Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

Filarmonica de Stat Sibiu începe noua stagiune de pe terasa Sălii Thalia cu „Beethovenescu”

Filarmonica de Stat Sibiu începe noua stagiune de pe terasa Sălii Thalia cu „Beethovenescu”

Noua stagiune muzicală a Filarmonicii de Stat Sibiu debutează joi la sala Thalia cu „Simfonia nr. 5” de Beethoven și „Concertul pentru vioară și violoncel” de Brahms. Personalitățile importante ale serii sunt dirijorul Horia Andreescu și soliștii Ioana Goicea la vioară și Leonid Gorokhov la violoncel.

Graficianul Dan Perjovschi a făcut cadou Filarmonicii de Stat noul afiș reprezentând asocierea dintre Beethoven și Enescu. Atras de un nou început al echipei instituției muzicale, Dan Perjovschi adoptă mesajul ludic ”Beethovenescu” și îmbrățișează direcția noului manager și a echipei lui. Publicul va găsi în afișul stagiunii caligrafia lui Perjovschi dar și reprezentări grafice ale unității dintre auz, văz și suflet.

 

”Debutul acestei stagiuni ne plasează în cupida unor evenimente care fac cinste Sibiului și celor mai titrați muzicieni ai județului: membrii Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu. Prima instanță ne plasează în urma succesului incredibil pe care orchestra l-a avut în București la Sala Radio, la debutul ansamblului în cadrul Festivalului «George Enescu». Cel mai vândut și aplaudat concert al secțiunii «Muzica secolului XXI» l-a avut orchestra Sibiului, finalizat cu «standing ovation», multe cronici românești și chiar una londoneză. Încercăm să prelungim această euforie pe parcursul stagiunii și să nu coborâm sub acest standard pe care l-am atins sub umbrela simbolică a lui Enescu. A doua instanță este dată de proximitatea anului 2020 în care este sărbătorit poate cel mai puternic nume al compoziției universale: Ludwig van Beethoven. Toată planeta sărbătorește 250 de ani de la nașterea «Titanului de la Bonn», care vedea prima dată lumina în 1770, în 16 decembrie. Vom programa în următoarea stagiune toate simfoniile lui Beethoven. În încercarea noastră de a deschide porțile și programele către un nou public, mai divers, tânăr și chiar către turiști, am hotărât să «românizăm» numele marelui compozitor german, prin asocierea cu numele marelui compozitor român pe care îl celebrăm în faimosul festival, ajungând la un nume de stagiune foarte ludic: «Beethovenescu»” Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
poster-sinfomic-perjovschi

În acest context, programul Concertului din 10 octombrie include ”Concertul pentru vioară și violoncel și orchestră” de Johannes Brahms și cea mai cunoscută lucrare simfonică a tuturor timpurilor și despre care au auzit cu siguranță și triburile aborigene – ”Simfonia nr. 5”  de Beethoven. Concertul va debuta la 18:30, pe strada Cetății, cu surpriza serii - de pe terasele Sălii Thalia se va anunța începutul noii stagiuni cu ansamblurile reunite de brass ale Filarmonicii de Stat Sibiu și Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.

 

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5), între orele 10:00 - 12:00 și 13:00-16:00. Prețul unui bilet este de 20, 30 și 40 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.

Stagiunea muzicală ”Beethovenescu” este realizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus