Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Consiliul Județean Sibiu invită cetățenii la o dezbatere publică privind modernizarea DJ 106 C Sibiu – Cisnădie - Sadu

Consiliul Județean Sibiu invită cetățenii la o dezbatere publică privind modernizarea DJ 106 C Sibiu – Cisnădie - Sadu

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, invită toți factorii interesați la o dezbatere publică cu privire la modernizarea drumului județean care leagă municipiul Sibiu de orașul Cisnădie. Dezbaterea are loc luni, 21 octombrie 2019, începând cu ora 14, la sediul instituției, în sala de conferințe.

Consiliul Județean Sibiu urmează să aprobe Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pe drumul județean care face legătura dintre Sibiu și Cisnădie, documentație care prezintă soluția pentru fluidizarea traficului din această zonă extrem de aglomerată în intervale orare critice, cu impact asupra calității vieții locuitorilor din Cartierul Arhitecților, dar și a celor care fac naveta din Sibiu la Cisnădie sau retur.

“Prin modernizarea drumului județean 106 C Sibiu-Cisnădie ne dorim să fluidizăm traficul din aceasta zonă și să asigurăm locuitorilor un acces cât mai facil în și dinspre Sibiu. Fiind un proiect de interes pentru foarte multă lume, lansăm public acest apel la dezbatere pentru a ne asigura că, în final, vom adopta cea mai bună variantă. Practic, în cadrul dezbaterii vom prezenta celor interesați soluția Consiliului Județean Sibiu, iar în situația în care există propuneri de îmbunătățire pertinente le vom analiza.” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Tronsonul de drum ce urmează a fi modernizat, de la ieșirea din municipiul Sibiu până la podul peste râul Seviș, va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sensul de intrare în Municipiul Sibiu și cu o bandă pe sensul de ieșire din municipiul Sibiu. Pista de biciclete care tocmai a fost inaugurată de Primăria Orașului Cisnădie va fi integrată în acest proiect. Având în vedere faptul că drumul județean 106 C Sibiu-Cisnădie este intens circulat, pentru siguranța bicicliștilor care vor folosi acest tronson, pista de biciclete va subtraversa printr-un pasaj drumul județean. Pe ambele părți, drumul modernizat va fi prevăzut cu trotuare, iar drumurile laterale vor fi racordate la drumul județean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

pesimist

Acum 4 ani

Mai bine mai tarziu decat niciodata.Primarul orasului Cisnadie, care ar trebui sa fie cel mai interesat , are cunostinta de acest proiect?Tocmai a afirmat ca poarta discutii cu firme private de transport.Il considera un proiect de viitor sau o rezolvare de moment a traficului de cosmar ?Daca primarul orasului Cisnadie nu va face public viziunea despre modul in care urmeaza sa se dezvolte toata zona din continuarea Cartierului Arhitectilor pana la intrarea in Cisnadie, peste cativa ani ne vom trezi in aceeasi situatie, cu toate solutiile propuse si acceptate in prezent de locuitori..Faptul ca s-a multumit sa arunce “praf in ochii locuitorilor” cu acel drum spre Dedeman spune mult despre interesul acordat cetatenilor din orasul Cisnadie. Cu siguranta nu ar circula zilnic pe acel drum, cu siguranta nu ar putea locui pe acea strada nevoit fiind sa stea cu ferestrele inchise . Pista de biciclete aferenta Cartierului Arhitectilor, este o gluma.Nu pot circula biciclisti in ambele sensuri pe un trotuar ingust si pavat cu dale ,in acelasi timp cu pietoni adulti si copii, mame cu copii in carucior.
Raspunde

Praf in ochi

Acum 4 ani

Orice initiativa a CJ ... tot praf in ochi... avand in vedere ca intrarea in oras este pregatita pentru cei doi dezvoltatori care vor sa construiasca un centru compercial la intrarea in Sibiu. Proiect initial oprit de o instanta judecatoreasca este reglementat elegant de bravii din primaria Sibiu! CJ trebuia sa ia masuri cand dezvoltatorii imobiliari au incalacat PUZ-ul aprobat initial, bineinteles, cu girul primarie Cisnadie care a aprobat alte puz-uri ... Legat de asa zisul trotuar.... pista de biciclete nu se poate numi... primaria Cisnadie, nu numai ca nu ajuta cetatenii din cartier, ba chiar isi bate joc de ei, sa nu mai vorbim de calea catre Selimbar... Am vazut ieri rectificarea bugetara, Cisnadia a primit 85000 de lei, mai putin ca cea mai mica comuna din judet... felicitari alesilor locali!... care construiesc spa, trotuar si pista 2 in 1 de 700000 de mii de euro, SERIOS, unde este curtea de conturi? Minunea asta nu o costat mai mult de 100000, poate nici atat. Umplutura cu resturi din constructii si gunoaie, si asfalt in grosime de 1 cm?!?, poate iluminatul este singurul lucru util si real din toata afacerea asta...si baga 500000 de euro anual in echipa de handbal din bugetul local, in vreme ce in Cisnadie, Cisnadioara si cartierul arhitectilor drumurile sunt jalnice, Cisnadioara in 2019 nu are retea de apa si canalizare, iar in cartier amenajaza drumuri cu balast de cea mai proasta calitate, ca sa nu zic pamant!!!! Rusine e un cuvant elegant pt alesii din Cisnadie... dar poate la alegerile din 2020, acesti minunati, o sa fie rasplatiti cu voturi suficiente pentru contracandidati!
Raspunde

Goangamare

Acum 4 ani

Trebuie o gândire pentru viitor și un drum așa cum sunt toate intrările în marile orase adică pe 4 benzi și în niciun caz piste de biciclete. Peste ani de zile nu o sa mai poată nimeni largi acest drum.
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

:) Chiar nu va prindeti ca este oxigen de la Prefectura pentru primar?? Se sustin unii pe altii. Vezi poze de la inaugurarea pistei de biciclete, etc..:)) Daca vrea imbunatatiri, sa trimita corpul de control la primarie si sa vada cum au ajuns sa fie construite blocuri in loc de case, PUZ si altele modificate din pix peste noapte, retea de apa subdimensionata, deversari de dejectii in Sevis..etc etc.. Zic si eu.. Toti cei cu probleme din Cartierul Arhitectilor semnaleaza nereguli, mai mici sau mai mari..dar degeaba. Cineva inchide un ochi sau are banuti pe amandoi, ca la mort;))
Raspunde

Rus Maria

Acum 4 ani

Felicit initiativa CJ Sibiu...in sfarsit se gândesc si la noi cei din Cartierul Arhitectilor...sper sa nu mai fie doar vorbe aruncate in vânt si sa nu mai dam vina pe nimeni .... mai bine sa se treacă la fapte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus