Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Pompierii sibieni le mulțumesc voluntarilor pentru implicarea în stingerea incendiului de la Măgura

Pompierii sibieni le mulțumesc voluntarilor pentru implicarea în stingerea incendiului de la Măgura

Timp de 48 de ore, pompierii militari sibieni, alături de membrii Ocolului Silvic „Valea Sadului” Cisnădie, membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cisnădie și voluntari cu autoturisme off-road și motociclete enduro, au luptat constant pentru a stinge incendiul care s-a manifestat pe o suprafață de patru hectare, în Pădurea Măgura.

Intervenția salvatorilor s-a desfășurat în condiții dificile, în pantă abruptă, fum înecăcios și accesul greu pentru alimentarea vermorelelor. Transportul apei a fost efectuat cu bazine mobile alimentate la o distanță de aproximativ trei kilometri și transportate cu utilajele specifice zonelor abrupte și greu accesibile.

„Mulțumim Comitetului județean pentru situații de urgenta (CJSU) Sibiu, Comitetului local pentru situații de urgență (CLSU) din Cisnădie, tuturor cetățenilor voluntari pentru sprijinul oferit pompierilor militari, membrilor Ocolului Silvic Cisnădie și voluntarilor din cadrul SVSU Cisnădie și Sadu”, transmit oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Peste 200 de persoane au acționat la fața locului cu instrumente specifice incendiilor de fond forestier respectiv, vermorele, lopeți evantai, mături, drujbe, etc. Pagubele înregistrate: au ars aproximativ 4 ha de litieră și doborâturi, iar cauza care a determinat producerea incendiului a fost focul deschis în spații deschise, arată sursa citată.

Citește și FOTO VIDEO Reportaj la incendiul de la Măgura. „S-a luat apă cu spatele, cu brațele și urcau trei kilometri până la flăcări”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus