Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

A fost semnat contractul pentru ridicarea a două noi blocuri ANL în Sibiu

A fost semnat contractul pentru ridicarea a două noi blocuri ANL în Sibiu

O singură ofertă a fost depusă și, mai apoi, declarată câștigătoare în cadrul procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a două blocuri pentru tineri în municipiul Sibiu.

Agenția Națională pentru Locuințe a semnat, la finele lunii trecute, contractul pentru proiectarea și execuția a două blocuri destinate tinerilor, care urmează a fi amplasate pe strada Viitorului din cartierul Reșița (în aceeași zonă în care au fost date în folosință alte patru blocuri similare în urmă cu doi ani). 8,23 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului care a fost încredințat asocierii al cărei lider este Total NSA AG Construct, firmă controlată de omul de afaceri Ioan Domnariu (cel care administrează și firma de transporturi Total NSA). Din asocierea căreia i-a fost încredințat contractul mai fac parte Pro Hart Group, din Sibiu, și subcontractanții Eurocerad International și Pegasus Engineering, ambele societăți fiind din București.

44 de locuințe

Cele două blocuri prevăzute în contractul recent semnat vor avea un regim de înălțime S+P+3E. “Însumează 44 de unități de locuit, din care 28 de apartamente cu o cameră și 16 apartamente cu două camere, destinate tinerilor. Locuințele pentru tineri sunt construite prin ANL, care asigură finanțarea proiectării și execuției, iar după finalizarea lucrărilor sunt predate autorităților publice locale, în vederea administrării și repartizării către tinerii care îndeplinesc criteriile de acces la astfel de locuințe“, după cum se arată în documentația de atribuire a contractului. Apartamentele cu o cameră vor avea o suprafață utilă de 43,08 mp, iar cele cu două camere – 55,24 mp. Din cele 44 de locuințe, două garsoniere și un apartament cu două camere vor fi amenajate pentru persoanele cu nevoi speciale. La subsol vor fi amenajate adăposturi de apărare civilă.

Studiul de fezabilitate elaborat de Sfera Con SRL, din Sibiu, prevede că blocurile vor fi acoperite cu țiglă, vor avea termo-sistem exterior din polistiren de cinci cm, iar locuințele vor fi predate “la cheie“ (cu zugrăveli lavabile, parchet laminat, gresie și faianță, uși de acces metalice, uși din MDF la interior).

Contractul prevede și amenajarea unor spații verzi cu o suprafață de 470 de mp, a unor alei pietonale de 420 de mp și a unui loc de joacă de 125 de mp. De asemenea, este cerută amplasarea de rastele pentru biciclete, coșuri de gunoi, iluminat public cu lămpi LED.

22 de luni

Potrivit graficului de execuție, blocurile ar trebui să fie gata în decurs de aproximativ 22 de luni. În primele 30 de zile de la emiterea ordinului de începere este solicitată realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție. După care, în sarcina Primăriei Sibiu cade obținerea certificatului de urbanism și a autorizației de construire “deoarece UAT Sibiu are calitatea de beneficiar“, după cum se arată în documentația contractului. Iar acest termen de obținere a autorizației de construire nu poate fi aproximat de către cei de la ANL. Ulterior emiterii autorizației, alte aproximativ 70 de zile vor fi necesare celor de la ANL pentru verificarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție. În fine, mai apoi cei de la ANL se angajează că vor emite ordinul de începere a lucrărilor, dată de la care în termen de cel mult 18 luni va trebui semnată recepția la terminarea lucrărilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Crisan

Acum 4 ani

Sibiul are pare de niste blocuri ingramadite de slaba calitate. Cele facute de ANL, chiar daca sunt mai aerisite, calitatea lucrarilor e si mai slaba decat media.
Raspunde

@Valentina P

Acum 4 ani

I-aș propune autorului să facă o verificare, din pură curiozitate jurnalistică, și să afle cine sunt beneficiarii apartamentelor din ”turele” trecute ale blocurilor ANL. Să aflăm și noi cine-s amărăștenii ce-și cumpără, în cele din urmă, locuințele sociale. Să vedeți acolo pe fiul lui X din Primărie, pe vărul lui Y din Politică ... ! Ce zi Traiane, te bagi ?
Raspunde

Un Dac Liber

Acum 4 ani

Valentina, nu te supara. Ca prostii si-au dat singuri cu stangu-n dreptu' - asa cum ii sta bine PROSTULUI: in anele-uri cade tencuiala (si in exterior, si in interior), unele blocuri arata de parca au fost scufundate in lacurile "de la Pompieri", din Strand. Si ui asa, plodul lui X si Y din primarie si CJ au luat ce au meritat. Partea trista e ca, pe langa loazele "lu' taticu'", au luat teapa cu anele-urile si oameni de calitate.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Nu !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus