Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Ce facem în weekend? Ne bucurăm de dans la Transylvanian Grand Prix și vedem filmul „Veronica”

Ce facem în weekend? Ne bucurăm de dans la Transylvanian Grand Prix și vedem filmul „Veronica”

Cu toate că vremea nu este cea mai prietenoasă în această perioada sunt multe de făcut în Sibiu. Acest weekend este animat de muzică, Competiția de Jazz va începe de vineri, iar Byron lansează album nou în Sibiu. De asemenea, ne bucurăm de sport în cadrul Transylvanian Grand Prix sau la meciurile de fotbal dintre ASFC Interstar Sibiu și CFR Cluj. Cei mici sunt invitați la ore de lectură, ateliere de creație și la proiecția filmului „Veronica”.

Vineri, 1 noiembrie 2019

Cea mai bună pizza din centrul orașului se găsește la Pizza by Tango. Nimic nu merge mai bine cu o seară faină de vineri decât o pizza delicioasă, preparată cu ingrediente italienești.

În perioada 1-10 noiembrie în Sibiu începe cea de-a cincea ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu la Teatrul Gong. Cinci spectacole vor marca 30 de ani de la Revoluție, un spectacol care nu trebuie ratat este „An Tan Tina”, un performance independent cu actrița Nicoleta Lefter. Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârste de peste 16 ani. Vineri pe scena Teatrului Gong va fi proiectat filmul „Veronica”, invitatul special al serii va fi Margareta Pâslaru. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/22/margareta-paslaru-revine-in-sibiu-dupa-54-de-ani-la-festivalul-tanar-de-la-sibiu/

La Muzeul de Artă Contemporană, de pe strada Tribunei numărul șase,  începând cu ora 16:30 se va încheia vernisajul lui Constantin Chioreanu cu un concert al trupei ARAC.

concert arac

În perioada 1 – 3 noiembrie 2019 la Sala Thalia – sediul Filarmonicii de Stat Sibiu începe Sibiu Jazz Competition 2019. Inițiat în 1979, Sibiu Jazz Competition este cel mai important concurs de jazz și muzică improvizată din România. De-a lungul anilor a crescut generații de ”copii” ai jazzului, artiști și iubitori de jazz, care au făcut din acest eveniment un prilej să se adune, să închege o comunitate de intelectuali, de oameni care să gândească liber și să se exprime ca atare. Competiția începe de la ora 19:00. Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

WhatsApp Image 2019-10-31 at 16.45.09

Porțiile Sălii Thalia se vor deschide la ora 18:30, pentru concertul trupei de jazz – Dock in Absolut. Este un trio luxemburghez de format din Jean-Philippe Koch (pian și compoziție), David Kintziger (e-bas) și Robert Ivanov (tobe). Jazzul pe care îl propun încă din 2012 este un melanj al stilului progressive, clasic și rock, piesele fiind compoziții ale pianistului Jean-Philippe Koch. Poezia muzicii lor care ajunge la noi trece de la diafan la viu, de la delicat la antrenant, totul pe un fundal intens, adânc, cu fel de fel de schimbări de dispoziție. Biletele pot fi achiziționate aici.

WhatsApp Image 2019-10-31 at 16.45.09(1)

Pasionații de muzică rock și metal își dau întâlnire în Rock & Bike Music Club de la ora 21:00 pentru un concert Trooper. Concertul face parte din turneul „Strigăt: Best of 2002 – 2019”, cele mai iubite piese Trooper vor răsuna în bar. De la „Strigăt”, „Tari ca munții” și „Amintiri”, trecând prin „O viață este prea mult” și „Trec anii”, până la „Două roți” și „Destin”.

tooper concert

Faust Cafe und Disko începe luna noiembrie cu o petrecere cu DJ. Toygun și Răzvan Mate vor da startul la ora 22:00, iar petrecerea ține până dimineață cu un set al trioului  Lisière Collectif. Din grup fac parte Bogdan Ardeleanu, Andu Simion și Dan Gheorghe. Prețul unui bilet este de 15 lei până la ora 00:00. Mai multe informații se găsesc pe evenimentul creat pe Facebook.

petrecere faust

Pentru cei care își doresc să înceapă luna cu zâmbetul pe buze, Asociația BIS organizează o seară de stand-up comedy. Burduful de Aur este cel mai vechi festival de umor din Sibiu. Axat în principal pe secțiunea de interpretare umoristică, evenimentul va aduce anul acesta, pe scena Cercului Militar din Sibiu, interpreți și grupuri umoristice de pe plan local și din țară. Programul de glume, gaguri și scenete satirice va fi completat de o expozițe de carte și publicații umoristice, de obiecte absurde și de caricaturi. Evenimentul începe de ora 18:00.

bufonul de aur

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019

Sâmbătă în intervalul orar 8:00 -22:00 sibienii sunt invitați să ia parte la o desfășurare de forțe în pași de dans. La Sala Transilvania are loc unul dintre cele mai importante evenimente sportive din acest an, Transylvanian Grand Prix. Evenimentul este conceput de clubul Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans din Brașov, aflându-se la cea de-a șasea ediție. Nu mai puțin de 30 de țări își vor trimite campionii la startul ediției din acest an a mondialului de juniori 2.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/22/transylvanian-grand-prix-30-de-tari-isi-trimit-cei-mai-buni-dansatori-la-sibiu/

Tot dis-de-dimineață începe și Marele Premiu al Sibiului 2019 pe traseu montan,  în comuna Poplaca. Evenimentul începe ora 8:00 și se va încheia la ora 18:00. Viteza pe traseu montan - VTM sau cum este denumită popular viteza în coastă, este cea mai spectaculoasă ramură a sportului auto ce nu se desfășoară pe circuit. O etapă se desfășoară pe un traseu închis circulației publice, numai în urcare. Este genul de automobilism sportiv în care performanța ține în primul rând de măiestria pilotului și în plan secundar de performanța mașinii de concurs. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Copii se întâlnesc la atelierul de creație de la Shopping City Sibiu. Luna acesta tematica atelierului este Halloween. În intervalul orar 11:00 – 14:00, copiii sunt invitați să își lase creativitatea să zboare.

ateliere de creație copii

Asociația Florescu-Fernandez & Friends a pregătit un concert inedit de vioară în Sala cu Oglinzi de la Forumul Democrat al Germanilor din România. Programul include Beethoven - Sonata pentru vioara si pian No. 10 in Sol Major, Opus 96 și Beethoven - Trio cu pian No. 7, Op. 97 "Archduke". Invitații speciali sunt sud-coreeanul Edwin Kim la vioară, Makcim Fernandez Samodaiev la violoncel și Monica Florescu la pian. Intrarea este liberă.

concert fdgr

Trupa Byron lansează album la Mango Underground în Sibiu. Prețul unui bilet este de 55 de lei la intrare. Noul album Byron va fi primul de până acum compus direct în limba română ca proiect de sine stătător. Cele patru single-uri lansate până acum – „Anima”, „Continuum” feat. Lucia, „Nouă” și „Consumatori de vise” – conturează profilul unui album complex, cu o plajă foarte largă de stări muzicale. Evenimentul va începe de la ora 20:00, iar mai multe detalii găsiți pe Facebook.

byron lansare de album

Concertul acustic Fără Zahăr este ca senzaţia aia când mesteci o gumă extrem de mentolată încercând să acoperi faptul că tocmai ai mâncat usturoi. Este realitatea românească deseori tristă, peste care doi băieţi din Dorohoi reuşesc să aştearnă o spoială de optimism prin muzică şi glume. Folk alternativ şi umor comestibil. De la 21:00 trupa va fi prezentă la Impreium Live, iar prețul unui bilet este de 30 de lei.

fara zahar

Faust Cafe und Disko propune un eveniment nou cu Electronic Hunt, de la ora 22:00. Cel mai nou concept de evenimente de pe scena underground sibiană - Aliens Welcome. Organizatorii își propun să aducă în atenția publicului grupuri românești cu potențial în acest segment al muzicii electronice. Mai multe detalii găsiți pe Facebook.

faust dj set

Duminică, 3 noiembrie 2019

ASFC Interstar Sibiu organizează Liga Elitetor U19 și Liga Elitetor U17 în Rășinari. Pasionații de fotbal sunt invitați de la ora 12:00, respectiv 14:00 să fie martorii unui meci între sibieni și CFR Cluj.

liga elitelor

În cea de-a șasea „Oră de lectură“, duminică, 3 noiembrie, de la ora 15.00, vom asculta, în lectura actorilor Lerida Buchholtzer și Cătălin Neghină de la Teatrul Național „Radu Stanca“, fermecătoarele povești din Țara Soarelui-Răsare din antologia „Cocorul fermecat și alte povestiri japoneze“, de Florence Sakade, apărută la Humanitas Junior.

Cocorul fermecat, țestoasa cântătoare, dragonul care plânge, șoriceii cu puteri magice și prințesele care stăpânesc în văzduh sau peste mări sunt numai câteva dintre personajele acestei minunate cărți de povești. Întâmplările surprinzătoare cu deznodăminte neașteptate prin care trec cu toții ne poartă într-o lume fermecată în care o mantie de pene se poate preface în aripile unui înger, iar un vânzător de cărbune, într-un spiriduș.

Însoțite de ilustrații superbe, peripețiile fără seamăn ale eroilor noștri ne reamintesc însemnătatea prieteniei, a bunătății și a curajului. Evenimentul începe de la ora 15:00 și este gratuit. Înscrieri pe sibiu@humanitas.ro.

ora de lectură

Tot la povești, copiii sunt invitați la Shopping City Sibiu pentru a asculta povestea Degețica de Hans Christian Andersen. Serea de povești interactive va avea loc în zona Noriel, între orele 18:00-19:00, și vor fi de neuitat pentru toată lumea. Atmosfera serii va fi animată de o păpușă ventriloc, care va fi prezentă la eveniment cu întrebări și comentarii savuroase. Totul se va sfârși cu super surprize pentru copii, care vor pleca acasă cu zâmbetul pe buze.

seara de poveste

Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de Facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus