Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

O speranță a sportului sibian este grav bolnavă. Are nevoie de ajutorul nostru

O speranță a sportului sibian este grav bolnavă. Are nevoie de ajutorul nostru

La doar 11 ani, Irina a aflat că suferă de o formă rară de cancer, la ficat. De două săptămâni viața ei s-a schimbat dramatic iar acum părinții ei fac tot ceea ce le stă în putere să o ajute. Din păcate însă, nu e destul. Fetița, campioană la judo, are nevoie de un tratament costisitor pe care îl poate primi doar la o clinică privată din Germania.

Boala Irinei avansează și deja un timp prețios a fost pierdut în sistemul medical din România, unde medicii nu sunt specializați pe tratamentul de care are nevoie ea. Fetița de doar 11 ani a fost plimbată de la o clinică la alta, în București, acolo unde părinții ei au sperat că vor găsi salvarea pentru copilul lor. Au fost nevoiți să plece însă în străinătate, acolo unde li s-a dat o șansă.

„La început au crezut că are o banală răceală, însă când au văzut că nu mai trece, și-au dat seama că ceva nu e în regulă. Părinții ei sunt foarte tulburați, fac tot ceea ce le stă în putere pentru a o ajuta. E o fetiță atât de fericită și isteață...”, povestește Claudia, mătușa fetiței.
WhatsApp Image 2019-10-15 at 1.23.16 AM

Irina este acum la o clinică din Freiburg, acolo unde ar putea primi tratamentul. Este însă nevoie de foarte mulți bani. „Are Rabdomiosarcom hepatic, o formă rară și foarte gravă de cancer la copii. În aceste condiții, Irina trebuie să urmeze alte investigații în Germania, la Freiburg, unde este un spital, printre puținele specializate în sarcoame din Europa. Acolo ar putea primi tratamentul potrivit pentru boala de care suferă. Pentru ca Irina să poată urma aceste proceduri, părinții au nevoie de ajutorul nostru sub orice formă”, spune Claudia, mătușa fetiței.

Ana Irina Cindea este elevă la Colegiul Național Samuel von Brukenthal în clasa a VI-a. Recunoscută drept una dintre cele mai bune judoka din Sibiu la grupa ei de vârstă, fetița s-a remarcat la numeroase concursuri, ca parte a clubului de judo Miado's unde este antrenată de Andreea Ionaș.

WhatsApp Image 2019-10-15 at 1.23.15 AM (1)

Cei care vor să doneze, pot face acest lucru într-unul din conturile de mai jos:

Cîndea Silviu Ilie EUR : RO38BTRLEURCRT0V55210201 RON : RO53BTRLRONCRT0V55210201 Banca Transilvania

WhatsApp Image 2019-10-15 at 1.23.15 AM

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Hhh

Acum 4 ani

Faceti un fundraise pe facebook
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus