nu mai vorbesc, apa chioara cu spuma la draft, la pret, de asemenea, astronomic. O tentativa sinistra si ridicola de copiere a Oktoberfestului. Acelasi etern si trist ţiki ţaca!
Raspunde

ToTo

Acum 9 luni

Grobianism ??? esti patetic. Psihicul tau îngropat în stress nu poate accepta ca lumea sa se distreze ? Da, este o copie palidă a serbării din Munchen, dar e suficient si accesibil pt oricine doreste a simti atmosfera de acolo. Auzi ca preturi astronomice... e clar ca nu ai fost la cel original, sa vezi acolo preturi... Relaxeaza te ia o bere nefiltrata si lăsă-ți nervii sa respire. Ein prosit zu gemutlichkait !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus