Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Proiecte la Biertan: canalizare în tot satul, asfaltare și ateliere pentru reducerea abandonului școlar

Proiecte la Biertan: canalizare în tot satul, asfaltare și ateliere pentru reducerea abandonului școlar

Biertanul va avea canalizare după un sfert de veac de la includerea localității în patrimoniul mondial UNESCO. Primarul comunei speră că lucrările se vor termina până la sfârșitul anului.

Într-o discuție cu primarul din comuna Biertan, Mircea Dragomir, aflăm că în una dintre cele mai vizitate localități din județul Sibiu de către turiștii străini au loc mai multe proiecte utile pentru viața de zi cu zi a locuitorilor. Este vorba despre dezvoltarea unui sistem de canalizare sau asflatarea de drumuri.

„Noi acum lucrăm la racordurile de canalizare. Mai avem maxim o lună de zile și finalizăm sistemul de canalizare și o să-l punem în funcțiune în tot satul. A început în toamnă și anul acesta îl finalizăm. Proiectul este finanțat prin PNDL II. Suntem în ultima lună, facem stația de pompare, mai sunt câteva branșamente pe unele zone, în rest e gata. Valoarea proiectului este de 4,9 milioane lei”, ne-a spus primarul comunei. Conform informațiilor de pe site-ul primăriei comunei Biertan, sistemul de canalizare va fi implementat în satele Biertan și Richiș.

De asemenea, în comuna Biertan se asfaltează în prezent mai multe drumuri. „Le asfaltăm aproape pe toate, în baza unui proiect pe fonduri europene, în valoare de 1,7 milioane euro. Este vorba despre o stradă din Copșa Mare, chiar intrarea până unde merge autobuzul, patru străzi în Biertan și două în Richiș. Prin proiect se vor mai reabilita trei poduri mari, podețele de acces la fiecare șanțuri. Sperăm până vine zăpada să fie totul terminat”, spune Mircea Dragomir.

Pe partea socială, edilul din Biertan dă de înțeles că în localitate este prezent fenomenul abandonului școlar. În acest sens, autoritățile locale s-au gândit să profite de Programul Operațional Capital Uman (POCU). „Mai avem un proiect, unul care pornește acum și vizează persoanele defavorizate sau cele de etnie romă, care ține de abandonul școlar: avem un program de școală după școală, finanțat prin POCU - ateliere de olărit, tâmplărit, muzică, despre ceea ce se simt ei mai apropiați. Programul demarează într-o săptămână-două”, a precizat primarul.

Biertan a intrat în patrimoniul mondial UNESCO în anul 1993.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1753

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus