Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
27°C

VIDEO Dan Barna a votat tot la Sibiu, dar ”coborât în societate”: doar unul din candidați oferă speranță, nu certitudine

VIDEO Dan Barna a votat tot la Sibiu, dar ”coborât în societate”: doar unul din candidați oferă speranță, nu certitudine

”Și astăzi, bucățica asta mică de cauciuc cu lemn va face diferența pentru România”, a fost mesajul transmis de liderul USR, sibianul Dan Barna, înainte de a introduce buletinul de vot din cel de-al doilea tur al alegerilor pentru președintele României în următorii cinci ani.

Nu a mai fost entuziasmul de acum două săptămâni în jurul lui Dan Barna, liderul USR și – pe atunci – candidat al Alianței 2020 pentru președinția României. La aceeași oră ca acum două săptămâni, Barna a venit la secția de vot de pe Calea Poplăcii pentru a folosi ”acea ștampilă mică”. De data aceasta, Barna s-a văzut ca făcând parte ”din societate”. Nu a mai venit pe jos de acasă, ci cu mașina, nu a mai venit înconjurat de familie, ci a fost doar așteptat de câțiva colegi de partid.

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (25)

La grădinița de pe Calea Poplăcii unde a fost amenajată secția de vot la care votează și Dan Barna, la primul tur acesta a obținut 150 de voturi, față de 561 – Iohannis. Pe care Dan Barna a lăsat de înțeles că îl votează, chiar dacă oferă numai speranțe și nu certitudini. ”Am exprimat votul necesar și, din punctul meu de vedere, obligatoriu pentru calitatea de cetățean al României, am votat pentru ca «dosarul 10 august» să fie finalizat, pentru ca România să continue direcția spre Europa, direcția spre bunăstare și direcția spre un stat civilizat și un stat modern. Doar unul din cei doi candidați oferă această speranță. Și nu este o garanție, este o speranță. Și de aceea îi îndemn pe toți cetățenii ca până la finalul acestei zile să iasă și să voteze pentru că astăzi, ștampila aceea mică este forța pe care o avem noi, ca societate, să dăm acel mesaj în care vrem să vorbim despre comunitate, despre oameni și nu despre interese particulare”, a rostit Barna la ieșirea de la urne, plasându-se de această dată ca parte a ”societății” și nu a clasei politice care promite.

Dan Barna a venit sâmbătă seara de la București doar pentru a vota la Sibiu ”deoarece respectă foarte mult circumscripția lui”. Iar după ce va trece pe la câteva secții de vot unde reprezentanți ai USR monitorizează derularea votului, se va întoarce din nou în Capitală, fiind așteptat de presa centrală să comenteze deseară rezultatele votului. ”Îndemn oamenii să iasă să voteze, este un moment important pentru istoria României și am toată încrederea că, la finalul zilei, avem din nou speranța de o Românie care se modernizează”, s-a mai adresat Barna la ieșirea de la vot.

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (17)

A plecat liniștit și fără a mai fi urmărit la fiecare pas de numeroase camere care să îi imortalizeze ziua. Tânărul care, acum două săptămâni, l-a așteptat pe holul secției de vot pentru un selfie, a fost, însă, din nou prezent. ”Baftă mai departe!”, i-a mulțumit, sincer, tânărul.

Foto: Silvana Armat Barna alegeri prezidentiale turul 2 (27)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (28)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (31)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (32)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (1)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (4)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (5)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (6)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (12)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (14)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (15)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (18)

Barna alegeri prezidentiale turul 2 (20)

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

echidistantul

Acum 1 an

Dane, te asteptam si ca primar!
Raspunde

Horbotă salbatica

Acum 1 an

Cum adica " coborât in societate "? Pana acum unde a fost, deasupra ei? Era un fel de zeu, un extraterestru pana la turul intâi? Acum a devenit " muritor " ca noi ceilalti. ....Bai astea-s alegeri prezidentiale sau jocuri video? Stampila e un fel de joystick cu care noi " gamerii" facem sa se miste personajele publice. .... Grotesc! Si prostesc. ....totul ! Dar eminamente democratic!
Raspunde

Delfinu' urca Cibinu'

Acum 1 an

Sa votezi cu cel care "ti-a tras-o" in plina campanie, inseamna sa suferi de sindromul Stockholm. Sau ti s-a promis postul de primar?
Raspunde

ganditorul din Sibiu

Acum 1 an

Ii urez d-nului sa voteze la liceu la urmatoarele alegeri!
Raspunde

S

Acum 1 an

Acuma nici ăștia care am votat cu barna nu ne așteptam la certitudine :) trebuie sa fii naiv pt asa ceva, indiferent cu cine votezi.
Raspunde

Dumitru Filip

Acum 1 an

Nu mai e certitudine,r.spetanta,dar.stii raspunsul sper,mata.Cred ca ati dat,o la, ntors,pe romaneste.
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Make USR great again! Nicusor Dan for USR president!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus