Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

După 4 ani de la semnare CNAIR va primi bani pentru contractul de revizuire a SF pentru autostrada Sibiu-Făgăraș

După 4 ani de la semnare CNAIR va primi bani pentru contractul de revizuire a SF pentru autostrada Sibiu-Făgăraș

CNAIR și Ministerul Transporturilor s-au înțeles: contractul de revizuire a Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș - semnat încă în 2015 - va fi finanțat. Acest lucru se va realiza cu bani europeni.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAIR, contractul de finațare a fost semnat pe data de 3 octombrie, iar finanțarea este nerambursabilă, alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv Specific 2.1-Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T globală.

„Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea competitivitatii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a creea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene”, transmite CNAIR.

Valoarea totală a proiectului Revizuirea Studiului de Fezabilitate este de 19,9 milioane de lei, contribuția UE fiind de 85%.

Perioada de implementare a proiectului este de 62 luni, termen socotit de pe data de 1 mai 2015, respectiv cel mai târziu revizuirea SF ar trebui să fie gata până pe 30 iunie 2020. Dar la această perioadă se mai poate adăuga, dacă este cazul, „și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor”.

Amintim că în luna mai a acestui an ministrul Cuc spunea: „contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate este în curs de derulare” și că „termenul contractual de finalizare a proiectului ”Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș” este 8 august 2019”.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/09/04/autostrada-sibiu-fagaras-a-fost-desenata-in-proportie-de-85/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Alex

Acum 2 ani

Nu inteleg nimic ... Pana vor incepe lucrarile la Sibiu - Fagaras o sa apara masinile aeropurtate si nu vom mai avea nevoie de autostrazi ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus