Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
19°C

VIDEO Sediile PSD și PNL în seara realegerii lui Iohannis: de la șampanie, la plumb

VIDEO Sediile PSD și PNL în seara realegerii lui Iohannis: de la șampanie, la plumb

Bacovia s-ar fi inspirat din sediul PSD Sibiu, dacă ar fi fost contemporan serii în care Klaus Iohannis a fost reales președinte al României. Într-o lume în oglindă, sediul PNL a fost o explozie de bucurie și pupături, urmate de deschiderea sticlelor de șampanie.

Dacă la primul tur veselia din sediul județean al PSD era cât se poate de vie, seara confruntării electorale finale a adus o atmosferă sumbră în sediul de partid din centrul Sibiului. Cam cu aceeași reprezentanți ca și în turul întâi, dar cu mai puțini membri din eșalonul doi. Alături de un Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, tăcut tot timpul, au mai tăcut și grupul consilierilor locali ai PSD în municipiul Sibiu, trei dintre consilierii județeni ai aceluiași partid și alți câțiva membri ai echipei de campanie. Nimeni nu mai face glume, nimeni nu mai încearcă estimări, cel mult mai aruncă priviri pe peretele unde este proiectată prezența la vot în județul Sibiu.

psd sediu alegeri

Cu șase minute înainte de ora 21:00, mai toți se strâng în fața televizorului, setat în mod tradițional pe Antena3. ”3, 2, 1”, se aude discret de la masa la care s-au strâns membrii de partid. Doar că la finalul numărătorii plutesc câteva secunde de cumpănă: regia celor de la Antena3 întârzie afișarea rezultatelor, apăsând și mai mult pe atmosfera din sediul de partid. O palmă bătută peste picior este singura reacție în fața estimărilor care îl indică pe Klaus Iohannis drept președinte al României și în următorii cinci ani. Bogdan Trif schimbă câteva cuvinte cu cei din jurul său, după care tăcerea se lasă din nou.

Pare un peisaj din altă lume cel în care social-democrații ascultă scandările numelui președintelui, transmise în direct din București. Întregul scurt discurs al lui Iohannis este ascultat tot în tăcere. Și chiar cu atenție. Puține sunt cuvintele președintelui care mai stârnesc replici din sediul de partid. ”Le mulțumesc celor care m-au votat și a celor care nu m-au votat”, zice Iohannis, ”fără pesediști”, se aude o replică fără ecou. Ceva rumoare se stârnește când Iohannis amintește din nou de ”războiul cu PSD”. ”Iarăși război?”, se distinge o voce ușor iritată de la masă. Dar tăcerea se așterne repede, iar discursul lui Iohannis este ascultat până la capăt.

Discursul Vioricăi Dăncilă, care îl urmează la TV celui al lui Iohannis, nu stârnește nicio emoție în rândul social-democraților care mai erau în sediul de partid. Nici spusa președintei că numărul de voturi e mai mare, nici îndemnul de mobilizare pentru locale și parlamentare nu trezește vreo vibrație în rândul social-democraților sibieni.

Viorica Dăncilă își încheie alocuțiunea fără a mai răspunde la întrebări. Fără întrebări vrea și Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu. ”Să terminăm, mai întâi, numărătoarea voturilor”, spune el, scurt.

În fața sediului PSD, la 15 minute de la închiderea urnelor, trei pensionari îl așteaptă pe al patrulea. Care vine cu un tricolor, pregătit să sărbătorească înfrângerea PSD.

PNL: Pupături și șampanie

Nu mai era niciun fel de îndoială cu privire la victoria lui Klaus Iohannis, cu puțin înainte de ora 21:00, în sediul PNL Sibiu. Așezați la masă, parcă mai cuminți și mai pregătiți ca niciodată, liberalilor sibieni le tremurau deja palmele în așteptarea estimărilor, pentru a se putea bucura cum se cuvine.

PNL alegeri tur 2 (3)

La afișarea rezultatelor în burtiera de la Digi24, aplauzele au izbucnit la unison, iar liberalii chiar s-au ridicat în picioare și l-au privit fericiți pe președintele reales. Au urmat îmbrățișări care cu care și pupături zgomotoase pe obraji, după care discursul lui Klaus Iohannis a fost ascultat, ca de fiecare dată, în liniște.

„O victorie detașată a președintelui Klaus Iohannis și nu în orice condiții, ci cu o mobilizare masivă a românilor la vot. Ce înseamnă sta? Înseamnă că românii au înțeles că practic țara este la răscruce de drumuri, un drum care ducea înspre Europa, spre modernizare, drumul pe care îl oferea programul președintelui Klaus Iohannis și un drum care ne împingea înapoi într-un trecut sumbru, într-un trecut în care mai degrabă practicile comuniste erau cele care guvernau țara. Iată că românii au înțeles foarte bine ce alegere trebuie să facă și au ales Klaus Iohannis și programul „«România normală». Le mulțumim tuturor, înțelegem și provocările și așteptările pe care acum România le are de la președinte și de la guvernul PNL și ne dorim din tot sufletul să nu îi dezamăgim și să punem în aplicare acel proiect al României normale, împreună cu românii care au ieșit atât de mulți la vot, atât în țară cât și în diaspora”, a transmis din partea PNL Sibiu Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean.

Cimpean PNL alegeri tur 2 (12)

După scurtul discurs al Danielei Cîmpean, liberalii sibieni s-au mutat într-o altă zonă a sediului, unde au ciocnit paharele de șampanie în cinstea președintelui și a victoriei PNL.

(Cristina Bălău)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gratiela Ciocaldau

Acum 2 ani

Deja am intalnit un cersetor care mi-a intins o bancnota de 200 de lei. E bine cu Iohannis si pdl!
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

Ce față are Simtion! -)))))))))))))))))))))
Raspunde

///

Acum 2 ani

Nu mor caii cand vor cainii....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vlad

Acum 2 ani

Dar tu, ce fata ai?!
Raspunde

Teo

Acum 2 ani

Imaginile din sediul psd ului sunt de la inmormantarea partidului,care va disparea din istorie daca nu se curata de toate marionetele condamnatului dragnea, atat la nivel national cat si local.
Raspunde

Dan

Acum 2 ani

Trif cu siguranta va ramane somer dupa aceste rezultate. Inapoi in V. Aron si la pacanele
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

scepticul

Acum 2 ani

Nu-i purta tu de grija! Poarta-t tie! Cine stie ce saracut esti...
Raspunde

Quantanamo

Acum 2 ani

Asteptam demisia din presedinte a lui Trif Bogdan !!!!! DEMISIA TRIFF !!!
Raspunde

PSD

Acum 2 ani

De acum Bogdănele îți vine sfârșitul! Sa te vedem băiete cât esti de viteaz!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

electoratul pacalit

Acum 2 ani

Cred a dl. Johannis are o banda cu razboiul PSD si staffu-ul lui de campanie a uitat sa i-o demonteze... De-aia o tine intruna cu razboiul contra PSD. Dar chiar n-are de gand sa se apuce de treaba? Se razboieste in continuare in loc sa munceasca?
Raspunde

yyy

Acum 2 ani

bogdan trif, sari te rog cu un comunicat cum ca sibienii v-au dat de inteles ca trebuie sa munciti mai mult. mesajul descifrat este: munciti in privat, bhai!
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Ce "rau imi pare" de madam Simption, dar si de Bogdanel :) :) :)
Raspunde

Li Tai

Acum 2 ani

Cine e tanti aia cu frizura a la Sinéad O'Connor din dreapta celui din capul mesei (trif) ? Oare e convertita la islam, daca tot o imita pe Sinéad O'Connor la frizura? Nu de alta dar ii poate atrage si pe cei din preajma ei ca oricum credinta lor in „profetul dragnea” se pare ca e pe cale de disparitie. Apoi mai e si tanti aia blonda care te miri la ce gandeste ****. Ce poza antologica ati postat Herr Deleanu!
Raspunde

viORICA

Acum 2 ani

Bichicean, adelaida, simtion, denisa, bombonica, mitrea, forir și TRIF ĂȘTIA NU SCOT VOTURI LA UN LOC NICI MĂCAR DE UN CONSILIER LOCAL PE LA VREO PRIMARIE DIN JUDEȚ. ASTA ÎNSEAMNĂ PSD SIBIU, DUPĂ nelu cindrea? PENIBILUL DE TRIF SĂ DEMISIONEZE DE URGENȚĂ CU TOATĂ SLEAHTA LUI. nU AM UITAT NICI DE VALOROȘII PARLAMENTARI arcas, avram și terea, niște slabi care nu vor mai prinde ei mandate. RUȘINE PENTRU REZULTAT. DEMISIA TOȚI URGENT…..
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Ba, sa va fie rusine a ramas Mary fara colegiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus