Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Norocul a dat peste Școala din Porumbacu de Jos: Tineri din Iași, Timișoara și Cluj au renovat sala de sport, curtea și biblioteca

Norocul a dat peste Școala din Porumbacu de Jos: Tineri din Iași, Timișoara și Cluj au renovat sala de sport, curtea și biblioteca

Școala gimnazială din Porumbacu de Jos a avut norocul să beneficieze de lucrări care au schimbat-o la față - chiar dacă nu radical, atunci suficient pentru a oferi elevilor câteva spații proaspete pentru învățare și recreere. „Au trecut întâmplător prin satul nostru și mi-au spus că pot să ne ajute”, zice directoarea instituției despre ajutorul pe care l-a obținut școala de la două asociații de voluntari.

La sfârșitul săptămânii trecute un grup de voluntari finalizau ultimele lucrări la Școala din Porumbacu de Jos: au renovat sala de sport, au înfrumusețat grădinița, curtea școlii și au schimbat rafturi din biblioteca școlară. Aceste spații au prins o nouă viață dintr-o întâmplare fericită.

„Nu sunt absolvenți ai școlii. Au trecut întâmplător prin satul nostru și au venit să ne viziteze. Am fost contactată pur și simplu de unul dintre membrii asociațiilor și mi-a spus că își doresc să se implice în lucruri de genul acesta. Ne-au cumpărat rafturi la biblioteca școlară, au recondiționat echipamentul sportiv din sala de sport, au desenat în grădiniță. Au amenajat traseul pe care îl parcurg elevii la groapa de nisip, acolo au făcut respectiv lucrări de recondiționare, au marcat terenul de sport pe care îl avem etc.”, ne-a spus directoarea școlii, Iliana Solomon.
scoala porumbacu 4

scoala porumbacu 1

scoala porumbacu 2

Voluntarii care au decis să ofere o mână de ajutor școlii din Porumbacu de Jos sunt de la asociațiile ATOS și KNOW, până acum necunoscute în localitate. „Vă spun drept, la început nu am știut mare lucru despre asociație, dar mi-am  dat seama că sunt niște oameni foarte valoroși, foarte responsabili și au făcut niște lucruri frumoase la noi în școală”, subliniază directoarea, care a ținut să precizeze că „am avut mare noroc ”.

scoala porumbacu 3

scoala porumbacu 5

scoala porumbacu 6

scoala porumbacu 7

scoala porumbacu 8

Iliana Solomon spune că nevoia de astfel de lucrări a fost mare pentru instituție, mai ales că după această întâmplare fericită mai rămâne de concentrat eforturile asupra altor probleme. „Sala de sport n-am mai reușit să o zugrăvim de cel puțin 10 ani. În prezent avem nevoie mare de bănci, avem copii la clasele de gimnaziu care sunt dezvoltați și stau cocoșați în bancă pentru că nu avem încă posibilități financiare să le putem cumpăra niște bănci adecvate. Mai trebuie reparată clădirea centralei, ni s-a stricat centrala de la grădiniță, că noi avem două corpuri de clădire. Avem nevoie de multe lucruri, dar facem ce putem”, ne-a spus directoarea școlii.

Lucrările pe care le-au realizat voluntarii au fost făcute practic într-un weekend, muncind în ultimele două sâmbete câte aproximativ 50-60 de tineri, veniți din Timișoara, Cluj sau Iași.

scoala porumbacu 10

În Școala gimnazială Porumbacu de Jos învață aproximativ 230 de elevi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3034

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Sib

Acum 4 ani

Felicitari de 1000 de ori, cu siguranta tot binele facut vi se va intoarce tuturor! Sa treci printr-un loc necunoscut si sa lasi cu adevarat ceva in urma ta... cati ne putem lauda cu asta? Sa faci bine pentru ca vrei si poti... din nou, e ceva rar astazi! Ramane amaraciunea faptului ca in tara asta nu se mai poate face nimic fara truda si implicarea unor oameni cu suflet mare. Ca intreaga "guvernare" sta in baza unor oameni inimosi care isi iau de la gura, sacrifica timp, poate chiar timp cu copiii lor, bani si energie ca sa FACA acolo unde sacul fara fund al taxelor tuturor nu mai face fata. Felicitari si multumiri inca o data!
Raspunde

Praf in ochi

Acum 4 ani

Big like pentru acesti tineri minunati! Intrebarea este, totusi primaria ce pazeste? Ce masuri au luat in acest sens? Comuna este plina de gunoaie.... Porumbacul de Jos, Porumbacul de Sus... locul de joaca amenajat langa terenul de fotbal este plin de gunoaie... Ce prioritati are primaria!?! Aaa da, asfalteaza drumul spre palatele de pe Valea Porumbacului, zona a fost distrusa cu girul primariei, de constructii hidoase... Pacat de acesta zona, care altadata arata ca o bijuterie... Pacat de cetatenii din comuna care au drumuri neasfaltate de zeci de ani... deocamdata nu sunt pe lista de prioritati a primariei, doar beneficiarii pensiunilor si beneficiarii terenurilor acordate in mod ilegal de pe Valea Porumbacului au acest drept... sa beneficieze de drumuri asfaltate... Praf in ochi... O comuna care trebuia sa infloreasca .... este ultima din judet in materie de dotari si utilitati! Cele mai imp utilitati: apa si canalizare date in folosinta desi nu sunt finalizate de ani de zile... singura comuna din zona care nu beneficiaza de retea de gaze naturale! Este nevoie de initiativa unor tineri sa renoveze o scoala?!? Rusine pentru autoritatile locale! Praf in ochi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus