Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

ULBS: Numărul mare de studenți la Științe Socio-Umane a dus la crearea unui departament separat pentru Psihologie

ULBS: Numărul mare de studenți la Științe Socio-Umane a dus la crearea unui departament separat pentru Psihologie

După 8 ani de la reorganizarea Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul ULBS instituția își modifică din nou structura. Este vorba despre separarea componentei de Psihologie din cadrul Departamentului de Jurnalism, Relații Publice, Sociologie și Psihologie, respectiv crearea a două departamente distincte.

„Departamentul de Jurnalism, Relații Publice, Sociologie și Psihologie a devenit practic un mamut, echivalentul unei facultăți ca mărime”, ne-a spus decanul Facultății de Științe Soio-Umane, Sorin Radu, despre necesitatea reorganizării departamentului.

Decizia de a crea două departamente a fost luată astăzi, 30 septembrie, de Senatul ULBS. Astfel, cele două departamente create în cadrul facultății se vor numi Departamentul de Asistență Socială, Jurnalism, Relații Publice și Sociologie, respectiv Departamentul de Psihologie.

„Sunt mai multe argumente. În principal, este vorba de fpatul că departamentul din care făcea parte și Psihologia s-a dezvoltat foarte mult atât din perspectiva resursei umane, cât și din perspectiva numărului de studenți. Am ajuns aproape la 1.100 de studenți în cadrul departamentului și am trecut ca număr de titulari peste 50. A devenit practic un mamut, echivalentul unei facultăți ca mărime”, ne-a spus Sorin Radu.
Potrivit decanului, această decizie eete una firească, „mai ales că a existat un departament de Psihologie până în 2011, când s-a reorganizat facultatea”. „E vorba de un trecut al departamentului. Va fi un departament independent, autonom”, a adăugat Sorin Radu. Decanul facultății a rpecizat că la Psihologie sunt în jur de 400 de studneți, respectiv 20 de titulari.

Inițial, în propunerea trimisă către Senat, din denumirea departamentului reorganizat dispărea domeniul „Jurnalism”, fiind înlocuit cu „Asistență Socială”. Decanul Sorin Radu a explicat pentru Turnul Sfatului însă că a fost vorba despre o scăpare, astfel că Jurnalismul a rămas în denumirea departamentului, noutatea fiind că acesta a prelulat și domeniul Asistența Socială. „Nu dispare Jurnalismul. A fost o scăpare în proiectul oridinii de zi. Se va păstra Jurnalismul, Relațiile Publice, Sociologia și se adaugă Asistența Socială”.

Potrivit decanului Facultății de Științe Socio-Umane, procesul de reorganizare a respectivului departament a durat mai mult de un an: „Inițiativa a venit de la conducerea facultății și a fost validată de toate structurile, de la consiliul facultății până la administrație, după consultarea titularilor de la nivelul departamentului respectiv - un proces care a durat cam un an jumătate”.

Precizăm că pentru anul universitar 2019-2020 ULBS a scos la concurs pentru Facultatea de Științe Socio-Umane 1.103 locuri la Licență. După cele două sesiuni de admitere, la sediul facultății și-au depus dosarele pentru studii de licență 1.188 de tineri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

realistul

Acum 4 ani

Dar cu facultatea de Istorie si Patrimoniu ce se intampla? mai sunt studenti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus