Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Câteva zeci de pacienți au declarat că li s-a cerut mită în spitalele din județul Sibiu, în 2019

Câteva zeci de pacienți au declarat că li s-a cerut mită în spitalele din județul Sibiu, în 2019

48 de pacienți au menționat că li s-au cerut bani sau atenții, când au fost tratați în spitalele din județul Sibiu, anul acesta, arată un studiu realizat de portalul anti-bribery.org, bazat pe răspunsurile mai multor persoane la chestionarele de feedback.  

La întrebarea „Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?”, de pe chestionarul de feedback pe care pacienții îl completează după ce beneficiază de tratament într-o unitate spitalicească, aproape 50 de persoane au răspuns afirmativ, la nivelul județului Sibiu, arată sinteza portalului anti-bribery.org.

Dintre acestea, cele mai multe au fost înregistrate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în număr de 28. Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții SCJU Sibiu au declarat că astfel de plângeri nu au fost înregistrate la nivelul conducerii și îi îndeamnă pe pacienți să anunțe în cazul în care astfel de situații apar.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență nu încurajează astfel de practici. Până în momentul de față nu s-a înregistrat nicio reclamație în acest sens. În astfel de situații, pacienții trebuie să vină și să sesizeze conducerea spitalului și încercăm să prevenim astfel de fenomene, drept pentru care au fost amplasate afișe prin care îi atenționăm atât pe pacienți cât și pe medici că acest obicei este împotriva legii”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.
72104076_2219960898293909_4188597573306548224_n 70888144_507653630075718_396825836797296640_n

Pe al doilea loc se află Spitalul Municipal Mediaș, cu 10 cazuri înregistrate prin aceleași formulare de feedback. Managerul spitalului, Gheorghe Nicorici, a menționat faptul că pacienții nu au făcut sesizări oficiale în acest sens.

Spitalul de Pediatrie Sibiu se află pe a treia poziție, cu 7 cazuri, iar pe aceeași listă se află Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul General CF Sibiu, cu câte un caz de mită fiecare.

Întreaga listă se află AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

O mamica

Acum 3 ani

Depinde de ce dr. dai.. Eu am nascut la spitalul județean si nu mi s-a cerut nimic, mai mult decât atât, nu au vrut să accepte niciun ban, stiu ca e rar ce mi s-a întâmplat și ne miram, cand de fapt ar trebui sa fie o normalitate, nu o excepție. Mult respect pt dna dr. Lodromanean Diana
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus