Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Secția de votare cu probleme din Școala 8 a fost mutată. Directorul școlii: E o soluție de avarie. Primăria a fost informată din octombrie

Secția de votare cu probleme din Școala 8 a fost mutată. Directorul școlii: E o soluție de avarie. Primăria a fost informată din octombrie

Secția de votare din incinta sălii de sport a Școlii gimnaziale nr. 8, despre care prefectul județului a spus recent că se află în condiții improprii, a fost mutată în altă sală de la parterul aceleiași instituție. Decizia a fost luată de comun acord cu conducerea școlii, autoritățile locale și Biroul electoral, după ce ministrul de Interne nu a fost de acord cu mutarea secției la etaj. În școala respectivă sunt amenajate în total patru secții de votare. În altă ordine de idei, directoarea instituției spune că decizia luată este una „de avarie” și își exprimă speranța că autoritățile locale vor sprijini școala pentru realizarea lucrărilor de care aceasta are nevoie.

„Din punctul nostru de vedere, nu este nici pe de parte atât de grav. La nivelul Școlii gimnaziale nr. 8 au existat dintotdeauna patru secții de votare - trei secții la parterul instituției, acolo unde avem trei săli de clasă și o a patra secție care a funcționat în sala de sport a școlii, cu ani în urmă această secție funcționând și la etajul întâi. Am înțeles că a existat o sesizare în primul tur de scrutin din partea membrilor comisiei secției 31. La acea dată eu nu eram în școală, pentru că eram inspector școlar adjunct, am revenit doar de luni înapoi la post. A existat acea sesizare vizavi de faptul că nu este suficient de cald în sala de sport și miroase a mucegai. Ce vă pot spune este că instalația, centrala a funcționat pe toată perioada weekendului când au fost alegeri și va fi funcțională și în al doilea tur de scrutin. Drept urmare, membrii celorlalte trei secții nu s-au plâns pentru că au fost condiții. Este firesc ca în sala de sport să nu fie același grad de confort din punct de vedere al încălzirii ca într-o sală de clasă. Este ușor să aruncăm cu noroi în munca unor oameni. Avem personal administrativ puțin, dar dedicat care chiar își face meseria. Nu am avut niciun fel de probleme și considerăm că nu sunt probleme”, a comentat situația la solicitarea Turnul Sfatului directorul Școlii gimnaziale nr. 8 Sibiu, Carmen Voinea-Mitru, care până săptămâna aceasta a fost inspector școlar adjunct la IȘJ Sibiu.
Sala de sport, unde a fost amenajată secția de votare nr. 31 în primul tur al alegerilor prezidențiale Sala de sport, unde a fost amenajată secția de votare nr. 31 în primul tur al alegerilor prezidențiale

O soluție „de avarie”

Amintim că, ieri, reprezentanții Primăriei Sibiu ne-au transmis că, după discuția prefectului cu ministrul de Interne în cadrul unei videoconferințe dedicată pregătirii organizării celui de-al doilea tur de scrutin prezidențiale, au decis să mute secția de votare nr. 31 la etajul 1 al școlii, acuzând „direcțiunea și administrativul școlii că nu au exploatat corect sala de sport”.

Decizia s-a schimbat astăzi. Astfel, Secția de votare nr. 31 de la Școala nr. 8 s-a mutat din sala de sport a școlii în laboratorul de informatică situat la parterul aceleiași unități de învățământ. La această secție de votare sunt arondați locuitorii străzilor: Albinelor, Ana Ipătescu, August Treboniu Laurian, Băicoi, Egalității, Gării, Iacob Bologa, Iuliu Maniu, Vasile Roaită, Johann Sebastian Bach, Lamark, Nicolae N. Bălășescu, Ovidiu, Prometeu și Șerpuită.
Voinea a precizat că a propus Primăriei și Biroului Electoral Județean (BEJ) mutarea secției de votare nr. 31 în cabinetul de Informatică, în același timp considerând soluția respectivă ca fiind una „de avarie”, având în vedere că a fost necesară eliberarea sălii de echipamentele de informatică.

„Prin urmare, am eliberat cabinetul de informatică de toată aparatură IT și am pus la dispoziția comisiei acest spațiu. El a fost verificat de reprezentnații AEP, de cei de la SPS, a primit avizul și prin urmare votarea se va desfășura la parterul instituției. Am văzut punctul de vedere al domnului ministru, ca să se găsească o soluție la parter; considerăm că este o soluție de avarie, pentru că va fi destul de dificil să facem acest lucru de fiecare dată când va fi un scrutin. Gândiți-vă că este un laborator nou dotat, cu o valoare importantă, o platformă informatică nouă - nu cred că este ok ca de fiecare dată când sunt alegeri să demontăm tot ceea ce este. Dar acum, pentru a veni în sprijinul alegătorilor, până se va găsi o altă soluți de către BEJ, am pus la dispoziție această sală. Deci, toate cele patru secții se află la parterul clădirii”, a precizat directorul Școlii nr. 8.

Mai mult decât atât, Carmen Voinea spune că direcțiunea școlii a solicitat încă de la începutul lunii octombrie Primăriei Sibiu printr-o adresă alocarea unui alt spațiu pentru secția de votare nr. 31: „Deci, a fost făcută această solicitare cu mai bine de o lună înainte de alegeri”.
Cabinetul de Informatică unde a fost mutată secția de votare nr. 31 Cabinetul de Informatică unde a fost mutată secția de votare nr. 31

Cum rămâne cu condițiile din sala de sport?

În contextul acestui subiect, am întrebat-o pe Carmen Voinea despre situația sălii de sport a școlii, având în vedere sesizările legate de prezența mucegaiului și a temperaturii scăzute. Potrivit directorului, „condițiile din școală sunt foarte bune”, insittuția fiind reabilitată, însă mai are nevoie de lucrări. Carmen Voinea precizează că direcțiunea școlii este conștientă că lucrările se fac etapizat și că despre necesitatea acestora este informată „în permanență” Primăria prin Serviciul de Administrarea a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat.

„Normal că mai sunt multe de făcut și noi avem speranța că se vor realiza toate doleanțele noastre. Suntem conștienți că se vor realiza etapizat. Însă, într-adevăr, în sala de sport există o nevoie, în sensul că e necesar să fie înlocuită pardoseala, instalația de căldură și e nevoie de o anvelopare a clădirii pe exterior, pentru a permite un circuit mai bun al aerului și pentru ca copiii să-și desfășoare în bune condiții activitatea instructiv-educativă.  Noi am prevăzut și am solicitat prin fundamentarea de buget pe anul bugetar 2020 acest lucru Serviciului Școli din cadrul Primăriei. Chiar și în anii trecuți au fost făcute solicitări.

În permanență s-a cerut Primăriei să fie îmbunătățite condițiile din sala de sport - prioritate a fost acoperișul clădirii sălii de sport. Acest acoperiș deja este prevăzut și prins în acest an bugetar pe lista de investiții. Urmează, sperăm în următorul an, să obținem înlocuirea pardoselii și în acest moment a fost finalizată acțiunea pentru o mai bună funcționare a centralei pentru sala de sport, pentru asigurarea încălzirii. Repet - aceste lucruri au fost solicitate, dar, firesc, că ele se realizează etapizat. Deci, actualmente, pe lista de investiții este aprobat acoperișul clădirii sălii de sport. Este în fază de proiectare, urmează faza DALI, aprobarea indicatorilor tehnico-economici și să sperăm că ajungem cât mai curând la realizarea lucrării. e vorba atât de acoperișul clădirii sălii de sport și a corpului întregii școli”, ne-a spus Carmen Voinea.

În altă ordine de idei, directorul școlii spune despre instituția pe care o conduce că „este prietenoasă” și care „și-a schimbat fața și arată mult mai bine față de anii anteriori. Este o școală de cartier, dar să știți că avem copii foarte buni”.

În Școala gimnazială nr. 8 Sibiu învață 431 de elevi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Mister 69

Acum 4 ani

Cred ca cel mai bine demolați sala de sport si faceți una noua...... Daca se schimba pardoseala si acoperișul izolare termica sunt 90% din una noua:).... .... e mica mu are vestiare....etc... Gândiți ca in jurul scoli 8 au apărut 2 ansamble rezidențiale noi de blocuri.....
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

faceti un bloc pe terenul salii copii puteti sa ii mulati la prefectura si asa aia stau degeaba si taie frunza(bio)la ciini
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus