Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Mihai Coman, actor al Teatrului Național „Radu Stanca”, împlinește astăzi 49 de ani

Mihai Coman, actor al Teatrului Național „Radu Stanca”, împlinește astăzi 49 de ani

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu îl serbează astăzi pe actorul Mihai Coman. El este cunoscut și apreciat de publicul larg din Sibiu pentru rolurile din spectacolele „Faust”, „Metamorfoze”, „Lulu” sau „Moroi”.

Mihai Coman a împlinit 49 de ani, fiind unul dintre actorii cu o experiență scenică diversă și persistentă. A jucat în spectacole precum „Moroi”, „Platonov”, regizate de Alexandru Dabija, „D’ale carnavalului”, „Faust”, „Metamorfoze”, „Lulu”, „Povestea prințesei deocheate”, regizate de Silviu Purcărete, „Orb de mină”, regia Bogdan Sărătean, „Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu și multe altele.

„Fiind luni, actorul își serbează ziua prin muncă”, spune actorul Mihai Coman.
Mihai Coman este unul dintre absolvenții promoției 1996 a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, București, fiind, în prezent, actor al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. Pe lângă activitatea de actor de teatru, Mihai Coman a făcut parte și din distribuția mai multor filme de televiziune - apărând în serialele La bloc și Patru ori lungmetraje - Der Dom zu Munster și Carol cel Mare, Amen, Time warrior, Simple soldat, Neînvinsă-i dragostea, Trancens IV și Trancens V. Totodată, Mihai Coman a participat și la realizarea unor spectacole pentru teatrul radiofonic, precum Conu Leonida față cu reacțiunea, Mandache și tranziția sau Împăratul muștelor.

Mihai Coman în Moroi, foto credit TNRS, Paul Băilă (6)

În calitate de actor al naționalului sibian, Mihai Coman este, începând din 1994, o prezență constantă în spectacolele de mare anvergură, colaborând cu diverși regizori importanți ai momentului care i-au asigurat roluri în numeroase producții, precum Gaițele, Plastilină, Rinocerii, Shoah, Ecleziastul, Platonov și Moroi, Ispita Cioran sau Faust, Lulu, Metamorfoze, D’ale Carnavalului și Povestea prințesei deocheate, Ierusalim, Orb de Mină, Opinia publică și multe altele.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus