Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Protecția Consumatorului: KFC a făcut băuturi cu bacterii și streptococi fecali

Protecția Consumatorului: KFC a făcut băuturi cu bacterii și streptococi fecali

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) anunță că a descoperit, în urma unor controale, bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața cu care erau preparate băuturile răcoritoare în rețeaua KFC.

Declarațiile au fost făcute de Paul Anghel, directorul general al instituției de control. Paul Anghel a precizat că inițial controlul efectuat în rețelele fast food privea cantitatea de gheață pusă în pahar, mai mare decât cea prevăzută în normative, consumatorul primind o băutură diluată.

În cadrul controlului au fost prelevate probe de gheață care au fost verificate în laborator, fiind identificate bacterii. „Am vrut să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate şi enterococi intestinali. Analizele au fost repetate și în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă”, a spus Paul Anghel.

Directorul general ANPC spune că va fi alertat şi Ministerul Sănătăţii și a fost luată decizia opririi temporare a furnizării cu gheaţă pentru băuturile carbogazoase.

Inspectorii ANPC au verificat și gheața de la McDonald's, dar nu au fost descoperite, la analize, nereguli. Controalele vor fi extinse în toate unitățile, a precizat Anghel, care a adăugat că producerea gheții nu era prevăzută în autorizări.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Jacobus Hentmanisse

Acum 4 ani

Unde?
Raspunde

Joseph

Acum 4 ani

In deutschland
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus