Luni,
26.09.2022
Parțial Noros
Acum
22°C

Primăria din Poiana Sibiului, sancționată. Nu au avut suficiente locuri de afișaj electoral

Primăria din Poiana Sibiului, sancționată. Nu au avut suficiente locuri de afișaj electoral

Primăria Poiana Sibiului va fi amendată după ce la primul tur al alegerilor pentru președinția României nu au pus la dispoziția candidaților suficiente locuri de afișaj. Biroul Județean Electoral (BEJ) Sibiu a admis o sesizare a Alianței USR PLUS Sibiu referitoare la inexistența locurilor de afișaj electoral la nivelul comunei Poiana Sibiului, județul Sibiu. Admiterea sesizării a fost votată cu 9 voturi pentru și 1 vot împotrivă. BEJ Sibiu dispune acum comunicarea deciziei Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu pentru aplicarea sancțiunii contravenționale, prevăzute la art. 56, alin.1 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Președintelui României, cu modificările și completările ulterioare. (Sancțiunea contravențională este între 4.500 – 10.000 RON). ”Primarul comunei Poiana Sibiului a ignorat și încălcat legea (art.41 alin.1 si alin.2 din legea 37/2004) conform căreia era obligat să stabilească și să comunice public locul speciale pentru afișajul electoral, prin afișare la sediul primăriei, în care să se amplaseze panouri electorale, ținând cont de numărul candidaților”, se arată într-un comunicat transmis de Alianța USR PLUS Sibiu.

În Poiana Sibiului, Klaus Iohannis a obținut la primul tur al alegerilor prezidențiale 65,05% din voturi, în timp ce Dan Barna a obținut 19,66%, iar Viorica Dăncilă – 9,83%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus