O singură ofertă a fost depusă și, mai apoi, declarată câștigătoare în cadrul procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a două blocuri pentru tineri în municipiul Sibiu.
Agenția Națională pentru Locuințe a semnat, la finele lunii trecute, contractul pentru proiectarea și execuția a două blocuri destinate tinerilor, care urmează a fi amplasate pe strada Viitorului din cartierul Reșița (în aceeași zonă în care au fost date în folosință alte patru blocuri similare în urmă cu doi ani). 8,23 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului care a fost încredințat asocierii al cărei lider este Total NSA AG Construct, firmă controlată de omul de afaceri Ioan Domnariu (cel care administrează și firma de transporturi Total NSA). Din asocierea căreia i-a fost încredințat contractul mai fac parte Pro Hart Group, din Sibiu, și subcontractanții Eurocerad International și Pegasus Engineering, ambele societăți fiind din București.
44 de locuințe
Cele două blocuri prevăzute în contractul recent semnat vor avea un regim de înălțime S+P+3E. “Însumează 44 de unități de locuit, din care 28 de apartamente cu o cameră și 16 apartamente cu două camere, destinate tinerilor. Locuințele pentru tineri sunt construite prin ANL, care asigură finanțarea proiectării și execuției, iar după finalizarea lucrărilor sunt predate autorităților publice locale, în vederea administrării și repartizării către tinerii care îndeplinesc criteriile de acces la astfel de locuințe“, după cum se arată în documentația de atribuire a contractului. Apartamentele cu o cameră vor avea o suprafață utilă de 43,08 mp, iar cele cu două camere – 55,24 mp. Din cele 44 de locuințe, două garsoniere și un apartament cu două camere vor fi amenajate pentru persoanele cu nevoi speciale. La subsol vor fi amenajate adăposturi de apărare civilă.Studiul de fezabilitate elaborat de Sfera Con SRL, din Sibiu, prevede că blocurile vor fi acoperite cu țiglă, vor avea termo-sistem exterior din polistiren de cinci cm, iar locuințele vor fi predate “la cheie“ (cu zugrăveli lavabile, parchet laminat, gresie și faianță, uși de acces metalice, uși din MDF la interior).
Contractul prevede și amenajarea unor spații verzi cu o suprafață de 470 de mp, a unor alei pietonale de 420 de mp și a unui loc de joacă de 125 de mp. De asemenea, este cerută amplasarea de rastele pentru biciclete, coșuri de gunoi, iluminat public cu lămpi LED.
22 de luni
Potrivit graficului de execuție, blocurile ar trebui să fie gata în decurs de aproximativ 22 de luni. În primele 30 de zile de la emiterea ordinului de începere este solicitată realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție. După care, în sarcina Primăriei Sibiu cade obținerea certificatului de urbanism și a autorizației de construire “deoarece UAT Sibiu are calitatea de beneficiar“, după cum se arată în documentația contractului. Iar acest termen de obținere a autorizației de construire nu poate fi aproximat de către cei de la ANL. Ulterior emiterii autorizației, alte aproximativ 70 de zile vor fi necesare celor de la ANL pentru verificarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție. În fine, mai apoi cei de la ANL se angajează că vor emite ordinul de începere a lucrărilor, dată de la care în termen de cel mult 18 luni va trebui semnată recepția la terminarea lucrărilor.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: semnaturi , Agenția Națională , locuințe ANL , Eurocerad International , Primăriei Sibiu , Ioan Domnariu , contract , Sfera Con , Pentru Sibiu , blocuri , Pegasus Engineering , Pro Hart Group
Vizualizari: 6307
Ultimele comentarii
Acum 13 ore
Carmen
Acum 14 ore
Onoratus
Acum 14 ore
Un sibian
Acum 14 ore
Sibianul comentator
Acum 14 ore
Gheorghe ion