Miercuri,
08.12.2021
Ceata
Acum
0°C

BBC, despre crimele din pădurile României: Lemnul furat poate ajunge oriunde în Europa - ca mobilă sau hârtie

BBC, despre crimele din pădurile României: Lemnul furat poate ajunge oriunde în Europa - ca mobilă sau hârtie

Uciderea a doi pădurari care încercau să salveze pădurile din Maramureș și Iași de la tăierile ilegale a devenit subiect de știre la BBC. Jurnaliștii străini atrag atenția că doi pădurari au fost omorâți într-o lună în România, „țara care are cea mai mare suprafață de păduri virgine din Europa, aflată în pericol din cauza exploatatorilor ilegali”.

„România este casa a mai mult de jumătate din ultimele păduri seculare și originare rămase în Europa - valoroase ecosisteme pentru urși, lupi, râși și pisici sălbatice. Este alarmant nivelul de violență al exploatatorilor ilegali care vor să se folosească de acestea pentru a fura lemnul. Acel lemn care poate ajunge oriunde în Europa: ca mobilă, hârtie sau materiale de construcție”, transmite BBC.

Jurnaliștii britanici amintesc despre ultimul caz care s-a întâmplat în Maramureș, unde tânărul pădurar Liviu Pop a fost găsit împușcat cu o armă de vânătoare după ce a plecat pe teren să investigheze o posibilă tăiere ilegală de copaci. Bărbatul era însurat și avea trei copii.

BBC citează conducerea companiei Romsilva, care este responsabilă de 48% din întreaga suprafață de păduri, aceasta condamnând ultimele crime împotriva angajaților care au încercat să apere pădurile de „hoții de lemne”.  Doar în acest an Romsilva a transmis jurnaliștilor britanici că au fost înregistrate 16 cazuri de atac asupra propriilor angajați.

CITIȚI ȘI:Robert Blaj, directorul Direcției Silvice: ”În câțiva ani vom rămâne fără pădurari, dacă nu se face nimic”

.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Liviu

Acum 2 ani

O companie de rahat condusa de infractori cu girul politicienilor. O companie care dicteaza licitatiile, ofera licente de exploatare diverselor firme, au oameni implantati in Garda Forestiera, acelasi sistem si organism bolnav. O companie plina de bani care nu vrea sa investeasca in paza Paduriilor. O companie care ar trebuii destructurata rapid.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus