Joi,
04.06.2020
Innorat
Acum
9°C

Un fond de investiții din Texas a cumpărat o parte din fabrica de medicamente Polisano din Sibiu

07 Noiembrie 2019 08:33

Un fond de investiții din Texas a cumpărat o parte din fabrica de medicamente Polisano din Sibiu

Fondul de private equity înregistrat în Texas a preluat o participație semnificativă din compania care operează fabrica de medicamente Polisano din Sibiu, informeză publicația de specialitate Profit.ro.

Fabrica de medicamente este controlată în prezent de grupul Granpet al lui Gruia Stoica, relevă date analizate de Profit.ro.

Fondul a fost înființat în 2017, se prezintă drept o platformă care asigură legătura dintre investitorii financiari și antreprenori aflați în căutare de capital și are în echipă mai mulți români.

La începutul anului, publicația citată anunța că Imperiul Polisano a fost complet destrămat, conglomeratul farmaceutic, care în perioada sa de glorie rula afaceri anuale de 400 milioane de euro și avea 2.000 de salariați, fiind vândut bucată cu bucată din cauza datoriilor. Familia Vonica a rămas la final cu câteva zeci de milioane de euro, bani cash, iar investitori precum Medlife, Sensiblu și Grampet au împărțit diviziile valoroase ale afacerii dezvoltate de medicul ginecolog Ilie Vonica.

Acum, datele Profit.ro indică faptul că Innovation Platform Capital Investments LLC din Houston, Texas, a preluat 5,92% din Polisano Pharmaceuticals SA. Valoarea nominală a participației este de peste 5,8 milioane lei.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus