Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

„Cel mai provocator film românesc al anului” va avea proiecție în Sibiu

„Cel mai provocator film românesc al anului” va avea proiecție în Sibiu

O proiecție specială de film va avea loc săptămâna aceasta, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”. Este vorba despre „MO”, o peliculă foarte apreciată la nivel național. La proiecție vor fi prezenți actrița Dana Rogoz și regizorul Radu Dragomir.

Centrul Cultural „Ion Besoiu” va fi gazda unei proiecții speciale a filmului „MO” (2019) miercuri 9 octombrie de la 20:45. Actrița, Dana Rogoz și regizorul, Radu Dragomir vor fi prezenți la proiecție pentru a răspunde întrebărilor publicului despre pelicula pe care criticii au numit-o „cel mai provocator film românesc al anului”.

”Ideea acestui film mi-a venit după ce am văzut o știre la TV cu o studentă de la Cluj, care își filmase pe ascuns profesorul în camera lui de cămin, în timp ce acesta îi cerea să întrețină relații sexuale în schimbul promovării examenului, la care o picase timp de 3 ani la rând”, spune regizorul Radu Dragomir pentru TIFF. Filmul este inspirată dintr-o poveste reală și surprinzătoare. Mo (Dana Rogoz) și Vera (Mădălina Craiu) sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate (Răzvan Vasilescu). Cele două îl roagă să mai dea o dată examenul, profesorul le invită la ei acasă. Mo și Vera vor fi supuse unui examen neașteptat. Totul pare o glumă până când Mo își pierde controlul.

„Mișcarea  «MeToo» a apărut după film, a fost o confirmarea faptului că era o problemă care trebuia adresată și cu atât mai bine că am făcut acest film“, detaliază Mădălina Craiu într-un interviu de la TIFF Sibiu.
„MO” este debutul regizorului Radu Dragomir, pelicula a fost selectată în competiția oficială de la Sarajevo. Filmul a avanpremiera la TIFF. Bilete pentru proiecția de miercuri, 9 octombrie se pot achiziționa de aici.

Evenimentul este organizat în cadrul ESTE Filmul de Miercuri, organizat de Asociaţia ESTE FILM, în parteneriat cu Centrul Cultural “Ion Besoiu”.

Sursa foto principal: Mo vine în Sibiu - Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

3 comentarii

regizorul secund

Acum 4 ani

Cam tarziu a debutat Radu Dragomir. La 51 de ani, alti regizori au palmares, nu gluma!
Raspunde

Muc the little

Acum 4 ani

Unii se " coc " mai greu. Jack London ( un tătic al literaturii moderne, si culmea, cu puternice orientari de stânga, adica socialiste) a pus mâna pe condei dupa patruşcinci. ....Da' a scris cu vigoarea unui adolescent plecat in tabara la mare cu colegele de la " Sanitar"...
Raspunde

Muc the little

Acum 4 ani

Scuze, dupa postare am vazut ca din functia de dictionary a telefonului s-a selectat patruşcinci in loc de douaşcinci. Tipu' a scris tarzior avand in vedere ca a trait putin ( la 40 isi facea bagajul. ...)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus