Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Celălalt mall „al Sibiului”: Liniște și pace

Celălalt mall „al Sibiului”: Liniște și pace

Deschiderea primului mall din Sibiu, Promenada, a strâns mii de sibieni care s-au strâns la coadă pentru a prinde ofertele promise de magazine. Între timp, la Shopping City din Șelimbăr este liniște completă. Am dat o tură prin mall ca să ne convingem.

Deși în Sibiu oamenii se avântă spre noul mall, eu m-am îndreptat spre Shopping City Sibiu. Am decis să merg cu autobuzul. Cu toată aglomerația de pe strada Constituției, autobuzul a întârziat doar un minut. Oamenii aveau mâinile pline de plase de la cumpărături de la brand-urile din Promenada, aveau baloane și povesteau despre cele întâmplate în noul mall. Până la stația din Șelimbăr au mai rămas puțini, iar de coborât... au coborât și mai puțini. Niciodată nu am mai ajuns atât de repede cu autobuzul la mall, dovadă că toată lumea este înghesuită în cealaltă parte a orașului.

Liniștea începe după ce treci de Auchan, de la zona magazinelor de haine. La H&M și C&A erau mai mulți angajați decât clienți, hainele erau frumos aranjate, iar la casă nu stătea nimeni pentru că nu era necesar. Cu toate acestea, angajatul de pază care stătea în față la C&A susține că „diferența este nesemnificativă pentru ora 13”. Angajații pregăteau puloverele de Crăciun și mutau marfa în magazin nestingheriți având în vedere că nu mișuna nimeni printre rafturi. Casierul de la H&M a fost complet surprins când a văzut că trebuie să încaseze ceva.

shopping city 14 noiembrie (7)

Am continuat drumul printre magazinele aranjate și goale. În fiecare loc erau mai mulți angajați decât clienți. Toți angajații păreau plictisiți și citeau știri despre Promenada Mall. „Se simte că s-a deschis un nou centru comercial. Azi de obicei era mai multă lume, veneau deja la cumpărături, dar după cum vezi nu este cazul de agitație. În weekend o să fie groaznic”, detaliază Andreea, angajata unui magazin.

Povestea se repetă peste tot, unele magazine au încercat să pluseze cu ceva oferte, dar nimeni nu se înghesuia. „Pentru noi e la fel, numai după ora patru încep să vină mai mulți oameni, când ies de la lucru. Pe weekend o să vedem mai clar”, spune librarul B. V.

shopping city 14 noiembrie (2)

 

Food court-ul era gol, câțiva oamenii mâncau în liniște și cam atât. Angajații așteptau clienți și păreau entuziasmați când mă apropiam de tejghea. „Ar fi trebuit să fie plin la amiază. Nu prea avem clienți”, spun angajații Gyros King.

La Carrefour, în schimb, oamenii își vedeau liniștiți de cumpărături și angajații pregăteau marfa de Crăciun. „Este la fel ca de obicei, în timpul săptămânii este cam la fel. Astăzi, poate o să vină mai multă lume că e zi de pensie”, spune Dan Socaș, agentul de pază.

La restaurantul din interiorul magazinului, cinci persoane mâncau la mesele cu scaune de bar, iar la coadă mai erau așezați încă vreo cinci. „Fluxul de clienți este normal pentru ora asta și o zi de joi. Nu am simțit nici o diferență”, explică casierița de la mâncare, Ade.

shopping city 14 noiembrie (1)

M-am convins că la Carrefour totul merge bine, Promenada Mall nu îi încurcă. Aceeași poveste s-a repetat la Auchan, unde oamenii stăteau chiar la coadă pentru a-și achita bunurile. „Sunt la fel de mulți oameni ca de obicei, de luni până joi cam așa este pe la noi. În weekend e mai multă lume, deci o să vedem atunci. Nu cred că magazinele alimentare vor fi afectate”, îmi explică un agent de pază.

Angajații firmelor care au insule pe holul principal sunt mulțumiți de încasările pe care le-au avut până la 13, toți mi-au spus că sunt destul de mulți oameni pentru o zi de joi. „Eu am avut vânzări până la ora aceasta, numărul de clienți este normal pentru această oră și zi. O să vedem cu adevărat dacă noul mall ne afectează, de mâine, când ar trebui să fie plin”, îmi spune Alexandru de la Mobiup.

shopping city 14 noiembrie (6)

Astăzi a fost ziua ideală de cumpărături liniștite în Shopping City Sibiu. Angajații speră ca magazinele să nu fie afectate atât de grav în acest weekend și speră că oamenii din zonă se vor veni tot aici.

Citește și Înghesuială la deschiderea Promenada Mall        Video. Circulația în jurul noului mall: polițiști ușor ignorați, mașini ridicate, șoferi speriați     Primarul Astrid Fodor despre traficul din zona noului mall: Într-o săptămână se va liniști Galerie foto cu deschiderea primului mall din Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Eu

Acum 4 ani

Asa era si joia trecuta la aceea ora...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus