Marţi,
29.09.2020
Innorat
Acum
11°C

Spectacolul de teatru „Basme Nerostite” pentru copiii hipoacuzici ajunge mâine în Sibiu

15 Octombrie 2019 18:46

Spectacolul de teatru „Basme Nerostite” pentru copiii hipoacuzici ajunge mâine în Sibiu

Spectacolul „Basme Nerostite” pentru copiii hipoacuzici ajunge miercuri în Sibiu de la ora 14:30 la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă. Este un spectacol inedit care elimină cuvintele și le înlocuiește cu dans, pantomimă, mișcare și culoare.

Spectacolul „Basme Nerostite” începe turneul, în perioada 15 – 25 octombrie peste 1.000 de copii hipoacuzici se vor întâlni cu basmul românesc participând la zece reprezentații teatrale. Spectacolul va fi prezent în Sibiu, Cluj, Brașov, Focșani, Câmpulung Moldovenesc, Bivolărie – Vicovu de Sus. Spectacolele vor fi completate cu sesiuni de dezvoltare prin limbaj teatral non-verbal susținute de actori și special concepute pentru copiii hipoacuzici.

În Sibiu spectacolul va ajunge pe data de 16 octombrie, miercuri, de la ora 14:30 la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă numărul 2, de pe strada Andrei Șaguna numărul 8.

sursa: Basme Nerostite - Facebook sursa: Basme Nerostite - Facebook

„Basme Nerostite” este un spectacol în regia lui Vadim Rusu, cu Daniela Niculae, Lavinia Pop Coman, Petru Ciobanu, Silviu Man și Vadim Rusu. Decorul și costumele sunt semnate de Anca Cernea, iar Radu Barbu și Adrian Petrariu asigură suportul video al spectacolului.

„Proiectul «Basme Nerostite» s-a născut din dorința de a aduce în viețile copiilor hipoacuzici, prin teatru,  personajele basmului românesc. Teatrul ca formă de artă și ca parte integrantă a dezvoltării noastre este definit adesea prin cuvânt. Însă noi, prin poetica limbajului non-verbal, am transformat cuvântul și l-am dus dincolo de sfera sunetului rostit  - prin dans, pantomimă, mișcare și culoare – dându-i  forme nebănuite și imaginând lumi noi, oferind personajelor din basme mobilitate și versatilitate. Nerostit, este adevărat, nu se aude, dar nerostit este de multe ori plin de înțelesuri”, spun reprezentații proiectului într-un comunicat de presă.

Hipoacuzia în cifre

500 de milioane de oameni suferă de o formă de hipoacuzie și se preconizează că acest număr va crește până în 2025 cu peste 200 milioane. În România 23.000 de persoane se află în evidențe. Se estimează că numărul acestora este, de fapt, dublu.

Mai multe despre proiect pe www.basmenerostite.ro și pe www.facebook.com/basmenerostite iar despre Asociația Beneva aici.

Sursa foto principal: Basme Nerostite - Facebook

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus