Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Specialistă în furturi: Ajuta oamenii să treacă strada ca să le fure din buzunar

Specialistă în furturi: Ajuta oamenii să treacă strada ca să le fure din buzunar

O femeie de 58 de ani din Sibiu este sub arest preventiv după ce autoritățile au prins-o în flagrant în timp ce buzunărea o vârstnică, sub pretextul că o ajută să treacă strada. Femeia ar fi cunoscută pentru aceste furturi în mai multe județe din țară.

Potrivit autorităților sibiene, femeia a fost prinsă în flagrant în urmă cu două zile. Sub pretextul că o ajută să treacă strada, sibianca de 58 de ani a prins-o de braț pe o altă femeie, în timp ce cu cealaltă mână a încercat să îi sustragă bunuri din geantă. Fapta a rămas în stadiul de tentativă, nereușind să își atingă scopul, arată reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Aceasta însă nu este singura abatere a femeii, surse neoficiale spunând că este „specialistă” în astfel de furtișaguri. Sibianca a făcut același lucru în mai multe județe din țară. Se pare că se folosea de cardurile din portofelele furate, iar în timp ce era la cumpărături, mai fura și din magazinele în care se afla.

Polițiștii de la investigații criminale au stabilit faptul că la Sibiu femeia ar fi prejudiciat trei persoane:

- la data de 22.08.2019, în jurul orei 21:00, pe timp de noapte, ar fi sustras din geanta unei femei un telefon mobil;

- la data de 19.09.2019, în jurul orei 13:45, în timp ce se afla în Piața Cibin, ar fi sustras din geanta unei alte femei un portmoneu și apoi a folosit, în mod repetat, un card bancar din respectivul portmoneu, pentru achiziționarea unor bunuri

- la data de 09.10.2019, în jurul orei 16:00, în timp ce se afla într-un magazin, i-a sustras portofelul unei femei, din buzunarul hainei.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a femeii iar la data de 24 octombrie a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis cererea și a emis pe numele acesteia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, arată sursa citată.

Cercetările în acest dosar continuă în vederea probării întregii activități infracționale a femeii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus