Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu prezintă două filme cu temă socială

Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu prezintă două filme cu temă socială

Elevii Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu descoperă probleme sociale prin intermediul filmelor în cadrul proiectului Erasmus+ MOV.I.E.S (2019 - 2021). Participanții au scris două scenarii pe care urmează să le filmeze până la finalul lunii octombrie.

În prima parte a proiectul, desfășurat în anul școlar 2018 – 2019, elevii au urmărit și analizat filme de scurt metraj. Au aflat care sunt etapele creării unui film și care sunt rolurile pe care trebuie să și le însușească în cadrul unei echipe de producție de film. De asemenea, au aflat care sunt pașii de urmat în cadrul scrierii unui scenariu de film și sfaturi practice despre filmarea unui film cu buget redus. În cadrul acestui demers ghizii din România au fost Luana Hagiu, regizor de teatru și Denisa Laicauf, producător media și regizor de film.

gonga-erasmus+-elevii-atelier (1)

În 21 septembrie 2019 s-a desfășurat a doua parte a proiectului cu un atelier de scriere de scenarii de film. Sub îndrumarea Denisei și a profesorilor participanți la proiect, elevii au terminat ziua cu două scenarii în mână. Ei au discutat probleme sociale care le marchează viața și pe care doresc să le ilustreze într-un film de scurt metraj. În urma dezbaterilor s-au ales două teme, drogurile – pentru un film de ficțiune și „bullying” – pentru un documentar. Tematica drogurilor va fi prezentată sub semnul sevrajului de după consumul drogurilor tari, iar fenomenul „bullying” prin prisma celor afectații. Scenariile vor sta la baza a două filme care vor fi prezentate partenerilor de proiect în cadrul reuniunii din Macedonia de la sfârșitul lunii octombrie.

gonga-erasmus+-elevii-atelier (4)

Proiectul “MOVe on to dIgital and be EuropeanS” (MOV.I.E.S) reunește elevi din cinci țări europene: Italia, Macedonia, Portugalia, Turcia și România. Proiectul beneficiază de finanțare europeană în cadrul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie doi.

gonga-erasmus+-elevii-atelier (3)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus